Citat:
Voi sunteți poporul lui Dumnezeu?
|
Poporul Lui Dumnezeu sunt locuitorii sfintei cetăți a Noului Ierusalim de la Pucioasa și poate și cei ce merg și participă la sărbători acolo și poate și cei ce cred și își schimbă viața în concordanță cu tot Cuvîntul lui Dumnezeu scris acolo.
Citat:
Atunci de ce faceți lucrurile diferit față de noi?
|
Cine sunteți aia voi? Eu pot să spun de ce fac eu că pe alții nu i-am urmărit și nu știu ce fac și cu atît mai puțin nu te-am urmărit pe tine sau pe voi ăia despre care vorbești ca să-mi dau seama ce se face diferit, și ce e greșit dacă se face ceva diferit. Dar cine sunt eu să cercetez ca să judec pe altul?
Citat:
Rușii, grecii, bulgarii, sârbii, și alți ortodocși, nu sunt poporul lui Dumnezeu?
|
Oricine crede și urmează sfinților ar putea fi teoretic din poporul lui Dumnezeu... căci Credința este un dar pentru tot omul.
De ce mă ispitești să te judec pe tine sau să judec pe ortodocși? Păi fiecare ortodox cu păcatele lui și eu cu păcatele mele.
Citat:
Voi dacă faceți diferti și credeți diferit, greșiți.
Iar dacă nu credeți diferit, de ce nu sunteți ca noi?
|
Nu vezi că mă strîngi cu ușa, logic, ca să fac eu sau ei ce vrei tu? Păi nu trebuie să fiu eu așa ca voi sau așa alții, ca voi, căci nici nu știu cum sunteți voi ci eu și ei trebuie să fim ca Domnul nostru, ca Iisus și ca sfinții... căci așa este poporul Lui Dumnezeu: un popor sfînt de preoți cu preoție veșnică, unde preot înseamnă un cîrmuitor și un mîntuitor pe care urmîndu-L poți să speri că o să ajungi în Împărăția Cerurulilor, adică în fericire.
Citat:
Hristos mânca la masă cu vameșii și păcătoșii, și era cârtit, bârfit, hulit, de "ăia presus, din Israel, ăia mult mai presus de restul lumii".
|
Da, pentru că bolnavii au nevoie de doctor și nu cei sănătoși.
Citat:
Îi lăsa pe ucenici să culeagă grâu să mănânce sâmbăta, încălca legea veche, de-i oftica pe "ăia de sus", vindeca sămbăta, din nou, nepotrivit legii iudaice, care era foarte strictă și rigidă și El era foarte flexibil și iubitor și îi plesnea în creștetul capului cu faptele iubirii Lui...
|
Vorbești prostii mari și se vede că ești cam eretic deși te dai mare ortodox. Păi Iisus Hristos nu a încălcat legea veche cum minți tu ci a desăvîrști-o și a întărit-o atît în Cuvînt cît și în faptă căci dacă ar fi încălcat-o atunci chiar era un păcătos și un călcător de lege și un om al fărădelegii și-și merita moartea pe cruce așa ca orice tîlhar. Deci nu El nu încălca, nu frustra înbolnăvindu-i de oftică și nu îi plesnea în creștetul capului pe alții și nici măcar pe ''ăia de sus'', pe nimeni... căci faptele iubirii Lui nu sunt de tipul descris de tine ci sunt în duhul Adevăratei Legi Vechi căreia i s-a supus cu desăvîrșire împlinind toate scripturile proorocilor, căci El era și este Mesia.
Citat:
Voi sunteți mai sus de restul lumii, mai sus de ortodocși, nu?
|
Păi văd că tu ești exclusiviul și osînditorul... ca să nu zic voi.
Citat:
Mai sus de cei din Mănăstiri, nu? Ăia sunt proști nu știu ce fac și nu se mântuiesc, nu?
|
Păi tu spui asta încercînd mereu prin multe întrebări ironice să te scoți pe tine și pe voi cu mult mai sus...
Citat:
Sau cum? Voi la noul Ierusalim sunteți atât de speciali, iar restul sunt praf?
|
Eu sunt mirean din BOR iar cei de la Noul Ierusalim precis sunt altfel decît restul lumii că dacă ar fi la fel atunci ce sens ar mai avea toată pregătirea făcută de 60 de ani de cînd ei urmează Cuvîntului? Dar tu te dai mai special împreună cu voi ăia despre care vorbești căci nu eu ci tu vrei mereu și insiști să fiu și eu așa ca tine și ca voi... deci se pare că întrebările tale lămuresc ceea ce crezi: că noi suntem praf și că voi sunteți speciali, nu știu la care voi te referi.
Citat:
Și voi aveți Dreapta Credință creștină?
|
Bine-înțeles.
Citat:
Atunci de ce faceți toate lucrurile atât de diferit?
|
Păi de unde să știu eu sau ei ce faci tu și cu ce te ocupi ca să pot să compar ca să sesizez diferențele?
Citat:
De ce aveți haine atât de diferite?
|
Aia e uniforma lor.
Citat:
Nu sunteți nici ca și călugării din mănăstire, nici ca mirenii...
|
Acolo e mînăstire, dar portul de acolo e specific tradițional romînesc, cuvios.
Citat:
În Sfintele Mănăstiri ale noastre nu e Dreapta Credință? Nu locuiește Dumnezeu Duhul Sfântn acolo? Doar la voi, sau cum?
|
Dumnezeu ar locui în tot omul, însă dacă omul păcătuiește și nu regretă și nu se întoarce din căile lui cele rele la Dumnezeu ci se mîndrește și se semețește în răutăți și silnicie atunci singur își închide Cerul omul necredincios și rău ca prostul și apoi șade mort și în nepăsare adîncă ținîndu-se mai presus de alții și făcînd exclusivism... de om și nu de păcate.
Citat:
Aveți și voi chivotul legii? Parcă știam că e pierdut. E o copie?
|
De unde să știu ce au ei? Eu n-am chivotul dar am legile vieții, tot e ceva.
Citat:
Da? Omule, atunci de ce arătați așa de diferit? Hainele, portul, evanghalia aceea pusă pe un postament, construcția clădirii ce o numiți biserică, cu colțurile acelea ciudate, multe, corturile unde vă adunați, nu aveți Sfânt Iconostas, catapeteasmă, nu aveți Sfinte Vase, Sfântul Potir, nu aveți ierarh în mijlocul vostru, nu aveți clădirea în sine, ca Biserică, cu Sfintele Icoane zugrăvite pe pereți, ca mărturisire a hramului, a evenimentelor biblice, unde sunt acestea? Unde sunt călugării? Monahii, monahiile? N-am văzut portul lor pe acolo. Unde-i starețul? Ștareța? Unde sunt Mineiele? Molitfelnicul? Liturghierul? Unde sunt?
|
De ce mă întrebi pe mine? Nu-s eu responsabil cu toate cele afierosite Domnului. Ei au acolo doar ceea ce au primit și au păstrat și ceea ce este scris în Cuvînt ca să aibă.
Citat:
De unde știi? Știi tu cumva ce-i în inima și mintea unui om? Doar Dumnezeu cercetează inimile și rărunchii, spune Scriptura.
Ba e chiar fix invers. Majoriotatea din Biserică, din BOR, cred în Cuvântul lui Dumnezeu și-l împlinesc.
|
Ce frumos ar fi să nu se oprească ei mai înainte de Apocalipsă ci să creadă ei și Apocalipsa și în cele 7 sfinte Trîmbițe Apăocaliptice și în Cuvîntul lui Dumnezeu de la Pucioasa. Atunci ar fi minunat de bine și de frumos pentru ortodoxie.
Citat:
Atribuie cuvântul unui om? Dar Pavel ce-a fost? Un om. Și a zis să-i urmăm lui, cum și el urmează lui Hristos. Și noi credem că Pavel nu spune de la el, ci de la Dumnezeu.
|
Nu atribuie Cuvîntul unui om ci Cuvîntul e dictat de Dumnezeu și scris în Cartea Cuvântul lui Dumnezeu. Așa cred și eu că sf. ap. Pavel grăia de la Duhul Sfînt sau de la el însuși dar nu aiurea ci în concordanță cu Evanghelia Domnului pe care o propovăduia și o urma.
Citat:
De cine au fost rupți și separați?
|
Ei au fost excluși.
Citat:
Dacă au fost rupți și separați, înseamnă că ceva era împotriva Bisericii, au fost învățați, li s-a argumentat în lumina harului Duhului Sfânt, nu au vrut să asculte și au trebuit alungați.
|
Așa dau toți oamenii credit stăpînirii fără să cunoască faptele și Adevărul. Logica asta vicleană: dacă așa și pe dincolo atunci a trebuit să fie alungați deși realitatea e exact invers, întîi constanți că au fost alungați și atunci ești sigur că așa și pe dincolo deci și-o meritau. E exact ca în politică, dacă îl vezi cu cîătușe sau în pușcărie sau răstignit pe cineva atunci sigur a meritat... și crezi în viclenia asta făcută de propaganda noii morale comuniste. Păi tu de ce nu asculți de cei ce vor să-L lepezi pe Hristos? Dacă tu nu vrei să te lepezi de Hristos atunci de ce le ceri altora să asculte și să se lepede? Păi lor le grăiește Dumnezeu de 60 de ani și sunt martori și găsim la ei multe mărturii și vede oricine ceea ce este scris în carte că numai Dumnezeu ar putea scrie așa ceva și în așa fel.
Deci cine greșește aici în mod evident? Cei ce i-au exclus sau cei ce au fost excluși? Nu prea contează căci nu vrem să judecăm pe nimeni, dar cei ce i-au exclus ținîndu-se pe sus, defapt s-au exclus pe ei înșiși de la a crede și de la a citi un Cuvînt atît de frumos și de minunat ca al Lui Dumnezeu. Deci loruși și-au făcut singuri rău căci ei sunt cei ce s-au privat de bunătatea și de mîngîierea Duhului Sfînt care Luminează prin Cuvîntul lui Dumnezeu din cărțile de la Noul ierusalim.
continuarea mai jos.