View Single Post
Vechi 30.07.2016, 00:09:40
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Si eu si Catalin si altii ti-am explicat de sute de ori ca nu intra nici in om persoana. Si ca nu intelegi romaneste, citesti ce scrie Parintele Cleopa si intelegi ce vrei tu. El spune ca energiile izvorasc din Dumnezeu si exista in afara lui Dumnezeu, tu spui ca nu exista. El spune ca energiile sunt trimise si ca nu vine Dumnezeu, tu zici ca nu, vine direct Dumnezeu impreuna cu energiile.

Du-te si culca-te si obisnuieste-te cu gandul ca nu poti pricepe toate lucrurile. Nu-i neaparat sa fii Verginica pentru a te mantui, e bine sa fii mai modest. :)

Lucrul ăsta îl pricep fiindcă îl trăiesc, dar nu știu să-l explic foarte bine, decât direct :

Părintele Cleopa, nu spune că Duhul Sfânt intră în oameni. Spune că nu se contopește, cu oamenii, asta spun și eu, amândoi spunem că Ființa Domnului nu poate să se contopească cu ființa omului, Creatorul cu creatura, tocmai de aceea avem harul necreat din Creator, adus în creatură de Creator, de Duhul Sfânt.

Și nu glumiți cu "verginica" și alte prostii, că a vorbi despre harul Duhului Sfânt și lucrarea omului cu Duhul Sfânt și a Duhului Sfânt cu omul, sunt lucruri foarte mari cu care nu trebuie să glumim. Asta vor dracii, să facem glume din aceste mari și mântuitoare lucruri.
Asta se luptă și demonii să imite, căzuți fiind, știu ce-au pierdut și pot imita.

Recitim versetul:
"Drept aceea, fraților, căutați șapte bărbați dintre voi, cu nume bun, plini de Duh Sfânt și de înțelepciune, pe care noi să-i rânduim la această slujbă." - Faptele Apostolilor 6, 3.

Așa trebuia să fie un om simplu, mirean, credincios de rând, înainte să primească hirotonirea întru diacon, să fie plin de Duhul Sfânt și de toată înțelepciunea.

Deci Duhul Sfânt vine în om și fără să fie hirotonit diacon și preot. Ci chiar trebuie să-l aibe înainte de hirotonie.

Cum și de ce?
Prin harul Sfintelor Taine: botez, mirungere, maslu, spovedanie, împărtășanie.
Harul care se pierde și se recâștigă mereu prin dragoste, smerenie, ascultare, rugăciune, discernământ, trezvie, dreaptă socoteală, toată virtutea.

Și eu am har, când înmulțesc harul Sfintelor Taine prin dragoste de Biserică și Sfinți, smerenie și ascultare de Biserică și Sfinți și voi trebuie să aveți și să faceți la fel !
Scopul e vindecarea noastră, a cât mai mulți !

Și dacă Duhul Sfânt intră în oameni, nu intră și în animale și obiecte? E incapabil, e neputincios? Întrebare retorică. Teologie apofatică, negarea imperfecțiunii. Sigur că intră și în animale și obiecte, cu același scop mântuitor, vindecarea omului (proorocului) a toți creștinii, pentru curățirea lor, luminare și îndumnezeire.

Domane miluiește...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 30.07.2016 at 00:17:04.
Reply With Quote