View Single Post
Vechi 04.08.2016, 01:34:54
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Se numește Taina iubirii.
Multumesc, Cristian! Am rasfoit cartea si cred ca merita/trebuie citita.
Redau si un pasaj care mi s-a parut demn de atentie:
Fecioarele s-ar minuna cu siguranță dacă ar ști că în timpul logodnei sexualitatea este pur și simplu inexistentă și că apoi, în viața conjugală, ea evoluează foarte repede, trecând pe un cu totul alt plan decât cel care continuă să preocupe imaginația lor.

În unirile armonioase și a căror viziune este nedeformată prin false teorii, are loc o spiritualizare progresivă a sexualității până la atingerea castității conjugale.
Trupul nu este ceva ce poate fi despărțit de suflet sau redus la tăcere; el este biosfera în care se întrupează sufletul și care, dacă nu se oferă puterilor lui transfiguratoare, devine mormântul deschis în care sufletul se poate îngropa de viu.

Sfântul Augustin spune: „cel ce nu este duhovnicesc până în trupul său, devine trupesc până în sufletul său”.
Parafrazând acest cuvânt am putea spune: cel ce nu este duhovnicesc până în sexul său,
devine sexual până în sufletul său.
Oprirea la jumătatea drumului este un eșec care nu iartă și produce monstruoasele confuzii ale erotismului mistic sau ale sufletului devenit trupesc.
Reply With Quote