Aveam 3 luni in `89. In ultimul timp am dat click pe orice articol legat de `89. Marturii, declaratii, teorii, povesti. Zaharelul. Cine a tras? Cine i-a sustinut? Cine, cine, cine...
Concluziile mele?
1. FSN trimis direct de Moscova.
2. Gloantele care zburau haotic erau trase cu discernamant de oameni antrenati. Sa creeze panica, cu cateva victime simbolice. Daca erau niste descreierati pusi pe ciuruit, erau cu mult mai mult victime.
3. Studentii, pletosii, golanii...niste oameni sinceri. Printre putinii care educatia le permitea discernamant.
4. Poporul indobitocit, terorizat, dezinformat, infometat, frustrat...etc. Iliescu nici nu a trebuit sa se chinuie prea mult la alegeri. Era reprezentantul ideal al realitatii psihologice in care se gasea majoritatea.
5. Minerii - crema poporului. Faptul ca timp de aproape 10 ani au existat ca o putere para-militara arata starea jalnica a sistemului. Acum nu mai avem nici minerit, nici mineri. Razbunare? Precautie?. Asta e alta poveste.
In concluzie, totul s-a intamplat cum trebuia sa se intampla. Nu a fost nevoie de un plan masonic sau de vreo conspiratie intortochiata. Asta era starea natiunii. 50 de ani, nenorocitii au omorat prin beciuri orice om luminat sufleteste si intelectual. Ne-au omorat batranii, iar generatia mea a crescut orfana.
Ii vad la TV, ii citesc, ii miros...se vede in privirea lor, cine sunt...`mnezeii mamii lor!
|