Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Adică?
|
Datarile radiologice.
Citat:
Nu e. Dar e un verset pe prima pagină a Bibliei care arată că Pămîntul e mai bătrînn ca Soarele. Crezi asta?
|
O chestiune de traducere/interpretare.
Citat:
Nu e fără rost. E ca să Č™tim dacă versiunea oficială stă sau nu în picioare. Căci dacă Dumnezeu a alcătuit lumea Č™i Cosmosul acum cîteva milenii, atunci aČ™a-zisa ”științ㔠poate fi dată la gunoi.
|
La care stiinta te referi? Toata stiinta in general? In cazul asta te muti la pestera?:)
Citat:
Lasă că face bine, poČ›i să spui că e o metodă de a-i atinge pe demonii orgoliului.
|
presupunand ca nu sunt chiar ei care te-au adus pana aici :)
Citat:
Asta depinde de argumente, dar Č™i de cititor. Că unul care e ferm convins că ce sîntem învăČ›aČ›i la Č™coală e întotdeauna adevărat n-o să se deranjeze să investigheze mai departe, preferînd să rîdă superior de unul care caută să afle adevărul. Nedîndu-Č™i seama că e într-o continuă eroare de logică.
|
Viata e scurta, e bine sa o umpli cu chestii care au utilitate.
Citat:
O, nuuuu, nu-I lipseČ™te deloc! El e un tip foarte smerit, Č™tie cum să Se ascundă foarte bine. Indiferent de forma Pămîntului.
|
Dupa spusele tale, nu prea.
Nu ai declarat ca "minciuna" stiintei are tocmai scopul de a ascunde o prezenta evidenta si imediata a lui Dumnezeu?
Pentru ca daca n-ar fi evidenta, de ce s-ar chinui sa o ascunda?
Citat:
Dar tu eČ™ti convins că sistemul solar e aČ™a cum te-a învăČ›at la Č™coală?
|
Sa zicem ca e mai usor sa crezi asta decat ca exista o conspiratie planetara a carui obiect se pare ca este destul de incert si pentru tine pana la urma :)
Citat:
Nu știu de ce afirmi chestii degeaba.
|
Adica? Ce anume este "degeaba"?
Incearca sa-ti clarifici chestia asta mai intai:
de ce ar ascunde cineva o versiune a lumii fizice daca ea este in aceeasi masura consistenta cu ideea unui Creator nu atat de evident ca autor al Creatiei?
Cred ca iti dai seama, ca oricare ar fi realitatea fizica, poate fi elaborata o explicatie care sa nu includa in mod necesar existenta unui Creator.
Parafrazand oarecum pe Zapacitul,
Dumnezeul nu e Atlas sa tina Pamantul pe umeri, iar stiinta sa ne ascunda asta spunandu-ne ca e atarnat in vid.
Citat:
Abisul întunecat Č™i extrem de bătrîn (sau chiar fără început), în care noi sîntem nesemnificativi,
|
Complexe, agarofobie :)
Daca e redus la o cutiuta de "doar" cativa ani lumina, te simti mai semnificativ?
Sau care ar fi dimensiunea la care sa te simti confortabil, "semnificativ" ?
Citat:
în care materia Č™i energia dominante sînt negre Č™i neexplicate, în care viaČ›a ar fi putut apărea cumva Č™i accidental... Č™amd - toate astea ar putea fi opera unui creator în imaginaČ›ia lui bolnavă, su scopul de a denatura adevărul Č™i de a-i îndepărta pe oameni de Biblie Č™i automat de credinČ›ă.
|
Nu exista nici o demonstratie ca viata a aparut accidental, nici macar pentru evolutie nu este, dar tu poti in necunostinta de cauza sa confuzi filosofia cu stiinta :)
Pe de alta parte, nu poti nici sa demonstrezi stiintific opusul asa ca...pana la urma cu ce te lupti, concret?
Citat:
Lasă textele. Ortodoxia e prietenă cu adevărul, oricare ar fi el. Demostrează-mi care este de fapt realitatea Č™i promit că mă opresc acolo. Deocamdată nu am găsit proba indubitabilă care să mă facă să aleg o anumită versiune a Universului.
|
Nici n-ai sa gasesti atat timp cat ai sa traiesti daca nu depasesti impasul duhovnicesc care te-a dus aici.