View Single Post
Vechi 25.02.2008, 20:10:24
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oni91
Citat:
În prealabil postat de georgeval
Textul legat de timpul venirii Mantuitorului este cel de la profetul Daniel 9,24-27, cand vorbeste de cele "saptezeci de saptamani" caresunt saptamani de ani care se calculeaza de la data edictului de rezidire a Ierusalimului, de catre imparatul Artaxerxe Longimanul, la anul 452 i.Hr.
Da, chestia asta am vazut-o si eu dar zicea in Biblie(ortodoxa)la antet ca exista diferente intre Textul Masoretic si Textul Septuagintei, ca este un numar simbolic si ca orice calcul matematic nu isi are rostul, saptamanile acestea fiind de fapt o perioada nedeterminata???.Si nici nu am inteles ce inseamna "saptamani de ani"???.Deci, pe scurt, nu am inteles nimic.Ba se poate face, ba nu se poate face un calcul matematic, ba sunt saptamani, ba sunt "saptamani de ani"...si de unde se deduce de la ce eveniment calculam aceste "saptamani"(daca se poate calcula ceva)?Asa ca va rog din nou sa ma lamuriti, daca mai aveti rabdare cu mine...:rolleyes:
Asa este. In Biblia- jubiliara a Sfantului Sinod sunt mai multe sensuri. Eu am oferit un raspuns dintr-un manual de Dogmatica.
Reply With Quote