Probabil ar trebui să plătească Blair, Bush, Gorbaciov, Saddam Husein și toate miile de lideri politici din lume care sunt responsabili de situația în care se află lumea la ora actuală. Plus cei care i-au susținut la putere. Prin urmare, nu va plăti nimeni, doar vom suporta consecințele.
Și de aceea problema ar trebui pusă mai pragmatic: Ce se poate face acum, cu datele actuale ale problemei.
Am înțeles că acel preot ucis în ultima sa predică spunea ceva de genul: Să facem, fiecare, binele pe care îl putem face, acolo unde ne aflăm, unde lucrăm, unde trăim, ca lumea să fie mai bună – un mesaj obișnuit pentru orice creștin și nu numai. Mă întreb, însă, ce mesaj vor fi auzit ucigașii lui de la predicatorii lor.
P.S. Orientul Mijlociu era, oricum, o bubă plină de puroi care urma să explodeze - creștere demografică puternică, sărăcie, lipsă de ocupație, fanatism. Poate intervenția anglo-americanilor a însemnat spargerea ei înainte de a se coace, ceea ce nu e bine. Însă nu cred că ar fi fost pace acum acolo nici dacă nu interveneau.
Last edited by CristianR; 28.07.2016 at 11:04:59.
|