Citat:
În prealabil postat de nacu simona
Un cunoscut filozof existentialist crestin francez, Gabriel Marcel, spunea : Cand spun "te iubesc" spun ca tu nu vei muri niciodata "( adica cred in mantuirea ta, nu concep sa mergi in iad)
|
Și asta, însă poate că înseamnă și „tu nu vei muri niciodată pentru mine; atâta vreme cât sunt viu și iubirea mea e vie”.
Citat:
Si mai spunea ca iubirea nu se arata decat in moarte, adica atunci cand mori pentru celalalt.
|
Nu avem adesea ocazia să murim pentru celălalt. Dar a muri e de mai multe feluri: să mori ție pentru el. Iar că iubirea „nu se arată decât în moarte” ar putea însemna și că transcende moartea. Când te confrunți cu moartea celui pe care-l iubești, tu continui să-l iubești după moartea lui și îl înveșnicești în tine însuți. Bineînțeles, nu mă substitui iubirii mântuitoare a lui Hristos.
Bune sfaturi duhovnicești ați dat. Atunci când astfel de sfaturi, însă, nu sunt primite în familie, din vreme, tinerii nici nu au cunoștință despre păcat; nu știu că trebuie să țină la curăție până la nuntă, pentru că ce văd în jurul lor e cu totul altceva. Și atunci, când ajung la preot, nici nu înțeleg cu ce au greșit și pentru ce sunt pedepsiți. E normal să ți se spună înainte ce să nu faci și abia apoi să primești pedeapsă, dacă n-ai ascultat.
Citat:
P.S. Exista o carte a lui Paul Evdokimov despre casatorie.
|
Se numește
Taina iubirii.