Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Și voi aveți Dreapta Credință creștină?
|
Da:și eu care sunt mirean din BOR și ei care sunt poporul lui Dumnezeu.
Citat:
Atunci de ce faceți toate lucrurile atât de diferit? De ce aveți haine atât de diferite? Nu sunteți nici ca și călugării din mănăstire, nici ca mirenii...
|
Pentru că așa ne învață Dumnezeu în Cuvânt cum trebuie să fie portul cuvios cu specific tradițional românesc... în conformitate cu Hrisovul care stă la temelie.
Citat:
În Sfintele Mănăstiri ale noastre nu e Dreapta Credință? Nu locuiește Dumnezeu Duhul Sfântn acolo? Doar la voi, sau cum?
|
După cum cred că știi din scripturi, poate îți amintești că Duhul Sfînt s-a pogorît nu numai peste Apostoli ci și peste casa lui Cornelie sutașul deci iată că Duhul Sfînt se pogoară și locuiește în orice drept credincios... și nu uita că dreptul Corneliu nici măcar nu fusese botezat.
Citat:
Aveți și voi chivotul legii? Parcă știam că e pierdut. E o copie?
|
Nu știu.
Citat:
Da? Omule, atunci de ce arătați așa de diferit? Hainele, portul, evanghalia aceea pusă pe un postament, construcția clădirii ce o numiți biserică, cu colțurile acelea ciudate, multe, corturile unde vă adunați, nu aveți Sfânt Iconostas, catapeteasmă, nu aveți Sfinte Vase, Sfântul Potir, nu aveți ierarh în mijlocul vostru, nu aveți clădirea în sine, ca Biserică, cu Sfintele Icoane zugrăvite pe pereți, ca mărturisire a hramului, a evenimentelor biblice, unde sunt acestea? Unde sunt călugării? Monahii, monahiile? N-am văzut portul lor pe acolo. Unde-i starețul? Ștareța? Unde sunt Mineiele? Molitfelnicul? Liturghierul? Unde sunt?
|
De ce te tulburi dacă nu vezi toate cele cu care te-ai obijnuit? Păi de aia nu le vezi pentru că Ieslea Cuvîntului e una săracă, e așa de săracă tot așa cum a fost acum 2000 de ani peștera în care s-a născut Domnul.
Citat:
De unde știi? Știi tu cumva ce-i în inima și mintea unui om? Doar Dumnezeu cercetează inimile și rărunchii, spune Scriptura.
Ba e chiar fix invers. Majoriotatea din Biserică, din BOR, cred în Cuvântul lui Dumnezeu și-l împlinesc.
|
Vai ce bine ar fi... dacă am crede toți în tot Cuvîntul lui Dumnezeu, mai ales în Cuvîntul pe care ni-L grăiește prin sfintele Trîmbițe în ultimii 100 de ani. Tu nu vezi că e plin peste tot de lux și aureturi și haine împopoțonate cu fir de aur și că în multe mînăstiri a intrat trufia și desfrînarea? Nu judec pe nimeni dar nici nu poți să te prefaci că nu vezi... iar LUXUL aduce bogăția păcatului după cuvîntul:''Mai degrabă intră ditamai camila prin gaura unui ac decît un om bogat în Împărăția Cerurilor.'' sau ''Nu puteți sluji la doi stăpîni, lui Dumnezeu și lui mamona...'' sau ''cum puteți crede că dacă juri pe cer sau pe pămînt sau pe biblie sau pe altar nu se pune dar dacă juri pe aurul templului atunci se pune? Dar eu vă spun să nu vă jurați pe nimic ci ceea ce este da în Cuvîntul lui Dumnezeu să fie da și ceea ce este nu în Cuvîntul lui Dumnezeu să fie nu căci orice trece de acestea vine de la cel rău.'' (scuze de erorile de memorie în redarea citatelor)
Citat:
Atribuie cuvântul unui om? Dar Pavel ce-a fost? Un om. Și a zis să-i urmăm lui, cum și el urmează lui Hristos. Și noi credem că Pavel nu spune de la el, ci de la Dumnezeu.
|
Foarte bine faceți dacă urmăm predaniilor sfinților Apostoli căci nu sunt de la om ci de la Dumnezeu așa cum este și Cuvîntul celor de la NIP.
Citat:
De cine au fost rupți și separați? Dacă au fost rupți și separați, înseamnă că ceva era împotriva Bisericii, au fost învățați, li s-a argumentat în lumina harului Duhului Sfânt, nu au vrut să asculte și au trebuit alungați. La fel au făcut și Pavel și Apostolii. De ce nu au vrtu să asculte?
|
Păi așa a vrut să-i pună să asculte așa ca voi: a vrut să le ia cu forța toate ''averile'', toate drepturile și apoi să-i pună să lepede cele 7 Trîmbițe și pe Verginica și să se ''păcăiască'' astfel încît să-și tăgăduiască și să-și renege ei ceea ce au văzut și auzit și au crezut de 60 de ani de cînd sunt cu Domnul. Adică asta era miza cerută: să-L lepede pe Domnul Iisus Hristos și să se supună arhiereului locului care nu poate crede în Cuvîntul lui Dumnezeu așa ca voi. Dar ei nu aveau nevoi de supunere căci s-au supus mai dinainte, sau tu nu ai văzut că acolo Dumnezeu a întemeiat Cetatea printr-un slujitor din BOR care avea consimțămîntul să lucreze de la Arhiereul Hrineanu din Cluj de pe atunci? A lucrat și a binecuvîntat și a pus la temelie Hrisovul deci sub ascultare de BOR s-a făcut tot ce s-a făcut. Acum, după ce a ajuns Arhiereu s-a întors și el cu spatele dar nu cred că și cu inima, eu totuși cred că și el mai crede în Cuvîntul lui Dumnezeu dar nu poate să stea cu fața pentru că a fost forțat de sinod să nu se amestece în parohiile altora deși pe vremea cînd a făcut toate lucrările parohia Tîrgoviștei era vacantă și practic nu se amestecase în ograda nimănui conform canoanelor. Deci din moment ce arhiereul locului murise avea tot dreptul să slujească acolo sub trimiterea altui arhiereu cu multă putere sfințitoare cum era Hrineanu. căci au am asistat la slujble ținute de el la Catedrală și se umplea de Duhul Sfînt și se deschideau cerurile cînd se ruga el. Deci totul s-a făcut ca la carte, drept și sfînt încît acolo e respectată cursivitatea hirotoniei apostolice până azi. Nu e nimic eretic sau sectant sau ieșit de sub ascultarea de Dumnezeu așa cum crezi dumneata.
Citat:
Dar îți dau o veste minunată. Pot fi reprimiți înapoi ! Cum? Asta vorbiți cu ierarhul, episcopii și consilierii eparhiali și protopopiatele.
|
Păi nu vor să se lepede de Cuvîntul lui Dumnezeu. Crezi că arhierul locului crede în Cuvîntul lui Dumnezeu? Ar fi o mare minune re-primirea asta dar fără interese ascunse, egoiste sau de abuz de stăpînire sau de expropiere sau de ce știu eu ce le mai trece prin cap. Nu pot să îi păcălească pentru că Dumnezeu vegheață asupra lor și mărturisește așa cum a mărturisit despre toate în ultimii 60 de ani. Au mai fost tentative de lucrare comună dar ordinele venite de ''sus'' către preoții locului au oprit brusc orice lucrare comună frățească.
Citat:
Cine-a părăsit lucrarea? Noi nu. Voi da. Dovedit.
|
Spui tu crezînd în propagandă. Care voi? Care noi? E dovedit exact sfinvers... din păcate pentru voi, nu știu care voi.
Citat:
Cine s-a reîntors în lume?
|
Păi s-au reîntors în lume cei ce au ales luxul și privilegiile și hora cea mare cu ereticii și păgînii și toate sectarismele și toate teoriile gLumii de le-au băgat în bisericile lor ca și credințe bune și mîntuitoare.
Noi toți suntem în lume, ne luptăm cu lumea, rămânem în lume, ne mântuim prin lume, prin ispite, pentru lume suferim, pentru lume ne răstignim, ca lumea să creadă, suntem exemple și lumini, dar lumini ale harului, nu luciferice, suntem exemple de jertfă în ascultare, nu jertfă în răzvrătire, suntem smerenie, nu slavă deșartă... [/quote]
Păi lucifer din mîndrie luxiferică nu a mai crezut în Cuvîntul lui Dumnezeu ispitind pe oameni să cadă și ei asemenea lui prin minciună și răutate din dreapta credință spre slava lor deșartă. Iar asta nu poți spune despre poporul lui Dumnezeu din NIP care rabdă împreună cu Hristos toată prigoana și denigrarea și batjocura ci mai degrabă, dacă te-ai uita în oglindă, ai putea să spui despre cei ce au viața foarte departe de ceea ce cere Dumnezeu de la creștini și de la creștini ortodocși, o viață plină de lux și nepăsare și privilegii dar cu toate astea dau mereu ordin să fie osîndiți săracii și văduvele și orfanii din poporul lui Dumnezeu. Deci înainte să osîndești fără discernămînt ar fi mai bine să încerci să fii cinstit.
continuarea mai jos.