Citat:
În prealabil postat de nacu simona
Din cate stiu canoanele Sfintilor Parinti cer despartirea celor ce au trait in desfranare
|
Canoanele nu se aplică de către noi, ci de către duhovnici, care știu când și cum să le aplice. Dacă ar fi să se potrivească acestui canon, 90% dintre tinerii de azi s-ar căsători cu oricine în afară de cei cu care au trăit și pe care eventual îi iubesc (deși acesta pare a fi un aspect neglijabil pentru dv.).
Pe de altă parte, mă întreb dacă nu vă folosiți de norma Bisericii ca să mascați o gândire egoistă. V-ați referit la diferența de „nivel”. Este limpede că doriți acestei tinere același tip de fericire pe care i-l doresc și părinții: să îi fie bine social și material, să nu aibă de suferit.
Citat:
Nici nu va puteti imagina ce inseamna sacrificiul fizic, moral si duhovnicesc pe care trebuie sa-l faci pentru a ajuta o astfel de persoana(alcoolica).
|
Nu trebuie să-mi imaginez eu asta, ci tânăra în cauză. Să se întrebe dacă iubește destul ca să facă un astfel de sacrificiu (care, apropo, vine la pachet cu iubirea). Asta, bineînțeles, presupunând că el va aluneca mai mult pe panta alcoolismului.
La vârsta lui mi s-a întâmplat în vreo trei rânduri să mă îmbăt. În rest, beam destul de frecvent, poate chiar zilnic într-o vreme. Asta s-a întâmplat, însă, până m-am căsătorit, când prioritățile mi-au devenit cu totul altele, iar anturajul n-a mai fost același.
Centrul preocupărilor unui bărbat se poate muta (și este firesc să fie așa) pe familie, mai ales dacă va avea și copii.