Știu și ai dreptate. Sola Scriptura e o inovație neo-protestantă. Dar nu ne e frică, fiindcă harul Duhului Sfânt, ne învață să-i batem cu propriile lor arme.
Ortodoxia nu se ascunde, nu se rușinează, fiindcă este în întregime dovedită de Biblie ! Tot, tot ce practicăm, e biblic.
Ereziile să se rușineze, că au spart creștinismul, nu au din Biblie decât câteva idei, cu care singuri pe sine se osândesc.
Dar aici pe topicul acesta, și oricând ne adresăm neo-protestanților, trebuie să fim străluciți în cunoașterea Scripturii și să le dăm Scriptura.
Nu dau din gură aiurea, mă silesc pentru apărarea Bisericii, pentru întoarcerea oițelor rătăcite și risipite de neputințele lor, lipsa iubirii, a smereniei, a ascultării. Fac ce pot și cât pot, vreau cât mai mult să pot, pentru mântuirea mea și a lor.
Înmulțește-ți și tu dragostea și hai să vedem împreună ce putem face pentru Hristos, Biserica Sa și frățiorii risipitori.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 29.07.2016 at 17:53:09.
|