View Single Post
Vechi 29.07.2016, 21:59:31
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Eu nu prea înțeleg: Dacă Duhul Sfânt este prezent în toiag în Persoană, unde este harul? Tot în toiag? De ce să mai vorbim și de har, când am putea vorbi doar de Duhul Sfânt?

Igor: Există deosebire între persoana lui Dumnezeu și lucrarea sa?

P.S. Te rog încearcă să răspunzi scurt și să folosești alineate, punctuație, ca să fie mai ușor de citit, că suntem mai neputincioși.
Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Igor sa stii ca daca scrii mult nu inseamna ca spui prea multe. Inseamna ca incerci sa sucesti lucrurile dupa cum iti place incercand sa ascunzi dupa cires faptul ca promovezi idei eretice.
Deci :
Parintele Cleopa spune ca nimic din fiinta lui Dumnezeu nu se afla in creatie. Nici in toiag, nici in icoana si nici in om. Nici chiar in ingeri.
Tu spui ca in toiag este chiar Duhul Sfant, nu doar harul sau.
Este Duhul Sfant o persoana a Sfintei Treimi de aceeasi fiinta cu Tatal si Fiul ? Daca este, cum poate salaslui in om sau in toiag, daca nimic din fiinta lui Dumnezeu nu se afla in creatie, nici macar in ingeri ?
Pentru cei care doriți să înmulțiți dragostea, smerenia, ascultarea, rugăciunea și discernământul din inimile voastre:

Duhul Sfânt este în Persoană, în toiag, Dătătorul de Viață, schimbă proprietățile anatomice moleculare ale lemnului mort, dându-i viață, în forma șarpelui. Duhul Sfânt în Persoană, Dătătorul de Viață, în toiag, la lovitura acestuia în piatră, țășnește apa pentru scopul mântuitor al oamenilor însetați.

Da, există deosebire între Persoana Duhului Sfânt și lucrarea sa. Anume:

Duhul Sfânt în Persoană, în Sfânta Treime, pentru că El Este Cel ce Este Ființă Infinită sau nefinită/nedefinită, nemărginită, neatinsă, nepătrunsă, neîmpărțită, nedespărțită, neadăugată, neamestecată, se manifestă în și pentru creație și creaturi, prin lucrarea Sa, a harului, energiilor, darurilor necreate, dăruite, izvorâte, în om, animale și obiecte, dar care nu pot fi aduse înafara Duhului Sfânt, fiindcă harul din creație, pentru creație, dat, nu este despărțit de Dătător (erezie franco-latină/"romano-catolică") fără a se confunda Ființa nemărginită, cu creația, pentru scopul, interesul, țelul mântuitor ce Îl are pentru om, pentru oameni, altfel, limitația, finitul, mărginirea creației, nu s-ar putea bucura și împărtăși de slava Creatorului, dată omului, oamenilor.

Este o frază, n-am putut să o despart cu punct și alineat. Iartă-mă.

Am explicat în câteva rânduri, o teologie, de câteva cărți, ale Sfinților Părinți. Dacă nu citiți foarte atenți, o să fiți ispitiți să nu înțelegeți... iertați-mă, eu voi fi de vină, că sunt prost și nu știu explica mai bine...

Acesta a fost motivul căderii lui Satana. Fiind creat, creatură, credea și vroia să fie în Ființa Creatorului și mai grav, în locul Lui. În mândrie, a lăcomit, și a căzut, mințind și trâgând și alți îngeri, arhangheli, heruvimi, serafimi, cu el, în cădere.

Care acum stau și ne bat pe noi la cap, cu atâtea și atâtea. O spun așa mai simplu, mai copilăresc, să nu folosesc alte exprimări și sintagme, să nu sperii pe nimeni, că ăsta e unul din planurile lor, să fim speriați, ne poate controla mai ușor.

În har, primești atât de mult belșug de tot binele, încât dacă nu iubești și nu înmulțești dragostea, dacă nu te smerești, să vezi că nu-i nimic al tău, nu ai și nu poți nimic, dacă nu asculți, fiindcă ăsta-i scopul harului, de-a fi dăruit, dacă nu te rogi, cu mulțumire, cu pururea slava și lauda Domnului, care se revarsă din belșug, atât cât poate primi creatura, fiindcă-i ăsta-i scopul rugăciuni, de-a fi în Dumnezeu, pentru Dumnezeu, de-a căuta, de-a găsi, de-a vedea pe Dumnezeu, "lărgiți și voi inimile voastre", de-a înmulți locul pentru Dumnezeu din inima și ființa creaturii, omului, pentru a dărui cât mai mult, atunci, fără acestea, omul este vânat, doborât de jucăuși, de demoni, este căzut și este mințit cu har fals, cu stări extatice, de exaltare, de frici și emoții, spre a fi ținut căzut, a-i îndepărta ce îl poate ridica: dragostea, smerenia, ascultarea, rugăciunea, discernământul, spre a-l câștiga pentru chinul, în care îl antrenează pe sufletul doborât, prin acceptarea minciunilor demonice, o perioadă de timp în viața lui (sperăm cât mai scurtă).

Mai simplu de atât, nu cred că pot să explic... :)

Iuliu, înmulțește dragostea, smerenia, ascultarea, rugăciunea și discernământul și vei înțelege și ce zice Părintele Cleopa și ce spun eu, că e același lucru, dar e spune mai simplu și nu explică, iar eu o spun un pic mai elaborat prin explicare...

Iertați-mă și pomeniți-mă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 29.07.2016 at 22:08:08.
Reply With Quote