În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Asta urmărești? Să ai dreptate? Sau binele și mântuirea acestui cuplu, care se luptă cu ispite? Îți pasă de ei, te lupți pentru ei? Sau vezi numa' "codependențe" și îi desparți din primele strigări? Nu te băga în duhovnicie că nu știi ce faci, Simona.
Aștept încă să-mi dai Canonul ăla, de care vorbeai în primul tău post când ai venit pe forum, direct aici în topic. Ai acasă cartea Sfintelor Canoane? Știi cum arată cartea? Sau câte ediții sunt? Care ediție o ai? Despre ce Canon vorbeai?
Of, femeie, suflete... mândru, arogant și plin de tine însuți. Dacă ai suferit atât de mult, asumă-ți suferința, caută vindecarea, apoi vei putea sfătui spre vindecare pe alții. Dar nu-i doborâ. Că la fel cum faci aici, faci și în viața reală și acolo nu mai e un prost ca mine, să vină să te tragă de mânecă, că nu faci bine și faci rău Bisericii lui Hristos, dar o să te smerească Dumnezeu minunat...
Deci dacă nu beau niciodată, nu beau nici acel vin puțin. Cinste lor că au reușit, e și periculos, fiindcă judecă foarte repede și aspru pe cei care beau și câtuși de puțin și riscă în slava deșartă semănată în ei, să se creadă superiori...
Amețit nu înseamnă beat. Tu n-ai fost la vreo nuntă, soră? Nu te-ai amețit acolo cu puțin vin? Înseamnă că erai beată? Nu.
Hristos n-a băut vin la nunta din Cana Galileii? Dacă ai avea har, ai vedea Adevărul. A băut și la nunta din Cana Galileii și în foișor, la Cina cea de Taină.
"Vinul veselește inima omului", spune Scriptura.
Și mai spune Duhul Sfânt: "A venit Fiul Omului, mâncând și bând și spun: Iată om mâncăcios și băutor de vin, prieten al vameșilor și al păcătoșilor. Dar înțelepciunea s-a dovedit dreaptă din faptele ei." - Matei 11, 19.
Femeie, n-ai har, te rătăcești și amăgești. Ești mințită și la rândul tău minți. Oprește-te. Nu de aici oprește-te, că aici sunt eu, nu scapi de mine. Oamenii ăștia vor fi salvați de ispitirile de aici. Dar oprește-te în viața reală.
Dacă omul vrea să se amețească, de dragul iubitei lui, ce-i greșit? Nu e beat, nu e violent, e lucid, vorbește coerent. Sigur ea, în dragostea ei, cu discernământ, cu răbdare, cu rugăciune și post, îl va ajuta ca acele amețeli să fie din ce în ce mai rare. Și mai ales după ce vor avea împreună primul copil, vor fi din ce în ce mai rare. Iar apoi sfințindu-se unii pe alții în Biserică, vor bea cu măsura cea mântuitoare a lui Hristos, în firea omenească, un pahar de vin de 100 de ml ea și 200 ml el, odată la 3-4 zile. Și le va fi bine și se vor mântui.
Tu crezi că omul își vrea rău? Nu. Vrea să se sinucidă cu băutură? Nu. Crezi că nu o iubește pe ea? Ai vrea tu. Crezi că nu-i conștient că nu-i bună amețeala lui? E. Crezi că vrea să-și imite tatăl? Nu. Nu sunt acestea deducții logice și de bun simț? Nu gândești acestea dacă pleci din start cu dragoste pentru ei, dorindu-le binele și luptând pentru binele și mântuirea lor? Ba da, cu mila Domnului.
În orbirea ta, nu vezi răutatea din cuvintele și învățătura ta. Și nici stricăciunile care nu vrei să le repari din viața ta.
Crezi că nu sunt conștienți amândoi, să fie atenți să le fie bine împreună? Crezi că nu sunt responsabili și nu-și doresc o familie frumoasă împreună? Ba da sunt și vor fi și vor avea familia minunată în Hristos. Pe care tu n-ai avut-o și n-ai fost în stare s-o păstrezi.
Orgoliul și mândria roade viața ta, cum rod șoareci grânele. Și cât timp nu te smerești, tot singură ai să rămâi.
Petetici sunt demonii care conduc viața ta, femeie. Și faptele tale, lăsându-te conduși de ei.
În Hristos, mai simplu decât crezi. Dar tu nu cunoști pe Hristos și harul Duhului Sfânt, nu știi ce putere are.
Îi dorești, da precis. Fix asta-i dorești. Ai dovedit din plin.
Sfaturi? I-ai dat ispitiri nu sfaturi. Cu siguranță n-ai înțeles nimic din ce este o familie plăcută lui Hristos. Dar mai e timp.
Iar pe forum nu ne contrăm, învățăm să ne apărăm de demoni, în războiul nevăzut.
Iartă-mă și tu dacă te-am supărat, dar a trebuit să am o măsură de asprime cu tine, ți-am spus și în primul post când ți-am răspuns, fiindcă ești în înșelare din cauze mândriei.
Doamne miluiește.
|