View Single Post
Vechi 03.08.2016, 15:04:48
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

De ce nu se amintește nimic de Sfântul Vasile de la Poiana Mărului, unul din cei mai mari isihaști români?

Sau mai ales de Sfântul Paisie Velicikovski de la Neamț, cu peste 2000 de monahi ucenici, întro singură mănăstire, mai mulți ca în Athos pe vremea aceea ?

De minunatul Sfânt Andrei Șaguna, convertit din romano-catolicism, ajuns ierarh ortodox, și luptând împotriva ereziilor apusului catolic, dezvoltând Ortodoxia minunat în Transilvania... despre acest Sfânt, spun cei de la pucioasa... nimic...

Nici de Sfântul Mucenic Sava Brancovici, Sfântul Mucenic Simion Ștefan, Sfântul Mucenic Sofronie de la Cioara, Sfântul ierarh Antim Ivireanul, Sfânta Teodora de la Sihla și alții mari, coloși, titani, adevărați Sfinți ai Bisericii...

Despre ei "oamenii farmecului" spun... nimic... Ciudat... Foarte ciudat...

Personal, eu așa-mi dau seama că părintele Arsenie Boca nu-i sfânt, când e pus alături de "moșu dumnezeu", adică ne arată cei ce doresc euforia ca minuni cu nebunie fermecată, că Arsenie Boca e doar un ieromonah simplu, caterisit de Biserică timp de 35 de ani, adică Anatema, afară din Biserică, umblând în pantaloni scurți și maieu prin București, pe timpul caterisirii; se confirmă că nu e sfânt când oamenii farmecului și euforiei, îl pun pe monahul Arsenie Boca, alături de "Moșu' dumnezeu" și "verginica" și "trâmbițele" pucioasei și alți oameni cu experiențe euforice...
Iar despre Sfinții cei mari ai Bisericii, nimeni nu spune nimic...

E doar o părere, părerea mea... Așa simt, că ceva nu-i în regulă, lipsesc multe din cele duhovnicești, care țin de Biserică și comuniunea cu Biserica, la monahul Arsenie Boca, pucioasa, la "moșu dumnezeu" și "verginica", "trâmbițe", etc. ...

Personal, cunosc un caz, un om a mers la Arsenie Boca să ceară să se lase de fumat, s-a lăsat de fumat, apoi la o lună după aceea, soția lui se îmbolnăvește de chisturi ovariene, și o operează, îi scoate tot uterul și toată feminitatea... Nu știu, e ceva suspect cel puțin la "minunile" de la Arsenie Boca...

Când Hristos vindeca pe cineva spunea: "Dute și să nu mai spui nimănui", vindeca pe ascuns și Însuși Domnul se ascundea după aceea, se ruga prin pustiuri, prin munți, noaptea, să-l vadă cât mai puțini, să știe cât mai puțini...
Noi la fel, suntem învățați, când ne rugăm să ne încuiem înăuntrul cămarei noastre și să ne rugăm în ascuns și Cel ce vede, ne va răsplăti în ascuns, spune...

Ori din experiențele oamenilor euforiei și farmecului, lipsește smerenia, ascunderea, discernământul, dreapta socoteală, trezvia... lipsesc... prea multe...

Acest post nu îți este adresat ție "vsovi", ție îți voi răspunde la posturile tale ca răspunsuri pentru mine, cu mila Domnului, în zilele ce vor urma, după Postul Maicii Domnului, dacă voi mai trăi. Deci te rog, dacă tot vrei să răspunzi acestui post al meu, deși nu îți este adresat ție, ci celor ce mai trec și citesc pe aici, te rog totuși aici și mereu, să scrii cuvintele corect, scrie încet, cu răbdare, că nu te grăbește nimeni, niciunde.

Doamne ajută.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 03.08.2016 at 15:44:36.
Reply With Quote