[quote=Igor_Paslusnik;626760]Na hai la trântă. Hai să vedem care iubește mai tare. Tu pe mine, sau eu pe tine !
Eu n-am zis că te iubesc pe tine ci am zis că iubesc pe Dumnezeu mai înainte și din iubire nu mă iau la trîntă ci discutăm frumos și elegant așa ca doi ortodocși ce își iubesc pînă și pe vrășmașii lor.
Citat:
Cuvântul mântuitor:
Dumnezeu vrea să vadă că Îl dorești pe El. Că intri în comuniune și lucrare cu El, că asculți de El, în libertatea dată ție de El. Atunci vei înțelege, vei simți, vei dori, vei primi belșug de... de toate, de mult prea mult decât te-ai fi așteptat.
|
Dumnezeu nu vrea să vadă căci vede ci El vrea să te creadă și crede, adică vrea să te creadă atunci cînd I te rogi și cînd îi plinești poruncile... vrea să te creadă că îl iubești dar cînd vede că și pîăcătuiești cu mult peste măsură atunci ce să mai creadă?
Citat:
Dar până atunci, te strivești, cu smerenia, cu postul, rugăciunea, ascultarea de poruncile Domnului și de cei mai mari ca tine, să apleci capul să iei binecuvântare de la ei și să asculți de ei, să slujești pe toți. Nu vei învia, fără răstignire prima dată.
|
Am impresia că tu citezi aici din ceva duhovnic, fiindcă aici se înțelege care este strivirea și învierea... Să înțeleg că tu ai scris sau ai uitat să pui ghilimele ca să știm că citezi? Dacă tu ai scris din experiența ta duhovnicească atunci ai dreptate.... dar asculți tu oare în felul acesta? Ar fi bine... eu văd că mereu osîndești... și osîndind te autoîndreptățești... deci iată la ce ți-ai folosit tu smerenia și experineța... ca argument pentru acuzare... și auto-îndreptățire a minciunilor și dezinformărilor pe care le născocești și le propagi. Trist.
Conform scripturilor și nu altfel căci sf. Ap. Pavel spune că în măsura în care eu sunt următoar al Domnului așa să fiți și voi următori ai mei, deci nu facem noi tot felul de gurisme de tip maestru și discipol ca să ascultăm ca nebunii orbește unii de alții.
Citat:
Deci atunci să fie da, să asculți și să ascultați de poruncile Domnului, date Biserici Sale, prin vasele pe care El le-a ales să înmulțească Biserica Sa
|
,
Ce frumos spui aici după care aluneci în iadul necredinței tale invocînd iar neascultarea și răzvrătirea... altora cînd defapt tu nu vrei nicicum să crezi motivînd cu superioritate arogantă că n-ai nevoie de cele 7 sfînte Trîmbițe Apocaliptice:
Citat:
nu să te răzvrătești împotriva Bisericii, cu neascultare, nerușinare, cum că ar avea ceva greșit în ea, când practic oamenii care nu iubesc și nu se smeresc au ceva greșit în ei... Ceva mult... lugubru, sinistru și vâscos, numite mândrie, hulă și minciună, care aduc iadul înăuntrul omului și conduc la iad.
|
Citat:
Ai urechi de auzit? Vrei să ai? Primești? Îți iei? Vai... Vai celor ce n-au, nu vor să aibe, nu primesc și nu i-au...
|
Păi spune-ți ție căci eu spun și tu nu auzi și nu vrei să auzi, deci eu îți spun că cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice sunt de la Dumnezeu și prin ele suflă Domnul mesajul Său pentru oameni.
Citat:
Arată-mi unde scrie în Biblie că "Noul Ierusalim Ceresc, se unește cu Noul Ierusalim Pământesc" și te voi crede.
|
Acolo în rugăciune: ''Facă-se voia Ta Doamne precum în Cer așa și pe pămînt...'' și acolo unde zice că ''Drepții vor moștenii nu numai Cerul ci și Pămîntul, căci pentru binecuvîntații Tatălui Meu (și al meu) au fost toate create încă de la început și nu pentru satana, neghine, pleave și demoni...
Până atunci crezi tu ce spune Scriptura:
Citat:
"1. Și am văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este.
2. Și am văzut cetatea sfântă, noul Ierusalim, pogorându-se din cer de la Dumnezeu, gătită ca o mireasă, împodobită pentru mirele ei.
3. Și am auzit, din tron, un glas puternic care zicea: Iată, cortul lui Dumnezeu este cu oamenii și El va sălășlui cu ei și ei vor fi poporul Lui și Însuși Dumnezeu va fi cu ei.
|
Păi exact asta și cred, tu ești cel ce nu crezi și îmi spui mie să cred în nu știu ce răstălmăciri de ale tale.
Citat:
4. Și va șterge orice lacrimă din ochii lor și moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi au trecut.
5. Și Cel ce ședea pe tron a grăit: Iată, noi le facem pe toate. Și a zis: Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezare și adevărate.
|
Exact. Sf. Ioan Evanghelistul le-a scris și iată cu Domnul le împlinește prin Cuvîntul lui Dumnezeu de la Pucioasa... și prin cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice. Eu susțin asta, deci eu cred pe cînd tu citezi răstălmăcind vrînd ca să nu cred nici eu și nici alții pentru ca să-ți îndreptățești tu ție necredința ta și să ți-o îndreptățim și noi dacă reușești să ne păcălești să cădem din dreapta credință.
Citat:
6. Și iar mi-a zis: Făcutu-s-a! Eu sunt Alfa și Omega, începutul și sfârșitul. Celui ce însetează îi voi da să bea, în dar, din izvorul apei vieții.
|
Beți deci din Cuvîntul lui Dumnezeu... inclusiv din cel de la Pucioasa.
Citat:
7. Cel ce va birui va moșteni acestea și-i voi fi lui Dumnezeu și el Îmi va fi Mie fiu" - Apocalipsa 21, 1-7.
|
Așa este, Domnul își ridică un popor de fii... de fii ai lui Avraam și ai lui Dumnezeu și ai Săi.... fiii Dreptei Credințe.
Citat:
Ce treabă are stricăciunea cu nestricăciunea?
|
Exact, ce are sfințenia cu păcatul? Nimic în comun tot așa cum nu are Dumnezeu nimic în comun cu mamona... deci amestecul toxic cu duhul gLumii și lipsa de discernămînt și răstălmăcirea nu este de la Dumnezeu.
Citat:
Spune acolo clar la versetul 1 că "cerul cel dintâi și pământul cel dintâi a trecut; și marea nu mai este."
|
Așa spune, foarte clar.
Citat:
Și continuă la versetul 4 și spune: "nu vor mai fi, căci cele dintâi au trecut".
|
Așa spune, toate vor trece dar Cuvîntul lui Dumnezeu nu va trece ci va rămîne veșnic... și pînă se va împlini căci este proorocie sfîntă și Adevărată.
Citat:
Trupul pământesc și stricăcios de acum, ce treabă are cu Trupul ceresc cel înviat, care-l va avea fiecare?
|
Păi are, că tu spui prostii neavînd habar ce spui... păi cei înviați sunt toți cei ce cred în Cuvînt încă de cum L-au auzit căci cei ce cred au trecut de la moarte la viață și de judecată nu vor mai avea parte... tu însă susții că omul credincios are trup pămîntesc stricăcios oricît l-ar curăți Dumnezeu de patimi și de păcate și că nu prin sfințire ci prin moarte capătă trup nestricăcios... păi atunci ce rost ar mai avea Credința dacă ar fi suficient să murim și gata... ne luăm în dar trupuri nestricăcioase? Deci nu ai habar de interpretarea scripturilor și te mai și bagi la interpretarea Apocalipsei pe care nici arhiereii nu-și permit s-o intepreteze ci se feresc.
Citat:
Și-atunci cum poate să se unească Noul Ierusalim Ceresc, cu Noul Ierusalim pământesc ?
|
Prin Credință poate să se unească, urmînd Cuvîntului lui Dumnezeu... deci așa!
Citat:
Ce spui tu este minciună.
|
Zici tu ''marele'' călugăr care vorbește în numele tuturor ortodocșilor fără să-l fi delegat nimeni. Ți-am spus că și eu sunt mirean din BOR și că nu primesc ca tu să vorbești și în numele meu căci spui prea multe răstălmăciri absurde și prea multe minciuni și faci prea multe acuzații gratuite venite din propagande și din interese străine de Dumnezeu sau din născocelile tale lansînd născocelile ca un fel de știri, ca un fel de informații pe care le răspîndești de parcă ai fi în asentimentul tuturor mai marilor ortodocși din toată lumea.
Citat:
Iar ce spun eu, nu spun eu, ci spune Scriptura.
|
Ba tu spui, Scriptura spune ce ți-am mărturisit eu mereu ca să crezi în Dumnezeu.
Citat:
Să crezi ce îți aduc aminte, că nu te mint cu nimic, ci te învăț mântuire.
|
Tu înveți să se lepede oamenii de Dumnezeu.
Citat:
Da desigur, tu musai trebuie să crezi, dacă vrei să te mântuiești !
|
Păi eu cred și mă mîntuie Dumnezeu tu însă vrei să cred eu în necredința ta.
Citat:
Altfel nu te mântuiești, nici tu, nici Mihaela și nimeni din cei ce vă urmează pe voi și ai să te duci dracului tu singur de bună voie și nesilit de nimeni singur te osândești, spune Scriptura. Și toți alături de tine.
|
Nu mai lansa spaime și panici cu nemîntuirea... ca să te autoîndreptățești și să sperii oamenii ca nu cumva să creadă în Dumnezeu. Dacă ție ți-e frică să crezi Adevărul de ce închizi tu ca fariseii căile ca nici alții să nu poată intra pe Calea ce duce în Împărăția Cerurilor?
Iar știi tu mai bine cine se mîntuie și cine nu? Iar știi tu mai bine ca Dumnezeu cine sunt cei ce-L iubesc și-I plinesc poruncile, iar ești tu mai vrednic decît cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice?
Păi uită-te domnule la viața lor sfîntă și la roadele lor și la ucenicii lor și la mărturiile și mesajele lor și nu mai tot întinde propaganda și panica ta și amenințările tale absurde!
continuarea mai jos