Citat:
În prealabil postat de CristianR
Și să nu uităm că Hristos este Adevărul și singura posibilitate de a fi uniți este în El.
Discuția de pe acest topic îmi dă următoarea imagine:
Suntem, cu toții, în Corabie. Avem un cârmaci, care a învățat meserie de la alți cârmaci, care l-au și pus pe el la cârmă. Unii dintre ei sunt chiar în corabie, printre noi. E furtună, valuri mari. Unii se sperie și încep să se agite, alergând dintr-o parte în alta a corabiei, balansând-o tare și tulburându-i și pe alții.
Strigă la cârmaci: că e orb zic unii; că ar vrea, în mod deliberat să ne scufunde, fiind vândut. Nici nu merge drept, că trebuie să ne ducă spre est, dar uite că busola arată vestul! Să-i luăm cârma! Să alergăm la bărcile de salvare, că vor ști ceilalți cârmaci să ne ducă la mal. Sau să ne aruncăm în apă, că tot mai avem o șansă de scăpare.
Dar Hristos doarme în corabie, uitat de toată lumea. Cineva, însă, își amintește și Îl strigă: „Doamne, mântuiește-ne că pierim”. Și El ne răspunde:
„Pentru ce vă este frică, puțin-credincioșilor?” Și, certând vânturile și marea, s-a făcut liniște mare. (Mt. 8; 25-26)
|
Sigur Adevarul este Hristos.
Dar sa nu ne lasam purtati de imaginatie. Noi nu suntem Apostolii si Preafericitul Daniel nu e Hristos,
De corabia bulgarilor sau a rusilor ce zici? caci tu ai asemuit corabia romaneasca, insa daca asezi in corabia asta mare si pe rusi , si pe bulgari si pe ceilalti, ce tot sunt blamati aici, atunci cum vine , in imaginatie, aceasta parabola?
haideti sa nu mai cautam interpretari personale ci sa vedem adevarul, asa cum il stim lasat de Dumnezeu, si inconjurat de canoanele noastre ortodoxe.
PS. Nu e vorba de frica aici. Eu de exemplu nu am nici o frica. Cade vreum ierarh? nu-i nimic, nu cad toti. Biserica noastra nu e cuprinsa doar de romani, sau doar de rusi.