View Single Post
Vechi 03.08.2016, 12:47:24
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nacu simona Vezi mesajul
Un cunoscut filozof existentialist crestin francez, Gabriel Marcel, spunea : Cand spun "te iubesc" spun ca tu nu vei muri niciodata "( adica cred in mantuirea ta, nu concep sa mergi in iad)
Și asta, însă poate că înseamnă și „tu nu vei muri niciodată pentru mine; atâta vreme cât sunt viu și iubirea mea e vie”.

Citat:
Si mai spunea ca iubirea nu se arata decat in moarte, adica atunci cand mori pentru celalalt.
Nu avem adesea ocazia să murim pentru celălalt. Dar a muri e de mai multe feluri: să mori ție pentru el. Iar că iubirea „nu se arată decât în moarte” ar putea însemna și că transcende moartea. Când te confrunți cu moartea celui pe care-l iubești, tu continui să-l iubești după moartea lui și îl înveșnicești în tine însuți. Bineînțeles, nu mă substitui iubirii mântuitoare a lui Hristos.

Bune sfaturi duhovnicești ați dat. Atunci când astfel de sfaturi, însă, nu sunt primite în familie, din vreme, tinerii nici nu au cunoștință despre păcat; nu știu că trebuie să țină la curăție până la nuntă, pentru că ce văd în jurul lor e cu totul altceva. Și atunci, când ajung la preot, nici nu înțeleg cu ce au greșit și pentru ce sunt pedepsiți. E normal să ți se spună înainte ce să nu faci și abia apoi să primești pedeapsă, dacă n-ai ascultat.

Citat:
P.S. Exista o carte a lui Paul Evdokimov despre casatorie.
Se numește Taina iubirii.