Citat:
În prealabil postat de Demetrius
24. Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață. (In5,24)
|
Și musulmanii cred în cuvântul Domnului Iisus Hristos, dar cel prezentat de mohamed a lor și cred în cel ce l-a trimis pe Hristos, adică în allah și pe Hristos trimis de allah Îl numesc un simplu profet.
Și ereticii, păgânii, ateii, gnosticii și alții, cred spurcăciuni și le plinesc. Cu durere spun, nici unul n-o să se mântuiască.
În fine, nu o mai lungesc, Îl las pe Duhul Sfânt să vorbească :
" Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în Împărăția Cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri." - Matei 7, 21.
" Fraților, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriți de orice frate care umblă fără rânduială și nu după predania pe care ați primit-o de la noi." - II Tesaloniceni 3, 6.
" Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi. Din aceasta cunoaștem Duhul adevărului și duhul rătăcirii." - I Ioan 4, 6.
" Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră." - II Tesaloniceni 2, 15.
" Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine." - Luca 10, 16.
" Cine nu vă va primi pe voi, nici nu va asculta cuvintele voastre, ieșind din casa sau din cetatea aceea, scuturați praful de pe picioarele voastre." - Matei 10, 14. "spre mărturie împotriva lor." - Luca 9, 5.
" Dar chiar dacă noi sau un înger din cer, v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o să fie anatema! v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit â să fie anatema!" (adică afară din Biserică) - Galateni 1, 8-9.
" Dintre noi au ieșit, dar nu erau de-ai noștri, căci de-ar fi fost de-ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci ca să se arate că nu sunt toți de-ai noștri, de aceea au ieșit. Iar voi, ungere aveți de la Cel Sfânt și știți toate." - I Ioan 2, 19-20.
" Dintre aceștia sunt Imeneu și Alexandru, pe care i-am dat satanei, ca să se învețe să nu hulească." - I Timotei 1, 20.
" Am și alte oi, care sunt din staulul acesta. Și pe acelea trebuie să le aduc, și vor auzi glasul Meu" - Ioan 10, 16.
" Știm că suntem din Dumnezeu și lumea întreagă zace sub puterea celui rău." - I Ioan 5, 19.
" Cele ce ochiul n-a văzut și urechea n-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El". - I Corinteni 2, 9.
" Dacă Mă iubește cineva, va păzi cuvântul Meu, și Tatăl Meu îl va iubi, și vom veni la el și vom face locaș la el. Cel ce nu Mă iubește nu păzește cuvintele Mele." - Ioan 14, 23-24.
Bucură-te, Biserică a Mirelui Ceresc !
Și iarăși zic: bucură-te !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 01.08.2016 at 17:04:56.
|