View Single Post
Vechi 02.08.2016, 10:07:08
nacu simona nacu simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2013
Implicit Parintii sunt impotriva

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Aici am rugamintea sa aveti in vedere opinia ca e vorba de un joc de doi, in care fiecare isi face treaba conform scenariului de grup (minim doi oameni) numit "alcoolicul".
Repet, e un joc de doi (sau mai multi, uneori). Din care fac parte mai multi "actori", unul jucind rolul de "tap ispasitor", altul de "salvator" si "virtuos" etc. etc.

Prudenta, asadar, si cercetarea propriilor motive care te fac sa ramai nebautor intr-un cuplu cu un alcoolic...
De ce oare sunt partenerul acestui om care consuma alcool? - ar fi, poate, o intrebare care merita putina atentie.

Ar trebui sa fii putin mai explicit in ceea ce vrei sa spui cu "jocul de doi".
Apoi nu spui de cat timp faci parte din acel "cuplu" in care unul este consumator de alcool.

In ce priveste alcoolismul acesta este privit si perceput in doua modalitati diferite:

1. Este perceput (de catre profani)ca alcoolism doar cand a ajuns in faza critica sau cronica.
2. Este observat si depistat la timp inainte de a ajunge in faza cronica, caci orice boala are un inceput.

De regula, faza incipienta a alcoolismului nu se manifesta spectaculos, dar ea este critica in sine deoarece atunci este momentul de a interveni, si nu mai tarziu, cand deja s-a instalat alcoolismul cronic.
Este adevarat ca se poate intampla ca cel care consuma alcool( ca sa nu va mai alarmez cu cuvantul "alcoolic") sa reuseasca sa depaseasca aceasta faza incipienta fara prea mult efort, atunci cand este angajat intr-o casatorire constietizata, adica in care isi ia rolul in serios.Dar acest lucru nu este obligatoriu.In situatia in care exista si o cauzalitate genetica, atunci lucrurile se pot complica.De aceea am atras atentia ca nu trebuie luata in gluma atitudinea tanarului respectiv fata de bautura.
Am sa va mai dau doua citate dintr-un studiu referitoare la "consumul de alcool":

"Orice persoana care nu este capabila sa-si controleze apetitul excesiv pentru alcool, este posibil sa sufere de alcoolism sau de dependenta de alcool

Putem spune ca o persoana sufera de alcoolism, atunci cand aceasta nu poate sa renunte la consumul de alcool, chiar daca doreste acest lucru.".

Dupa cum vezi eu nu vin doar cu pareri si experiente proprii asa cum insinuezi.
Ori tanarul in discutie nu doar bea alcool, ci se si ameteste, ceea ce inseamna ca "nu este capabil sa-si controleze apetitul pentru alcool".
Ceea ce am incercat si incerc sa va fac sa intelegeti este ca alcoolismul nu devine alcoolism doar in faza cronica.
Acum,din cate inteleg, Ioan67, tu vrei sa spui ca langa un astfel de om, consumator de alcool, trebuie sa existe cineva care sa-l ajute.Sunt de acord cu acest lucru.Toti ati comentat doar in sensul acesta. Doar ca nu ati luat in calcul si partea cealalta, a fetei. Pe ea cine o ajuta ca sa-l ajute pe el?
Pentru ca din cate observ, fata nu este constienta de pericolul in care se afla iubitul ei.Ea spune de asemenea ca nu este de acord cu violenta. Dar ce va face atunci, in cazul in care, Doamne fereste, se va lovi si de acest impediment? Va trebui sa suporte, altfel nu-si va duce la capat angajamentul luat.
In alta ordine de idei ea nu este credincioasa.Voi toti, i-ati dat sfaturi mai mult de pe aceasta pozitie a credintei.Cum ca iubirea...Dumnezeu...bal-bla-bla.

A fost si la televizor un caz cu un cuplu in care el alcoolic, ea l-a sustinut,terapie, Dumnezeu, etc, toul roz, ca pana la urma sa ajunga tot pe post la tv,ca se despart, ca nu se mai poate, etc.

Aceasta cruce este foarte grea si cere renuntare a unuia in favoarea celuilalt.Orice incetare de la obiectivul urmarit poate duce la declinul celui bolnav, pentru ca aceasta boala nu se vindeca niciodata si singurul remediu este abstinenta.
Apoi, cum il va face aceasta fata abstinent pe iubitul ei, in momentul cand va vedea ca gluma se ingroasa? Caci acest lucru implica despartirea de prietenii lui, de anturajul care ii intretine obiceiul de a bea, poate si de anumite rude consumatoare de alcool, deoarece orice pahar cu alcool dus la gura il arunca pe bolnav in alta criza de alcoolism.
Puteti spune orice, dar iubitul fetei se afla in faza incipienta a alcoolismului.Ea zice ca se ameteste, nu zice ca se imbata, probabil pentru ca pentru ea a te imbata inseamna doar a cadea lat sub masa.
Dupa parerea mea va jucati cu focul, dragii mei si mai si pretindeti ca aveti credinta si vorbiti asadar in nume de credinciosi.
Dar, ca sa nu mai existe suspiciuni, sa ceara aceasta fata iubitului ei sa renunte la alcool definitiv, caci nu-i foloseste oricum la nimic, poate la fel de bine sa bea si limondata si oranjada, care nu prezinta niciun risc pentru nimeni. Deci, daca o iubeste cu adevarat, sa faca acest "mic" sacrificiu in numele iubirii.
Si apoi mai stam de vorba.

Last edited by nacu simona; 02.08.2016 at 10:15:16.
Reply With Quote