Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Ce inseamna "din empiric" sau "din experienta" ? Ti s-au descoperit anumite lucruri ? Spune-ne si noua nu ne lasa asa cu ochii in soare. :)
|
Ce îți place să fi cârcotaș, dar intențiile tale sunt bune :)
Da, am trăit în har, Adevărul. Nu L-am văzut pe Hristos, dar am văzut Lumina Necreată. Vă rog să nu vedeți asta ca pe o mândrie, fiindcă nu am ales eu să văd Lumina, habar n-am avut ce se întâmplă, fiindcă eram de 7 ani și nu știam ce s-a întâmplat până nu am citit despre Lumină, la Sfântul Grigorie Palama și Sfântul Simeon Noul Teolog și m-am asigurat că n-a fost înșelare demonică, la Sfântul Ignatie Briancianinov.
Știu în harul Duhului Sfânt, că ce vorbesc e Adevărul. Toți putem ajunge la acea cunoaștere, descoperire, atât cât este dat ființei umane să ajungă; cu cât are un om inima mai lărgită -II Corinteni 6, 13-, cu atât va cunoaște mai mult, niciodată tot; deci cunoaștere prin a nu desconsidera și lepăda, ci a înțelege, păstra, fructifica, înmulți, dărui, harul Duhului Sfânt din noi, ca unealtă, prin Sfintelor Taine, ca experiment, revărsat asupra lui, prin participarea la ele, întotdeauna asta se face prin Dragoste, Smerenie, Ascultare, Discernământ, Rugăciune, Trezvie, Dreaptă Socoteală și orice altă virtute ce o iubește și înmulțește omul, dar numai prin acestea primele, prima dată, ca ingrediente.
E plastică exprimarea, dar mă silesc să o simplific la maxim, spre a fi de folos tuturor, sau la cât mai mulți, fără să pierd din vedere scopul, vindecarea omului și punerea lui pe drumul mântuitor.