View Single Post
Vechi 05.08.2016, 16:39:44
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Iubirea, linistea, lumina vin in viata unui om si ca sa ii dea curaj.
........
Cand sa plece din salon, insa, doctorul s-a intors si mi-a zis un pic inciudat: "fricosule!, ce urlai asa, mah?!". Si atunci, in sfarsit, am auzit vorba blanda si hotarata a batranului: "Nu e fricos, domnule doctor, cum sa fie fricos? Daca era fricos ar fi fugit deindata, vazind cat de neindemanatic sunteti! Dar el a ramas si a suportat toata nepriceperea dumneavoastra... Nu asa se face o punctie!"

Intr-adevar, iubirea vine sa ne intareasca in clipe grele. Macar pentru asta si tot ar trebui sa o pretuim ceva mai mult, ceva mai serios. Si sa ii aratam recunostinta, tinind cont ca nu vom putea niciodata sa o rasplatim indeajuns.
Acuma înțeleg de ce ți-a plăcut bătrînul... văd și eu din povestea ta că a fost cinstit și că l-a pus bine la punct pe medicul ăla incompetent, cu mult și înalt curaj... că practic cît era de bătrîn, o putea lua pe coajă după vorbele alea sau puteau să-l dea afară din spital sau să-i schimbe tratamentul încît să-l omoare. Sunt cazuri destule cînd frustrarea și mîndria și orgoliul a cîte unui medic, dacă ai îndrăznit să-l întrebi cum se poate să nu știe scoate lichid rahidian întro clinică de contagioase, el un ditamai medicul, ci te face sită nereușind de la prima înțepătură, atunci musai plin de mînie ascunsă, unul ca acela te tratează ca pe ultima lepră umană încercînd să se scape de tine, dar nu oricum ci după ce te face să suferi prin orice mijloc.

Bătrînul acela, într-adevăr a fost mare, dar nu pentru relația lui cu nevasta ci pentru că a fost în stare să-și pună viața în pericol mărturisind drept și fără frică la ce a asistat: la incompetența și prostia crasă și nesimțită a unui felcer cu pretenție de mare medic aflat în clinică de infecțioase unde o puncție pentru scotere de lichid encefalo-rahidian se face de o sută de ori pe zi, deci ar fi trebuit să-i iasă și cu ochii închiși și în stare de beție... deci iată cît de scîrbit a putut fi bătrînul, așa ca mine acum, văzînd cum ai ajuns un cobai în mînile unui monstru.

Acuma pot și eu aprecia acea familie de bătrîni onorabili... căci mi-ai dat elemente ca să am de ce... dar așa, pentru niște sărutări cu soția la vîrsta de 90 de ani, avute în public și înaintea unui muribund bolnav de meningită sau encefalită... nu am avut cum să rezonez cu povestea ta ca să văd ca tine la ei o senectute idilică și frumosă.

Acum însă da, rezonez cu povestea vieții tale, deci precis moșul era un veteran de război care iată că a apărat din nou țara de canaliile comuniste acoperite cu halat ALB... și ajunse pe pile în funcția de mare medic de clinică care nu e în stare să facă o puncție.

Last edited by vsovi; 05.08.2016 at 16:48:04.
Reply With Quote