View Single Post
Vechi 30.07.2016, 00:25:18
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Și dacă Duhul Sfânt intră în oameni, nu intră și în animale și obiecte? E incapabil, e neputincios?
Nu e. Face toate alea, care mai de care mai dihai, dupa cum se pare. Ok.

Duhul Sfant intra intr-un magar, dupa cate am inteles.
Daca tot ai deschis topicul asta si l-ai transformat intr-un concurs de erezii si nerozii, am si eu o intrebare catre mataluta:
- Daca tu ai fi prezent cand Duhul Sfant intra intr-un magar, te-ai inchina magarului si il vei saruta?
Pentru ca invățătura despre icoane, formulată de Sinodul al VII-lea Ecumenic din anul 787, asa mărturisește:
"€ždupă cum chipul cinstitei și de viață făcătoarei Cruci, asemenea să se așeze și cinstitele și sfintele icoane, făcute în culori sau mozaic, sau din alt material potrivit, în Sfintele Biserici ale lui Dumnezeu, pe sfintele vase și veșminte, pe pereți și pe scânduri, în case și pe drumuri, și adică icoana Domnului și Dumnezeului, Mântuitorul nostru Iisus Hristos, și cea a Sfintei Preacuratei noastre Stăpâne, de Dumnezeu Născătoare, ale cinstiților Îngeri și ale tuturor sfinților și cuvioșilor bărbați. Căci dacă vor fi văzuți mai des zugrăviți pe icoane, cu atât mai vii vor fi în fața respectivilor, care îi privesc, reînviindu-se memoria și dorul de prototipul lor, le vor săruta și le vor da închinarea cinstită, dar nu adorarea deplină, care după credința noastră se cuvine numai firii dumnezeiești"

Last edited by Penticostalul Traditional; 30.07.2016 at 00:38:09.
Reply With Quote