View Single Post
Vechi 28.07.2016, 15:45:59
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit Îți răspund a doua oară la acest mesaj!

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
"Fi-ți Sfinți, precum Eu sunt Sfânt", spune Domnul la I Petru 1, 16.
Da, așa spune.
Citat:
Deci și tu poți să ai iubire așa de sfântă și curată ca EL, de ce nu ai?
Pentru că eu mereu recad în patimile tinereții sau mă molipsesc de altele noi și n-am insinuat că aș fi sfînt dar mă străduiesc să nu mai păcătuiesc.
Citat:
Ești plin de tine însuți dar te consideri sfânt, sau?
Sunt prea plin de mine, deci mă laud și se încrede păcatul în mine iar dacă m-aș considera și sfînt pentru asta n-aș fi eu nebun? Ce zici? Deci mă strădui și să mă lepăd de mine însumi.

Citat:
De ce îi numești pe cei de la pucioasa, sfinți?
Pentru că orice om îndelung sfințit care se străduie să creadă și să viețuiască în sfințenie conform Cuvântului este mult mai sfînt ca mine sau ca restul oamenilor din lume deci față de mine toți aceștia sunt niște sfinți îndelung sfințiți.

Citat:
Pavel spune despre el că e cel dintâi păcătos, cel mai mare. Psalmistul David spune despre el că e vierme și nu om.
Dar tot Pavel spune pe undeva că mulțumește tuturor credincioșilor care ajutau pe săracii sfinți cu cîte ceva: cu bani, cu mîncare, cu mînă de lucru, cu un cuvînt bun... deci îi socotea sfinți pe cei ce lăsaseră toate pentru Hristos.

Citat:
Și voi ce sunteți?
Care voi? Eu sunt mirean din BOR și sunt sfințit și împărtășit cu Hristos și cred în Cuvîntul lui Dumnezeu de la Pucioasa. Ei sunt îndelung sfințiți și bine pregătiți căci de 60 de ani le grăiește lor Dumnezeu. Cît sunt de sfinți sau de păcătoși fiecare dintre ei asta nu știu că nu am fost niciodată la ei să-i cercetez de aproape, dar cred că sunt sfinți, așa ca orice călugăr cu viețuire îndelungată întru sfințenie. Pentru mine unul ca acela e clar un sfînt și numai din faptul că stă în credință și primește o lucrare de îndelungă sfințire, dar față de alți sfinți mult mai mari, ar putea părea un păcătos.
Citat:
Curaj de discuții va fi mereu. Problema e că rămân atât discuții. Și nu se prinde de oameni nimic. Le arătăm Adevărul și fug de El. Ca și tine.
Păi orice discuție te-ar putea schimba în bine dacă știi să iei ceea ce este bun din ea. Ce-ți pasă ție ce prinde la oameni? Ai interese prozelite? Nu eu sunt cel ce fuge de dreptate și de Adevăr. Eu am citit despre cele 7 Trîmbițe Apocaliptice Îngeri-Oameni și le-am primit mesajul de la Dumnezeu și Îl cred pentru că acolo găsim Adevărul... și viața lor o găsești eroică dacă ești cinstit și o pui în contextul corect și dacă o cercetezi cu deamănuntul vei vedea că a fost una plină de adevăr și de iubire jertfelnică și de luptă bună dusă pentru mîntuirea tuturor. Citește despre fiecare din cele 7 sf. Trîmbițe și te vei convinge și tu de Adevăr și atunci îți vei da seama cine fuge de El.
[quote]
Citat:
Și crezi că e bine așa? Asta ne învață Biserica? Nu oare așa fac ereticii neo-protestanți? Înțelege fiecare ce vrea și ce poate și fiecare își face biserica lui... E bine așa? BIblia spune că ne rătăcim tâlcuind scripturile după mintea noastră.
E rău să tălcuiești scripturile? E rău să încerci să le înțelegi? Biserica și fiecare preot oare nu tîlcuiește după fiecare liturghie la fiecare pericopă scriptura zilei? Ce ai tu cu cei ce citesc și tîlcuiesc și ei scripturile după capul lor? Te temi că vor înțelege și vor interpreta mai bine ca tine? Ce ai tu cu cei ce vor să-și facă biserica lor? Ți-e frică și te cuprinde disperarea că-și pierde catolicismul sau ortodoxia din prozeliții care vă ''sponsorizează''? Să nu-mi spui tu că nu mai poți tu de grija lor. Alte interese propagandistice te poartă și nu grija pentru mîntuirea lor așa cum ne povățuiește Biblia: să nu răstălmăcim scripturile spre a noastră pierzare... ca ereticii.

Citat:
Așa au făcut Apostolii? Înțelegea fiecare ce putea și "ce îi era dat" să înțeleagă fiecare?
Bineînțeles că înțelegea fiecare ce putea, dar se străduiau să aibă o Credință comună cît mai cuprinzătoare și cît mai dreaptă în Adevăr. Păi darul înțelegerii este foarte mare și tu crezi că oricine îl poate primi din start? Eu cred că e nevoie pentru asta de o creștere duhovnicească în credință și așa Harul Duhului Sfînt te încununează cu o mai mare înțelegere atît a scripturilor cît și a celor care nu pot înțelege prea mult dintro dată... și prin asta se dovedește că ai înțelegere că nu te pui să-i abuzezi și să-i forțezi și să-i silești la ce vrei tu dacă vezi că ei înțeleg mereu pe dos vrînd să păcătuiască. Mai spui din cînd în cînd: ''Doamne facă-se precum Tu voiești să se facă voia Ta.''

Citat:
Știi ce e un Sinod Ecumenic și ce e o erezie?
Da.
Citat:
Dacă nu știi, crezi că poți să-ți dai cu părerea, să bănuiești ce ar fi, cum ar funcționa și apoi mai crezi că poți să ajungi și în Rai, nu?
Adică tu spui că nu poți și nu ai voie să-ți dai cu părerea? Nu poți să încerci să bănuiești ce citești? Tu spui că nu ai voie nici să-ți dai seama cum crezi că ar funcționa? Și după ce faci astea tu te îndoiești că ai putea să ajungi în Rai? Păi atunci unde este Libertatea dacă nu ai voie la păreri, la bănuială, la funcționare ca să-ți dai seama ce citești? Păi tu crezi că noi suntem un fel de roboți decerebrați care repetăm fără cîrtire canoanele și simbolul credinței și dogmele ortodoxe așa ca pe o poezie rostită într-o limbă necunoscută nouă ca pe un fel de superstiție absurdă în speranța că ne ajută fără să participăm cu Credința, Înțelegerea, Cunoașterea la ceea ce citim? Păi dacă Credința nu era ceva de citit și rumegat și de înțeles și de urmat și de trăit atunci nu era scris în Carte. Dacă e scris în carte și dacă la cartea sfîntă poate avea acces oricine așa cum voiește Dumnezeu atunci crede-mă că nu poți tu sau eu sau alții cenzura dreptul și modul cum poate fiecare citi și înțelege și urma.

Citat:
Nu, Domnul Hristos, n-a înființat Noul Ierusalim, până după Înviere și după Judecată, spune la Apocalipsă, atunci, atunci și abea atunci va fi dat Cerul Nou, Pământul Nou, Ierusalimul Nou, celor ce vor moșteni pământul.
Repeți și tu ca șarpele care a amăgit-o pe Eva: ''Nu, sigur nu veți muri... dacă mîncați din pomul acesta.''
Ba da, Domnul Iisus Hristos a înfințat Cetatea Noului Ierusalim de la Pucioasa și El grăiește în Cuvînt de 60 de ani ca să fie scris în Carte.
Practic vorbești mai sus de răstălmăcirea scripturilor și acum e clar că le răstălmăcești spre a ta pierzare. Suntem dimineața devreme în a treia zi (o zi cît 1000 de ani) după scripturi... iar cei ce aud Cuvîntul învie și nu vor mai veni la judecată... ci vor avea parte de un Cer nou, un pămînt Nou, de un Ierusalim Nou și drepții vor moșteni pămîntul făgăduinței.

Citat:
Noul Ierusalim de la Pucioasa, nu a fost dat de Domnul Hristos, ci de domnul hristos... dracul-hristos, hristoși mincinoși.
Iar te apucă... credința în minciuni și propagnda lor din interes.

Citat:
Dacă nu este așa, și e dat de Domnul Hristos, faceți-vă regim de Mănăstire ortodoxă.
Are regim de mînăstire ortodoxă și de cetate unde se adună credincioșii de sărbători.

Citat:
Cu ce greșește o mănăstire ortodoxă? Sau parohie, cu Biserică de parohie, organizată ortodox.
Am zis eu că greșește? Tu spui asta dîndu-te victima acuzării cînd defapt tu mă acuzi pe mine și pe ei.

Citat:
Ce e greșit întro Biserică ortodoxă?
Păi de ce mă întrebi asta pe mine din moment ce sunt mirean din BOR? Nu mă provoca la auto-critică că precis o să găsesc destule păcate... dar nu e frumos să judecăm. Este Cuvîntul lui Dumnezeu ca să-i trezească pe fiecare.

Citat:
De ce a voastră arată diferit și e atât de ciudată?
Pentru că așa a vrut Dumnezeu ca să nu pună pe spatele săracilor construirea unor lăcașe de cult impunătoare cu tot felul de tipicuri și de stiluri boierești și pentru că defapt Iisus ridică biserica Lui în oameni și nu în tot felul de clădiri sortite dărîmării.
Citat:
Dacă credința unește, voi de ce nu sunteți uniți cu noi?
Pentru că voi i-ați exclus. Dar despre care noi și despre care voi vorbești mereu? Eu ca mirean din BOR sunt unit cu tine în cele ce privesc ortodoxia în general dar în faptul că eu cred și tu nu crezi în Cuvîntul lui Dumnezeu și în mesajele Apocaliptice ale celor 7 Trîmbițe, acolo nu suntem uniți și tu ești cel ce mă excluzi nu eu, vrînd să-i exclud și eu pe ei așa cum îi excluzi tu.

Citat:
De ce ereticii nu vroiau să fie uniți cu creștinii?
Pentru că s-au exclus pe ei înșiși și au exclus la rîndul lor și ei pe alții.

Citat:
De ce ereticii își înființau propriul lor creștinism?
Pentru că sunt exclusiviști și îndărătnici și intoleranți și pentru că ei pricepeau altfel scriptura și credința și nu voiau ca altcineva să-i forțeze și să-i oblige cu dea sila să înțeleagă așa cum ei nu puteau pricepe și înțelege și crede nici în ruptul capului.
Citat:
De ce Pavel spune că aceia ereticii sunt anatema?
Pentru că nu aveau dragoste de Iisus ci îi mîna pe ei în luptă alte interese ascunse foarte viclene.
Citat:
Și chiar îi dă satanei, ăn mod expres și explicit. Ce este anatema, știi?
Ți-e frică de anatemă? Sigur că ți-e frică. Are așa un ecou superstițios ce înfricoșează și bagă panică în naivi. Păi dacă nu-L iubești pe Hristos ești anatemă oricît ai fi de mare creștin ortodox. Pe cei ce iubeau mai mult lumea, ce să facă cu ei? Păi ii dădea înapoi gLumii... conduse de satana, spunînd că aceia dintre creștini sunt anatemă. Sfinții după 3 încercări repetate de a-l îndrepta pe cîte un păcătos desfrînat îi punea anatemă adică îl scria și îl nota ca să știe toți să se ferească de el și era socotit ca un necredincios și un vameș și ca orice alt păcătos care nu voia să se întoarcă din căile lui cele rele.

continuarea mai jos.
Reply With Quote