În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Deci acuma te-ai apucat să știi cum lucrează Duhul Sfânt... Da? Vai mie... că numai eu sunt de vină...
Dar eu știu că lucrează prin oameni, pentru oameni. Dacă te-ai învrednicit de harul Duhului Sfânt, e pentru că are Duhul Sfânt nevoie de dragostea ta, înmulțită în conlucrare cu El, să întărească omul acela dragostea, credința, smerenia, discernământul, virtuțiile, în Biserică.
Ți-am spus o taină mare, dar oricum nu se lipește nimic de tine, ești prea mândră. Bine-ar fi să se lipească.
În mințișoara ta, da, accentul cade pe codependență, dar în realitate, cade întotdeauna pe dragoste.
O, vai mie... Că numai eu sunt de vină... În fine...
Poftim, cadouri. Există o măsură, unde poți să vorbești cu demonii. Defapt mai multe măsuri. Sfântul Pimen cel Mare, în Pateric, vorbea cu ei, ca să învețe meșteșul lucrării lor și să-i poată birui mai ușor. Și așa-i biruia. Să nu-ți dorești să vorbești cu ei. Prima dată trebuie să-i recunoști. Să știi care sunt gânduri demonice, care sunt din conșiința ta și care sunt din har... Of... Acum ai să fi iar ispitită, dar risc și semăn totuși...
Și mai ales... poftim?
Tu îi privești pe demoni? (nu diavoli, diavol e unul, iar îngerii căzuți sunt demoni lui)
Ai văzut vreo-unul? Cum ai ajuns să-i vezi? Și cum arată demonii? Care categorie i-ai văzut? Cât timp? Ce-ai pățit dup'aia?
Și mai ales, apoi... monitorizarea răului din celălalt? Când tu nu ești în stre să vezi răul din tine, tu poți să-l vezi în celălalt? Și dacă-l vezi, cu ce scop? Scopul de a-l vindeca pe celălalt. După ce-ai fost vindecat tu.
Poftim? Altă gogoașă... Deci trebuie să crezi că răul nu există? Ca să nu... ne molipsim de rău... Vai mie... Și dup-aia gataaa ! Nu te mai molipsești de rău, nu? :) Ce rețetă simplă ai primit... Oare de la cine? Ți-o place mult, nu? Of... Vai mie...
Frica de cine s-o aruncăm la Domnul? De bau-bau? Frica de Dumnezeu trebuie să o ținem în inimă. Dar despre asta e mult de vorbit, e o virtute prea mare. Iar restul, de altceva, altcineva, să nu ne fie frică, fiindcă în Hristos, în har biruim mereu... Vai mie...
Exact ca tine. Găseșteți tu bărbat întâi femeie, nu mai căuta să îndrepți pe alții, smerește-te, leapădă mândria, călugărește-te sau căsătorește-te, altfel nu ai să te mântuiești.
Și bunăvoința de unde vine? De la demoni? Nu tot de la Duhul Sfânt? Nu e întărire de la Duhul Sfânt? De unde știi că nu e suficientă?
Doamne Iisuse... măi femeie, ce poți să scrii... Așa văd că nu ai avut bunăvoință niciodată.
Familiile, la fel ca oamenii, sunt în criză, fără Hristos. Nu au și nu vor pe Hristos. Și vine criza și nu știu ce să facă. Când e Hristos, tot vine criza, dar știu ce să facă...
Și considerăm greșit? Nu dorim numai și numai binele? Dorim și un pic de rău, nu? Sau cum? Mai mult rău?
Doamne... femeie... că numai eu sunt de vină...
Te mai gândești ce mare nedreptate e că li se iau copii... Și te mai gândești și la mai una și la mai alta... Și uite-așa trece viața ta...
Vai mie...
Tu ai ieșit să demonstrezi în Biserică? La rugăciune, poate cu lacrimi, pentru "Bublișor", cu prietenul ei, pentru cei cărora li se iau copii, și pentru alții? Te-ai rugat azi sau ieri? E ora 2 jumate... Dar știi cum lucreată Duhul Sfânt, cum descoase ițele, nu?
Oh vai... ești sigură? No comment, că numai aici aș scrie vreo 3 pagini. Îți doar că ai mințit în tot ce-ai scris. Defapt ai fost mințită în minte, să crezi minciuni, și le-ai crezut repede, că n-ai știut să cercetezi de unde sunt și ce să faci cu ele...
Of, femeie... of... Doamne miluiește... Roagă-te și smerește-te... Doamne miluiește...
|