Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Cred ca aceasta sinaxa a unor episcopi, bombastic numita "Sfantul si Marele" a demonstrat, daca mai era nevoie, lipsa de unitate a ortodoxiei. La nivel teoretic, ortodocsii sustin ca Biserica (ortodoxa) este Una, dar realitatea din teren arata ca exista atatea Biserici Ortodoxe cati prim-ministri sunt.
Ca si catolic, aceasta este o confirmare ca Biserica Ortodoxa nu este Biserica intemeiata de Cristos, ceea ce nu inseamna ca nu sper ca dezastruoasele schisme care au produs rani in trupul Bisericii lui Cristos pe care o recunoastem din aceea ce e una, sfanta, catolica si apostolica, sa fie vindecate.
Inca un lucru imi mai arata cele intamplate: daca jurisdictia universala a Papei si primatul petrin nu ar fi de drept divin si revelate de Cristos, atunci ar trebui macar inventate de oameni.
|
Sa fim seriosi, disensiuni de genul asta exista si in interiorul BRC doar ca nu multi stiu de ele.
Nu faceati aici apologia unitatii BRC si pe forumul catolic ati fost banat in cel putin doua randuri ca simpatizant si sustinator infocat a unei miscari centrifuge traditionaliste?
Centrifuge cred ca e putin spus, practic e schismatica de-a dreptul.
Pe de alta parte, va puteti plange ca unele din Biserici Ortodoxe autocefale au fost "nationalizate" si oarecum subordonata interesuluil politic al tarii care o reprezinta - o observatie indreptatita.
Pe cand BRC, prin declaratii ale actualului Papa si nu doar, pare mai degraba alipita unui concept politic mult mai periculos: NWO.