View Single Post
Vechi 29.07.2016, 16:14:27
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu bre, aia erau intregi la cap, n-o tineau ca tine in balacareli tot timpul.
Nu, frățior, bălăcăreli ai tu în căpșor, câtă vreme nu aperi Biserica și nu lupți cu întunericul din tine și din alții.

Citat:
Nu, sa-ti fie tie rusine ca indraznesti sa te consideri asemeni lor.
N-am cum să mă consider cu persoane aparte, asemenea lor, fiecare om e unic și irepetabil, o taină...

Dar m-a învățat Hristos, pe El și pe ai Lui în Duhul Sfânt: Apostolii, Mucenicii, Sfinții Părinți, să-i am exemple, să-i urmez, să învăț din viața și învățăturile lor, să-i imit, să le calc pe urme, și să apăr Biserica, s-o înmulțesc și să lupt cu ereziile și întunericul și să le biruiesc.

Asta trebuie să facă toți creștinii. Dar suntem puțini, văd... Doamne miluiește...

Citat:
Da, pentru ca si acum, tot n-ai reusit sa vii cu exemple din Sf. Parinti unde ar scrie ca Duhul Sfant intra in animale.
Am Biblia care-mi dovedește că Duhul Sfânt intră în oameni, animale și obiecte. Îmi ajunge. Dacă tot în necredință o ții mult, ai să te îmbolnăvești înainte de vreme.

"Litera ucide, duhul face viu" - II Corinteni 2, 6. Nimeni să înțeleagă "ce este scris", după literă, ci după duh.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 29.07.2016 at 16:18:44.
Reply With Quote