Citat:
În prealabil postat de Trimisul
Pe tine te încearcă grija de cum arată ceva pe afară? Păi cum arată cetatea pe afară? Nu respectă Hrisovul pus la temelia Mînăstirii? De ce ai vrea tu să arate așa cum ți-ar place ție să arate? Păi arată exact așa cum a cerut Cuvîntul lui Dumnezeu... și nu altfel. E scris pe undeva prin Cărțile lor sfinte.
|
Și pe dinăuntru și pe dinafară.
"Gura vorbește din prisosul inimii" - Luca 6, 45.
Și Iuda Iscarioteanul a avut hrisovul de Apostol și Scriptura spune că era diavol. "Și unul dintre voi este diavol!" - Ioan 6, 70. Adică posedat. Cum și Petru a fost posedat când ispitea pe Domnul și îi spune Domnul la Petru: "Înapoia Mea, Satano !" - Matei 16, 23.
Deci orice om care nu ascultă de Domnul, de Biserica Sa, devine posedat, chiar dacă are hrisov de Apostol, adică Episcop, Preot, Diacon, devine ca Iuda și Petru, unul pocăit, Petru, unul nepocăit, Iuda, care s-a spânzurat. Dar ambii erau posedați la un moment dat.
Deci la fel și azi, orice om, orice mănăstire, orice grup, orice adunare, orice parohie, eparhie, patriarhie, poate primi hrisovul lui Iuda. Să-i ferească Dumnezeu.
Cum a primit Patriarhia Romei, hrisovul lui Iuda, în 1054, și până nu-l vor lepăda, nu vor vedea Adevărul și Lumina, și nu vor reveni în Biserică.
Deci te rog mult, în genunchi te rog, nu vrei, fratele meu drag, să te pocăiești? Că s-a apropiat Împărăția Cerurilor. Vrei?
Care întâi se trăiește înăuntrul tău. Acolo-i Noul Ierusalim, în sufletul tău, adevăratul tu, nemuritor, dar asta doar în Biserică, că nu există mântuire înafara Bisericii, doar cei din Biserică sunt mădulare a lui Hristos.
Dar când tai un deget, sau orice mădular, fie că-i la un milimetru, sau la 1 metru, tot tăiat se numește, se usucă și moare.
Citat:
Dragul meu eu sunt unit cu voi căci sunt mirean din BOR. Tu chiar nu vezi și nu vrei să-ți dai seama că voi nu vreți să credeți și necrezînd nu realizezi că voi nu sunteți cei uniți cu noi adică cu cei ce cred în Cuvîntul lui Dumnezeu? Nu noi vă excludem ci voi ați vrera să nu mai credem nici noi așa ca voi venind cu tot felul de justificări absurde și abuzive.
|
Da? Unde vă sunt pustnicii? Voi sunteți un fals B.O.R., vă bateți joc de Biserică și numele ei. Nu-i bine și nu-i voie. Nu că ne afectează pe noi. Noi suntem în har și vă iubim. Egal cu zero pentru noi, minciunelele voastre. Problema-i alta. Că voi suferiți, voi vă pierdeți.
De asta ne doare. Că vă vedem zvârcolindu-vă legați în neascultare și mândrie.
Și Doamne Iisuse, cum mă mai doare...
Dacă voi sunteți noi, și noi nu suntem, voi unde a-ți fost până acum? Și unde am fost noi? Mișcarea Noul Ierusalim de la Pucioasa până acum câțiva ani n-a existat. Când o venit Miha, cu jucăușii ei după ea, o venit și ierusalimul. Dar nu-i chiar nou. E cam vechi. O fost dinaintea lu' Adam și Eva. Și-o fost gătit pentru diavoli. Și se numește iad. Acolo vrea să vă tragă și pe voi, jucăușii, în noul lor ierusalim...
Citat:
Păi nu noi ne-am amestecat cu toate ereziile și păgînismele și sectarismele și cu toate teoriile științifice ale gLumii lepădînd Dreapta Credință ci unii dintre voi și nu noi am lepădat canoanele și așezările sfinte și rînduielile puse de înaintașii creștini de pe aceste meleaguri și sfînta tradiție creștină romînească a înaintașilor care aveau predanii dăruite de sfinții Apostoli Petru și Pavel de Andrei și Filip. Dacă vei citi din Cuvînt atunci îți vei da seama că acolo se țin neștirbite toate predaniile sfinte și toată tradiția și că acolo se mărturisește tot adevărul dreptei credințe, acolo în Cuvîntul lui Dumnezeu. Deci nu eu spun că nu mai sunteți poporul lui Dumnezeu ci necredința voastră și viața păcătoasă pe care o duceți... eu nu vă judec și nu vă socotesc păcătoși dar dacă voi toți vă strîngeți împreună ca să dați în cap micuțului popor al lui Dumnezeu atunci crede-mă că nu puteți fi voi poporul lui Dumnezeu, sigur, pentru că așa ceva Domnul Hristos n-a făcut niciodată nimănui deci din faptele voastre rezultă că voi aveți un alt mesia care în loc să mîntuie vine și distruge și să abuzeze și propagă diversiuni dacă sfinții și mucenicii nu se supun răutății și gLumii.
Așa este deși se supunea mai bine decît oricine Legii vechi pe care nu a desfințat-o ci a întărit-o prin Lucrarea Sa și prin Viața lui supusă lui Dumnezeu... și sfinților căci din supunere a primit botezul lui Ioan deși chiar Ioan a mărturisit că el ar fi trebuit să fie botezat de Mesia și nu invers.
|
Ei nu... Cum nu v-ați amestecat cu sectarisme? A-ți fi fost mădulare ale Bisericii, dacă nu erați amestecați cu întuneric. Dar așa voi nu vreți să fi-ți în ascultare. Nu vreți să ne iubiți și să ne urmați, spre mântuire. Orb pe orb povățuiește. Așa vă povățuiește Miha. Oarbă ea, orbi și voi. Cu ce suntem noi de vină? Vă tot chemăm, dar oare auziți voi chemarea? Strigarea?
Noi n-avem erezii, nici păgânisme sau sectarisme, iar teoriile științifice ale lumii, le studiem să înțelegem gluma jucăușilor și să o demascăm, să-i ferim pe cei ce vor să iubească și să creadă, ca să se mântuiască. Iar Dreapta Credință, n-am lepădat-o niciodată, fiindcă nu poți lepăda ce e esența sufletului tău, e aerul tău, că nu-ți place afară, simți că te sufoci, nu-i bine acolo, ci înăuntru e bine, în Biserică, cu Hristos, în tot pământul și tot Universul.
Și niciodată nu am putut să lepădăm Sfintele Canoane și asezămintele Duhului Sfânt prin Sfinții Părinți. Faptul că unii episcopii sau preoți sau creștini, le mai ignoră, e păcatul lor, știe Domnul dacă, când, de ce, cât și cum îi va trage de urechi pentru neatențiile, intențiile, pretențiile, lor.
Noi doar iubim. Că știm în Duhul Sfânt, că și ei, cine iubește, se va trezi cu adevărat, mai devreme sau mai târziu, se va căi, va plânge, dacă a fost afară, se va căi și va reveni în Biserică și se va mântui.
Nu sunt numai Petru, Pavel, Andrei și Filip, sunt și cei 4 Evangheliști, și Iacov și Sfinții Părinți de la Sfintele Sinoade și Sfinții Mucenici și alții în mila Domnului. Nu alege numai pe unii și pe restu-i lași afară, că n-ai cum, înseamnă că e afară cel ce face asta. Afară din Biserică. Să facă bine să vină înapoi, că ne e dor de el, oricine-ar fi, purtătorul chipului lui Hristos.
Iar cei care au viață păcătoasă, să fim serioși, voi nu faceți păcate? Pavel spune că e cel dintâi păcătos. Problema nu-i că faci păcate, că-ți mai scapă, ești pleură, pământ, important e să te lupți, cu trezvie, cu discernământ, cu dreaptă socoteală, aceste virtuți nu sunt la fel, de aceea au cuvinte diferite, deci problema e să ne luptăm cât mai mulți și cât mai bine, să facem cât mai puține păcate posibil. Iar atunci când le facem, acelea fie ele mici, să ne căim și pocăim cât de bine putem și să nu le mai facem, să ne ridicăm și să ne punem din nou pe drumul mântuirii. Asta-i greu, aici vor ispitele să ne biruiască, să ne facă să vedem cât mai puține păcate în ce facem, iar atunci când le facem, să le vedem cât mai greu, să stăm cât mai mult timp căzuți, mai bine să nu ne ridicăm, ca să ne osândim. Doamne ferește.
Ai înțeles ceva? Nu-i nimic, citești de mai multe ori, până înțelegi.
Citat:
De ce repeți mereu ideile astea că ar susține cineva așa ceva? Păi nu ți-am răspuns în postarea anterioară că ei se socotesc așa cum îi socotește Dumnezeu și cum se poate citi despre ei în Cuvînt?.. ca fiind ei cei mai mici dintre creștini dar asta nu înseamnă că credința lor nu ar fi ea cea mai mare și cea mai întreagă și cea mai deplină dintre toate credințele ortodoxe ale tuturor bisericilor! Aia e credința cea Adevărată, aia a lor scrisă în cărțile lor, în Cuvîntul lui Dumnezeu! Tu dacă tot spui că ei s-ar crede mai presus pentru că zici tu că așa se pretind și se închipuie ei și că prin asta îi fac pe alții mai proști ți-am mai spus că nu ei ci tu îi socotești și susți astea căci ei nu se pretind a fi mai mari decît alții însă au tot dreptul să creadă în Cuvînt dacă voi nu sunteți în stare... și nu pentru că nu puteți ci pentru că vreți... și poentru că iată, voi vă credeți mai presus decît ei.
|
Musulmanii se socotesc pe ei cum că "dumnezeu", îi socotește esența pământului, și oricine nu-i ca ei, trebuie la un moment dat ori să devină musulmani, ori să fie omorâți, că sunt infideli. Asta scrie în corănelul lor, de la jucăuși.
Na, ce ne facem?
Budiștii la fel. Hindușii râd de noi, ne spun că ei cred că Iisus Hristos este Dumnezeu, alături de alți 33 de milioane de "zei" și toate soiurile de "dumnezei", etc. Fără să-i mai amintesc pe atei.
Na, ce ne facem? Cum îi întoarcem? Cum îi aducem la Adevăr, la viață?
Astea sunt problemele mari, nu ereziile. Ereziile da, sunt și ele probleme, dar ele sunt cel mai apropiat grup de oameni de Biserică. Sunt lângă nucleul Bisericii, lângă poarta Bisericii. E de ajuns să lepede nebunelele, jucărelele și mândrelele lor, să înceapă să iubească și să smerească nebunește (pentru lume) ca și Hristos și Apostolii și vor intra sau reintra în Biserică. Vor fi și ei, Biserica.
Asta nu-i mare filosofie.
Problema cea mare-i la ceilalți... Of... ceilalți... Doamne miluiește...
Of, "Trimisule", mintea voastră... of...