Frate, sunteți biruiți deja. Nu de mine, de Domnul Slavei, care biruiește demonii voștrii.
Citat:
În prealabil postat de Trimisul
Nu eu fug ci păcatul fuge de Adevăr și de Lumină deci în măsura în care sunt mai sunt păcătos și sunt destul atunci iată că în măsura asta fug de El, dar n-aș vrea să fug, deci nu fug ci tu zici că fug, defapt eu nu fug ci tu fugi.
|
Erezia este păcatul și ea imită adevărul și lumina și fiindcă este minciună, este aducătoare de iad. Iar eu n-am fugit de Adevărul niciodată, ci L-am ascultat cu ascultare și am primit să biruinesc în El, slujind Bisericii Sale, în care sunt, viez și mărturisesc împotriva nebuniilor voastre.
Citat:
Sigur că le răspund cît de frumos pot iar în semnătură e vorba că ar fi bine să eviți interesele altruist-egoiste, adică acel tip de iubire și de credință care ascunde interese egoiste ce se arată altruiste.
|
În semnătură demaști fără să vrei, ura și neascultarea, mândria și stingerea smereniei din voi.
De unde știi tu că iubirea unei Maici la mănăstire ascunde interese altuist-egoiste? Sau a unui călugăr? Sau a unui pustnic? Iar dacă nu ascunde iubire și credință cu interese altruist-egoiste, de ce nu urmați credinței Apostolilor și Sfinților Părinți? Și ascultați de demonii lui Mihaela?
De ce vreți să vă osîndiți la iad?
Citat:
De ce la secte și culte? Tu deja iată că ești sigur că e sectă și vrei să discutăm în ideea de a întării minciuna ca să fie luată drept adevăr că cică chiar ar fi sectă în capul cititorilor din moment ce se află acolo. Deschide tu un topic dar nu acolo. Însă dacă tu asta crezi din start atunci n-ai decît să deschizi unde vrei însă eu nu am să mă strădui să te fac să crezi altceva decît crezi adică ceea ce tu nu vrei nicicum să crezi. Și de ce să nu discutăm despre biserica în care crezi tu la topicul Secte? Ți-ar conveni? Dacă deschide cineva acolo topicul respectiv, la eretici sau la secte atunci nu voi participa!
|
Dacă tu spui că noi, Episcopii, Preoții, Diaconii, crâsnicii, cantorii, toți Creștinii, mădularele lui Hristos, Biserica Sa, mințim și tu și voi nu asculți de noi, atunci sunteți sectă. Trebuie să dovedești minciuna, ca să nu te ferești de ea. Iar noi nu mințim, fiindcă suntem Biserica. Suntem ai lui Hristos și în Hristos.
Da, eu vă dovedesc minciunile și vă biruiesc. Acum și de fiecare dată. Fiindcă am primit să vă biruiesc.
Iar dacă voi nu sunteți sectă, de ce nu ascultați cu smerenie, învățăturile duhovnicului vostru? Dacă duhovnicul îi spune la Mihaela să nu mai asculte de demonii, ea de ce nu ascultă de duhovnic și ascultă mai departe de demoni? Cu ce greșește episcopul și duhovnicul când îi spune să nu aibe pretenții să fie urmată de cât mai mulți ucenici? Vrea să fie o nouă eretică, ca Hellen White? Când duhovnicul îi spune că aceiași demoni sunt la ea, ca la Hellen White, ea de ce nu ascultă să se îndrepte în smerenie și dragoste?
Citat:
Păi nu e după mintea noastră ci după cum ne revelează Dumnezeu
|
De unde știi că e revelație de la Dumnezeu? Dacă e "revelație" de la demoni? Ei nu pot lua chip și formă de îngeri de lumină? Pot. Nu pot fi hristoși mincinoși? Pot. Nu pot fi antihriști? Pot fi. Și sunt. Mulți. Și vor fi. Când le mor slujitorii lor, de pe pământ, caută alții. Aceiași demoni, caută alți oameni. Și-i găsesc pe aceia fără smerenie. Îi îndulcesc cu mândrie, apoi varsă în ei. Mult. Din experința lor, caută să-i facă mai puternici decât cei pe care i-au învățat și educat mai înainte. Și reușesc. Fiindcă sunt mulți care nu vor să audă de ascultare și de smerenie. Tot mai mulți.
Citat:
însă unii pot înțelege mai mult și alții mai puțin din ceea ce citesc sau aud dar ar fi bine întradevăr să avem toți același cuget și aceiași dreaptă credință, dar nu se poate din prima decît treptat și prin creștere ne Învață Domnul cum să tîlcuim după mintea pe care ne-o curăță și ne-o dăruiește.
|
N-ai nevoie să înțelegi mai mult decât iubești. N-ai nevoie să crezi mai mult decât te smerești. N-ai nevoie să tâlcuiești, mai mult decât asculți. N-ai nevoie să știi mai mult decât împlinești.
"Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare." - II Petru 3, 16.
Cu ce greșesc Sfinții Părinți, când tâlcuiesc Scripturile? Atunci de ce nu ascultați de ei? De ce avem nevoie să avem nevoie să tâlcuim noi mai bine ca ei? Cu ce greșesc ei? Nu cumva noi greșim și slujim diavolului, când nu primim darurile de la Duhul Sfânt prin ei? Și dragostea față de ei?
Citat:
Păi tu poți înțelege și crede mai mult decît poți? Nu vezi că nu poți crede decît că e sectă sau că sunt eretici? Deci despre ce vorbim? Dacă tu nu poți cum ai vrea să poată alții să înțeleagă și să creadă tot ceea ce este bine? Ai răbdare și se va putea.
|
N-am nevoie să înțeleg mai mult decât am primit în Duhul Sfânt de la alții mai buni decât mine. Sfinții Părinți sunt mai buni decât mine, mai pricepuți de mii de ori. Mai experimentați în lupta cu demonii, cu păcatele din lume, cu ei înșiși, ei sunt mai îndemânatici, mai puternici. Duhul Sfânt este în ei. Altfel cu ce greșesc ei? Unde-i greșeala lor? Duhul Sfânt care-i învață, nu are greșeală și nu va avea vreodată, pentru că ei ascultă, cu smerenie, cu "dragostea care nu caută ale sale" - I Corinteni 13, cu nevoință, post, rugăciune, așa sunt vasele Duhului Sfânt, ci greșeala e la mine, în mintea și inima mea plină de mândrie, aroganță, când nu ascult de ei și mă văd, mă consider, mă pun, mă apreciez, mai bun decât ei. Atunci devin demonic, psihopat, satanist și antihrist. Atunci devin eretic, păgân și ateu. Și ce îi mult mai grav, trag și pe alții după mine.
Doamne miluiește, Doamne miluiște, Doamne miluiește.