View Single Post
Vechi 01.08.2016, 01:44:18
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
N-avem noi de unde sti in ce se intrec uneori crestinii,Dumnezeu singur stie.
Nuuu, da de unde, nu? N-avem noi de unde știi în ce se întrec creștinii, nu? E ca în renumita afirmație a ecumeniștilor:

"Este un singur Dumnezeu, nu știm noi cine se mântuie și cine nu, poate se mântuie și catolicul, și lutheranul, și ortodoxul, și calvinul și penticostalul și musulmanul... etc..." Cu toții fac fapte bune. Are milă Domnul !

Păi și ateii fac fapte bune. Are milă Domnu, nu? Îi bagă Domnul cu hei-rupu'n Rai, nu ?
Vrei nu vrei, te-am mântuit !
Ha, ha, asta e !
Dacă-n Rai, nu a călcat peste libertatea lui Adam și Eva, și nu i-a dat peste mână la Adam în momentul când mușca din fructul oprit, oare va încălca libertatea cuiva la Judecată ?

Doamne ferește. N-o va încălca niciodată.

Le va arăta Domnul la Judecată, la fiecare ce au ales în libertatea lor:
Uite asta ai ales: erezia.
Uite asta ai ales: islamismul.
Uite asta ai ales: ateismul... etc.
Uite asta ai ales: o viață lipsită de Mine. Nu mai vrut. Nu ai vrut Biserca Mea. Sfinții Mei. Mireasa Mea Preaiubită: Ortodoxia. N-ai vrut să fi în ea.

Te-am chemat de atâtea ori. De mii de ori. Și n-ai vrut. Uite asta ai ales: iadul.

Ei bine, e simplu. Noi știm, în Duhul Sfânt, cine se mântuie și cine nu:

Creștinii se mântuiesc iar ereticii nu se mântuiesc. Nici păgânii și ateii și alții, nu se mântuiesc.

Sau ce credem noi, că îi bagă Dumnezeu cu forța-n Rai? Când au hulit toată viața pe Duhul Sfânt, cu erezia, cu ateismul, cu păgânismul? Și n-au vrut să fie ortodocși? Să vină în Biserică?

Iar creștinii știm în ce se întrec... în Domnul ! În dragoste, rugăciune, răbdare, blândețe, ascultare, pocăință, smerenie, discernământ...
Își înmulțesc măsura. Ne înmulțim mântuirea.

La fiecare răsărit și apus de soare... Toată viața, și în minutele morții, adormirii...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 01.08.2016 at 01:52:51.
Reply With Quote