View Single Post
Vechi 29.07.2016, 12:57:34
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Daca Duhul Sfant, despre care vorbesti cu multa usurinta, ar fi lua-o asa personal precum o faci tu, de mult ai fi fost nimicit. Dar uite ca are rabdare cu tine si inca poti tasta.
La fel și ereticii erau demult nimiciți, și ateii și păgânii, gnosticii sau alții. Dar Dumnezeu dragoste este. Poți să-L jignești cu hulire și erezie, că El tot te iubește. A dat libertate tuturor.
Știi de ce păcatele împotriva Duhului Sfânt sunt de neiertat? Cum ar fi să zicem la eretici, păcătuiesc mereu împotriva Duhului Sfânt. Fiindcă acele păcate, te opresc din a mai fi sau a deveni creștin, făcându-te eretic. Nu fiindcă Dumnezeu Treime Iubire, n-ar putea să ierte, ci fiindcă tu singur nu te ierți, cu hilirea și erezia, crezând minciuna, cum au crezut-o Adam și Eva, s-au scos singuri din Rai, ca și arienii, origeniștii, "romano-catolicii", lutheranii, penticostalii, baptiștii și alții...

Domnul să aibe milă de ei...

Citat:
Nu, nu a vorbit singura magarita. A fost un miracol de la Dumnezeu.
Dumnezeu a facut-o sa vorbeasca pentru avertizarea profetului.
Tu singur îți dai răspunsul și tu singur nu crezi răspunsul...

Nu înțeleg cum lucrează demonii... Parcă nici nu vreau să aflu...

Dacă Dumnezeu a făcut-o să vorbească, cum tu spui și dacă a fost un miracol de la Dumnezeu, cum tu spui, crezi că acel miracol era ce? o persoană, o ființă, ceva, cumva care "a făcut" măgărița să vorbească, din senin, fără Dumnezeu? Nu, firesc. Deci a fost Dumnezeu în măgăriță, să vorbească către prooroc sau n-a fost?

De ce a fost nevoie să intre în măgăriță? Fiindcă vroia să-l îndrepte, avea nevoie de el, de prooroc, să lucreze prin el. Și numai putea să lucreze prin el, fiindcă el proorocul, nu-i mai permitea lui Dumnezeu să intre în el, să se facă vas al lui Dumnezeu, prin păcatele făcute de prooroc. Și atunci a ales altă cale să-l trezească pe prooroc, să-l facă din nou vas minunat al Domnului, prin care să lucreze pentru oameni, în comuniune cu oamenii.

Dar proorocul era liber, ca și noi toți oamenii. Putea să nu se întoarcă de la păcat, să rămână în păcat, erezie, hulire, lipsa dragostei. Dumnezeu îi respecta libertatea? Desigur. Nu mai lucra prin el, îi respecta alegerile.

De aceea când bogatul nemilostiv, cere îngerului să-l trimită pe Lazăr sau pe cineva înapoi la rudele lui, să le atenționeze să devină buni, să nu ajungă ca el, îngerul îi spune: "Au pe Moise și pe Prooroci, dacă nu îi cred pe ei, nu vor crede nici dacă ar învia cineva din morți".
Așa autoritate aveau prooroci, prin care lucra Dumnezeu. Ca și Moise, fiindcă și Moise era Prooroc. De aceea avea așa mare nevoie Dumnezeu de acel om, în care S-a pogorât și l-a făcut prooroc, cum a lucrat Dumnezeu, în desăvârșirea Noului Testament, prin Apostoli, apoi prin cei unși de apostoli, să fie episcopi, preoți/presbiteri, diaconi, adică Sfinții Părinți, luptând împotriva rătăcirilor, ereziilor, risipirilor, pentru a păstori turma lui Hristos, spre Lumină, a ține întunericul afară, până în ziua de azi și până la Înviere și Judecată.

Citat:
Insa Dumnezeu poate face miracole si fara sa intre personal in fiintele cu care face vreo minune. De exemplu, cand Domnul Isus l-a inviat pe Lazar, nu a fost necesar sa intre in el, pentru ca Lazar sa invieze. A poruncit de afara: "Lazar, iesi!". Dumnezeu are capacitatea de a face minuni prin cuvantul Lui: "sa fie lumina". Tot la fel, El a poruncit corbilor, nu a fost necesar sa intre in corbi. Dupa cum scrie in 3 Regi 17:4
Apă vei bea din acel pârâu, iar mâncare am poruncit corbilor să-ți aducă acolo! Tot la fel, El a poruncit corbilor, nu a fost necesar sa intre in corbi. Dupa cum scrie in 3 Regi 17:4
Hristos ne-a trimis pe Mângâietorul, spune chiar El, deci pe Duhul Sfânt, care intră în oameni, spune Scriptura în zeci de locuri, Biblia nu minte, deci dacă intră Duhul Sfânt în oameni, și lucrează cu harul Său, acolo în om, nu poate intra în animale și în obiecte?
Toiagul lui Moise, când devenea șarpe, jos, cine-l făcea șarpe? Șarpele de aramă, când numai se uitau oamenii la el, se vindecau. Prosoapele lui Pavel, puse peste bolnavi și demonizați se vindecau de boli și tot răul. Umbra lui Petru vindeca oamenii, când îi atingea. Pe cei care nu-i atingea, nu-i vindeca. Sfintele Moaște ale lui Elisei, când eu înviat un mort, nu a înviat mortul până nu s-a atins de Sfintele Moaște.
Când ai să te trezești?
Când o să vă împodobiți pereții locurilor unde vă adunați, cu Sfinte Icoane și cu învrednicirea Sfintelor Moaște?

Deci cine transforma toiagul lui Moise în șarpe? Harul sau Duhul Sfânt? Dar ce, despărțim harul de Duhul Sfânt? Este o persoană aparte harul? Nu. Există harul separat înafara Duhului Sfânt? Nu. Lucrează harul individual de Duhul Sfânt? Niciodată.

Unde este har, este Duhul Sfânt, care izvorăște harul... Asta nu înțeleg ereticii, când resping și hulesc pe Duhul Sfânt, harul lui, lucrările Duhului Sfânt, Biserica Duhului Sfânt, Ortodoxia, cu Sfinții Duhului Sfânt, cu Sfintele Moaște ale Duhului Sfânt, cu Sfintele Icoane ale Duhului Sfânt.

Opriți-vă din hulire, urâtori de Dumnezeu ! Sau n-o să moșteniți Împărăția Cerurilor ! Opriți-vă din hulire, urâtori de Dumnezeu !

Citat:
Ai vreun text in care vreun parinte bisericesc a afirmat ca Duhul Sfant intra in animale?
Frățior risipitor și hulitor, ți-e lehamite să scrii Sfinții Părinți, te arde așa-i? Nu-l consideri Sfânt în inima ta, nu? Scrii bisericesc, nici măcar părinte al Bisericii, nu scrii. Cum să fie Ortodoxia, Biserica lui Hristos?

"Acolo-i peșteră de tâlhari" am auzit un pastor spunând la o predică ! Fără nici un suport...
Eram în oraș, aveam cămașă și pantaloni negri, culoarea pocăinței, mergînd pe jos, cum mi-e felul, a trecut un... om, pe lângă mine cu bicicleta și a început să zbiere din toate baierele inimii: "Urască-vă dumnezeeeeu. Voi sunteți popi? Să vă blesteme dumnezeeeeeeu"

În inima acelor oameni, e iadul... Acolo când atinge sfințenia, cât timp acolo-i ură, hulire peste hulire, alungarea smereniei, îmbrăcarea mândriei, uciderea ascultării, acolo când vrea sfințenia aduce smerenie, arde.

Sfinții Părinți, da aceia, vor judeca pe toți neo-protestanții: "Nu știți că Sfinții vor judeca lumea?" - I Corinteni 6, 2.

Și practic judecata Sfinților, nu va fi o judecată lungă, plină de argumente, ci scurtă și concisă: "Uitați-vă și primiți ce a-ți ales încă din șansele date vouă pe pământ, la fiecare răsărit de soare, a-ți ales hula și minciuna, a-ți dorit neascultarea, a-ți urât smerenie și a-ți înmulțit acestea, a-ți ales o viața fără noi, Sfinții Sfintei Treimi, acum a-ți câștigat o veșnicie fără noi."

Am lungit prea mult expunerea, tot din dragoste pentru voi.

Nu am găsit un text al Duhului Sfânt, printrun Sfânt Părinte, (l-a fel cum Duhul Sfânt și Hristos prin Duhul Sfânt a fost și în Pavel, când scria revelația), fiindcă nu am nevoie de acel Sfânt Părinte, care să spună ce? "Eu, Duhul Sfânt, vă spun că intru în animale". Am Biblia. Cu zeci de versete în care ne arată că El Duhul Sfânt intră în oameni, animale și obiecte.

Când nu înțeleg Biblia, adică în 99% din cazuri, merg și citesc din alții oameni plini de Duhul Sfânt asemenea lui Pavel, Ioan, Iacov, Petru și alții care au scris Biblia, acei alți oameni Ioan Gură de Aur, Dionisie, Vasile, Grigorie, Chiril, Maxim, Marcu, Fotie, Grigorie, Simeon Noul Teolog și lucrez mântuirea mea, la fiecare răsărit de soare, fără să mă cred niciodată mântuit și salvat, nici în ceasul morții, și atunci plângându-mi păcatele și așteptând mila Domnului.

Întoarce-ți-vă ! Veniți la mântuire. Veniți în Biserică. Veniți în Ortodoxie, vă așteptăm la dragoste, smerenie și ascultare, cum au făcut Hristos, Apostolii, Mucenicii, Părinții, adică sfințenia.

Ca să vă mântuiți...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 29.07.2016 at 13:08:43.
Reply With Quote