pt. Igor
Domnule Igor,
Nu prea înțeleg în numele cui vorbești tu, scri tu, dai sfaturi, te prezinți ca noi, nu știu și nu se înțelege care noi, ''tratezi'' și ''rezolvi'' probleme, faci ''îndemnuri''...
Ești cumva tu reprezentantul vreunei mînăstiri?
Ești tu vreun călugăr rătăcit pe forum?
Ești tu însărcinat de vre-un preot sau vre-un stareț sau vre-un duhovnic să îndrumi ortodocșii sau forumiștii?
Ești tu un ortodox care poți să-ți permiți să vorbești în numele tuturor ortodocșilor?
Ai un limbaj foarte bisericos, alunecos, tumultos în care amesteci toate de-avalma, inclusiv judeci, jignești, dai sentințe, știi tu totul mai bine ca toți... (și eu pățesc la fel)
Nu vreau să te critic sau să te opresc, dar nu prea înțeleg ''tratamentele'' tale...
Ești medic, ești duhovnic?.. sau ești vreo tincuță în haine monahale... de cuvînt îndestulător?
Cine te pune să folosești tu toate scripturile, toți sfinții, toată ortodoxia, toate bisericile și să vorbești de parcă ai vorbi în numele tutuor?
Deci nu vreau să te critic, ci pur și simplu, citind ce scrii și cum scrii, nu îți poți da seama cu cine stai defapt de vorbă... Eu nu-mi pot da seama ci mă simt așa amețit de cap și jignit și călcat în picioare în locul oricui m-aș pune dintre cei cărora le scrii tu ca din partea orotodoxiei.
Nu ți se pare că ar fi frumos să vorbești doar în numele tău și eventual al Duhului de la Dumnezeu care locuiește în tine?
Eventual în numele a ceea ce ai priceput tu din scripturi... dar nu să ajungi să lași să se înțeleagă că ceea ce tu îndemni, sfătuiești și judeci și condamni și știi ar fi defapt în asentimentul întregii ortodoxii de la Adam și pînă azi...
Te rog frumos să încerci să mă lămurești căci eu vrînd să citesc ce răspunzi unuia sau altuia am impresia că stau de vorbă cu o tincuță care și-a luat haină monahală și s-a apucat să facă tratamente pe net.
Te rog nu te supăra, dar te rog să-ți clarifici felul în care pui problema, adică cine ești și pe cine reprezinți și în numele cui vorbești și de pe ce treaptă te adresezi tu interlocutorilor tăi cărora le răspunzi folosind mulțime de argumente ''ortodoxe''.
Deci te rog nu te supăra și te rog fă-mă să înțeleg cine este acest Igor Paslusnik? E numele tău?
De ce ai acolo o carte care se deschide singură?
De ce amesteci toate și le aduci pe toate cele din ortodoxie în argumentație împreună cu părerile tale de multe ori auto-îndreptățite prea mult și trecînd cu ele peste buna cuviință a unei discuții căci judeci și calci în picioare și jignești de parcă nu ai jigni...
Te rog deci să mă lămurești ca să știu cum să încerc să-ți citesc postările.
Altfel am impresia că stau de vorbă cu un om deprimat care dă mulțime de sfaturi și îndemnuri ca o tincuță îmbrăcată călugărește sperînd ca astfel, prin mulțimea deșartă a textelor date deavalma, să se auto-trateze pe sine folosindu-se de drogul ăsta deșertificator și risipitor ce-i încîntă lăudăroșenia...
Spune dragul meu, cu cine stăm noi de vorbă cînd citim ce scrii și în numele cui vorbești?
În numele unui călugăr, a unui mirean ortodox, al unui preot, al unei mînăstiri... deci te rog să-mi clarifici aceste aspecte dacă vrei să te pot crede că ești de bună credință.
Last edited by vsovi; 04.08.2016 at 16:38:38.
|