Bublișor, nu ai tăi tre' să-l placă, tu tre' să-l placi, că nu ai tăi se căsătoresc cu el, fac copii cu el, ci tu, alături de tine să-i fie bine, să simtă că face parte dintro familie cu tine. Așa o să îmbătrâniți împreună, frumos și curat. Să vă căsătoriți cu gândul de a îmbătrâni împreună.
Nu sta toată ziua cu gura pe el, că nici ție nu îți place să stea cineva toată ziua cu gura pe tine, mai ales persoana iubită. Se va simți cicălit, atacat, nu va simți că ai încredere în el. Fi diplomată, fi înțeleaptă, atentă la nevoile lui și arată-i că-l susții în deciziile lui, așa va avea încredere în tine, va dori să fie lângă tine și cu tine mereu. Dacă-l bați la cap toată ziua, psihologic, nu-i bine nici pentru tine, nici pentru el.
Deci îi poți spune: dragul meu, știi cât de mult țin la tine și ce mult te iubesc și vreau să fie bine cu noi, am nevoie să avem încredere unii în alții, vreau să fi mai limitat cu băutul berii, că pentru dragostea ce ți-o port, nu vreau să ajungi ca tatăl tău, și știu că nici tu nu vrei asta, fiindcă știu că și tu mă iubești mult.
Aveți grijă unii de alții, Taina Căsătoriei, sau Cununiei, înseamnă să deveniți UNA, nu deveniți una cu părinții, nici cu copii voștrii, ci voi doi împreună. Copii voștrii la rândul lor, vor crește, vor pleca cu cei care-i iubesc la casele lor, voi veți rămâne pe mai departe împreună, mântuindu-vă unul prin altul, asta să dorești și să împlinești. Asta-i mare taină...
Of, de-ai înțelege... copilă...
Dumnezeu să vă ajute să vă căsătoriți...
Doamne ajută.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 03.08.2016 at 17:13:41.
|