Citat:
În prealabil postat de CristianR
Cum te poate iubi cineva care nu te cunoaÈte Èi cum poÈi tu iubi pe cineva pe care nu-l cunoÈti? Mai lasă dulcegăriile astea; mie-mi dau o puternică senzaÈie de falsitate, chiar dacă tu eÈti încredinÈat că e autentic.
|
"Dacă pe fratele tău care îl vezi, nu-l iubești, cum mai iubești pe Domnul, pe Care nu-L vezi?" - spune Scriptura.
Tu îți dai seama că trebuie să ajungem să iubim și demonii? Cum îi iubește și Domnul, spune Isaac Sirul la Filocalia 10, că iubește Domnul pe demoni, ca pe Maica Domnului. M-am cutremurat...
Și noi nu suntem în stare să iubim un om, decât dacă-l cunoaștem ??? Ce iad e în inima ta ? Aruncă-l afară ! Repede !
L-ai aruncat ? Bun. Ca să-ți mai arăt ceva:
Dacă totuși îl cunoști pe omul acela, și e rău și slab și distrus și căzut, numai păcate face non-stop, ce faci? Nu-l iubești? Dar Hristos, când era pălmuit, biciuit, răstignit și omorât, nu i-a mai iubit pe cei care-l omorau ?
Ba îi iubea atât de mult, încât spunea: "Doamne, iartă-le lor că nu știu ce fac"...
Of, Cristiane, chiar tu să spui acestea...
Citat:
În prealabil postat de Copacel
Ce o sa te faci bre daca dai de un gay si il intrebi asa ?  
|
Ce-ți mai place și ție să cârcotești... :)
Numa' vezi că astea cârcotelile astea vin de la jucăușii... Ești ispitit cu multe, diverse și colorate... Ia seama să nu cazi...
Dar ohooo, ce mult m-aș mai bucura de mult, sărăcuțul și minunatul de el, să zică că mă iubește, că el nu știe ce-i aia iubirea. Dar mie mi-e de ajuns, atât îmi trebuie, să zică mă iubește, ca să-i vorbesc despre iubirea lui Hristos.
Citat:
În prealabil postat de Copacel
Sper ca nu te apuci sa dai copy-paste la acatiste.
|
Da de ce nu?
Sunt atât de dulce Acatistele... of, cât de dulci sunt Acatistele... Ia uite ce dulce sunt:
Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, icosul 1:
Făcătorule al îngerilor Èi Doamne al puterilor, deschide-mi mie, nepriceputului, mintea Èi limba, spre lauda preacu*ratului Tău nume, precum ai deschis auzul Èi limba celui surd Èi gângav de demult, ca să grăiesc Èi eu acestea:
Iisuse preaminunate, mirarea îngerilor;
Iisuse preaputernice, izbăvirea strămoÈilor;
Iisuse preadulce, slava patriarhilor;
Iisuse preaslăvite, tăria ocârmuitorilor;
Iisuse preaiubite, plinirea prorocilor;
Iisuse preaminunate, întărirea mucenicilor;
Iisuse prealine, bucuria călugărilor;
Iisuse preamilostive, dulceaÈa preoÈilor;
Iisuse preaîndurate, înfrânarea pustnicilor;
Iisuse preadulce, bucuria cuvioÈilor;
Iisuse preacurate, mintea cea întreagă a celor curaÈi cu fecioria;
Iisuse cel mai înainte de veci, mântuirea păcătoÈilor;
Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, miluieÈte-mă!
și uite și aici ce dulceață... Doamne... ce dulceață... :
Paraclisul Maicii Domnului, din cântarea a 3-a:
Folositoare și acoperământ vieții mele te pun pe tine, Născătoare de Dumnezeu Fecioară; tu mă îndreptează la adăpostirea ta, ceea ce ești pricina bunătăților și credincioșilor întărire, una întru tot lăudată.
Te rog, Fecioară, risipește-mi tulburarea sufletului și viforul scârbelor mele, că tu, mireasă dumnezeiască, pe Hristos începătorul liniștii ai născut, ceea ce ești de Dumnezeu fericită.
Fiind cuprins de neputințe cumplite și de chinurile bolilor, tu, Fecioară, ajută-mi; cer ajutorul tău, Fecioară, că pe tine te știu comoară de tămăduiri neîmpuținată și necheltuită, ceea ce ești cu totul fără de prihană.
Izbăvește de nevoi pe robii tăi, Născătoare de Dumnezeu, că toți, după Dumnezeu, la tine scăpăm, ca și către un zid nestricat și folositor.
Caută cu milostivire, cu totul lăudată, Născătoare de Dumnezeu, spre necazul cel cumplit al trupului meu și vindecă durerea sufletului meu...
Simți pe limbă dulceața ? Doamne, câtă dulceață...
Să mustre Preacurata, ispitirile de la inima ta...
Te îmbrățișez cu sărutare sfântă...
Cum ne învață la Romani 16, 16; I Corinteni 16, 20; II Corinteni 13, 12; I Tesaloniceni 5, 26.
P.S.:
Iuliu, no comment... Dumnezeu să te vindece...