Citat:
În prealabil postat de flying
N-avem noi de unde sti in ce se intrec uneori crestinii,Dumnezeu singur stie.
|
Nuuu, da de unde, nu? N-avem noi de unde știi în ce se întrec creștinii, nu? E ca în renumita afirmație a ecumeniștilor:
"Este un singur Dumnezeu, nu știm noi cine se mântuie și cine nu, poate se mântuie și catolicul, și lutheranul, și ortodoxul, și calvinul și penticostalul și musulmanul... etc..." Cu toții fac fapte bune. Are milă Domnul !
Păi și ateii fac fapte bune. Are milă Domnu, nu? Îi bagă Domnul cu hei-rupu'n Rai, nu ?
Vrei nu vrei, te-am mântuit !
Ha, ha, asta e !
Dacă-n Rai, nu a călcat peste libertatea lui Adam și Eva, și nu i-a dat peste mână la Adam în momentul când mușca din fructul oprit, oare va încălca libertatea cuiva la Judecată ?
Doamne ferește. N-o va încălca niciodată.
Le va arăta Domnul la Judecată, la fiecare ce au ales în libertatea lor:
Uite asta ai ales: erezia.
Uite asta ai ales: islamismul.
Uite asta ai ales: ateismul... etc.
Uite asta ai ales: o viață lipsită de Mine. Nu mai vrut. Nu ai vrut Biserca Mea. Sfinții Mei. Mireasa Mea Preaiubită: Ortodoxia. N-ai vrut să fi în ea.
Te-am chemat de atâtea ori. De mii de ori. Și n-ai vrut. Uite asta ai ales: iadul.
Ei bine, e simplu. Noi știm, în Duhul Sfânt, cine se mântuie și cine nu:
Creștinii se mântuiesc iar ereticii nu se mântuiesc. Nici păgânii și ateii și alții, nu se mântuiesc.
Sau ce credem noi, că îi bagă Dumnezeu cu forța-n Rai? Când au hulit toată viața pe Duhul Sfânt, cu erezia, cu ateismul, cu păgânismul? Și n-au vrut să fie ortodocși? Să vină în Biserică?
Iar creștinii știm în ce se întrec... în Domnul ! În dragoste, rugăciune, răbdare, blândețe, ascultare, pocăință, smerenie, discernământ...
Își înmulțesc măsura. Ne înmulțim mântuirea.
La fiecare răsărit și apus de soare... Toată viața, și în minutele morții, adormirii...