View Single Post
Vechi 05.08.2016, 23:29:11
nacu simona nacu simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2013
Implicit Parintii sunt impotriva

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Eu îl fac? Eu încerc să-l scot din necredința lui lăudăroasă pe care alunecă... dîndu-se parcă cu placa pe derdeluș în plină avalanșă.

Mă bucur.

Mulțimile de credincioși săraci care au participat la slujbele lui și care au avut parte de minunile lui prin care unii s-au vindecat, alții s-au întărit în credință, alții și-au cunoscut viitorul reușind să evite gropile și alții s-au înțelepțit studiindu-i Mesajul de la Dumnezeu și admirîndu-i picturile de la Drăgănescu și văzîndu-i grota de la Prislop. Ei l-au declarat sfînt pentru că ei sunt BISERICA mai înainte de orice căci Domnul Iisus în oameni o zidește și nu în instituții gLumești.

Bine ar fi să aducem fiecare lista cu sfinții noștri mai ales dacă ar fi ei cu viața asemenea lui ArsenieB.

Cum să creadă vreunii în idei metempsihotice sau să picteze eretici? Astea sunt dezinformări și bîrfă comunistoidă ca să bage spaima în memoria colectivă... că cică n-ar fi defapt sfinți... cei mai mari sfinți și eroi ai neamului romînesc din vremurile prigoanei comuniste ci ei care îi denigrează. Dar crede cine se silește și scapă cine poate... cine poate să mulțumească lui Dumnezeu pentru ei.

Păi ți se pare că mărturisindu-mi cinstit credința ortodoxă și în plus și în cele 7 Trîmbițe Apocaliptice aș vrea să-mi adun prozeliți ca să trăiesc eu de pe urma muncii lor? Păi eu sunt mirean din BOR și n-am niciun interes și nu sunt nici predicator de pocăiți și nici nu mă dau mare Teolog ca să dau sentințe.

Și ideea asta cu prozeliții e tot o diversiune de la acoperiții din serv-vicii. Așa înfierau ei proletar Luminile la care se strîngeau puhoi de săraci ca să-și caute scăpare de cel rău... lansau ideea că cică ar urmări să-și facă prozeliți.

Uite, aș putea fi și eu un prozelit de-al tău ca să-l declarăm sfînt și pe Stăniloaie. Pe mine m-a învațăt ceva foarte frumos: despre știința de la Dumnezeu că ea nu se obține prin căutarea ei în mod trufaș și pentru foloasele mîndriei și lăudăroșeniei deșarte ci ea vine treptat alergînd după smerenie și atunci urmînd smereniei pe Cale nu vei primii ușor cele ale științei ci chiar le vei respinge luptînd cu pofta și curiozitatea ta pentru iscodirea aia fără valoare care ca orice știință o dorești doar ca să-ți satisfaci setea de semeție... ceva de genul ăsta, nu mai găsesc citatul.

Au dat falsă mărturie și de frica prigoanei comuniste căci mulți din ei erau defapt colaboraționiști ascunși sau informatori sau din pricina că se credeau prea mari Teologi nu puteau vedea pădurea din cauza copacilor. Bine că poporul sărac vede și crede dacă ei nu pot sau nu vor să poată de frica ziarelor și televiziunilor.

Nici Domnul Iisus Hristos nu a fost canonizat de ortodoxia evreiască și iată că noi îl numim nu numai un sfînt ci Îl numim Dumnezeu. Deci cred că am dreptul să numesc sfînt pe cine vrea tot așa cum îl numesc Dumnezeu și Domn pe Iisus. Cine-mi poate interzice? Tu?

De ce te temi dacă ai fost martoră la sfințenia și minunile lui? Ți-e frică să recunoști? De cine ți-e frică? Păi cînd te întreabă cineva de ce-l numești așa, atunci ai posibilitatea să-i și răspunzi. Oare nu e drept să răspîndești credința ta în sfîntul tău mărturisind cinstit?.. din moment ce ai fost martora darurilor sale de la Dumnezeu? Eu cred că ai tot dreptul... Și dacă nu-l numești sfînt atunci poate îl numești păcătos doamne ferește sau eretic sau sectant sau caterisit... sau poate tu aștepți canonizarea lui ca să-ți permiți să spui Adevărului pe nume? Eu cred că am dreptul să spun cui vreau sfînt sau păcătos dacă așa cred pentru că în Constituție scrie că am dreptul la libertate de credință. Așa că nimeni nu mi-o poate îngrădi.

Ei vezi, cum atunci ai vrea să-i spun dacă te cred? Ai vrea să zic păcătosul de Sofian Boghiu doar pentru că nu a fost Canonizat? Păi crezînd că e adevărat ce spui, iată că și pentru mine părintele Sofian e un sfînt... sau măcar un îndelung sfințit... dar dacă și după moarte face minuni... atunci e clar.

Și Igor-Emilian a zis la fel... dar știi tu despre ce era vorba în polemica lor și cine avea dreptate? Eu cred că Părintele Arsenie avea dreptate oricît de mare Teolog a fost Stăniloae.

Astea sunt bîrfele lansate în spațiul ortodox de către serv-viciile acoperite care aveau inters să nu existe decît colaboraționiștii ca și biserică, restul, care nu puteau fi supuși, trebuiau linșați, denigrați, răspîndit zvonul așa cum se face la televizor cîte o campanie de denigrare... și tu iată că ai rămas cu asta.

N-am de ce să te acuz sau să te iert dacă îți spui cinstit credința... ci mă bucur că vorbești cinstit, fără frică...

Pentru mine dovezile și minunile și cuvintele și viața lor eroică sunt mai presus decît orice canonizare făcută de oameni după interes străin de Dumnezeu... cu atît mai mult cu cît pentru ei, pentru sfinți, mărturisește Dumnezeu și Dumnezeu împreună cu omul... deci ''ce-mi poate face mie omul și atît?'' Poate omul și atît să-mi facă și să-mi declare mie sfinți ca să cred eu în ei și să mă închin eu la ei? Ar vrea, dar nu poate că dacă ar putea mi l-ar scoate sfînt și pe împușcatu' și pe Lenin și pe alții. Dumnezeu și Duhul mărturisește celor ce cred cine este sfînt și cine nu.

Iar Arsenie a cerut să nu fie dezgropat ca să i se facă astfel de analize, știa el ce știa că urmează, ci din smerenie a lăsat să se înțeleagă că nu vrea să fie canonizat de cineva căci oricum știa și el căci era prooroc că mai mult contează să fii CANONIZAT de DUMNEZEU... care e singurul care te poate mărturisi înaintea sfinților îngeri sau se poate rușina de tine înaintea lor.

Nu vreau să spun prin asta că nu primește Dumnezeu toate dreptele canonizări... le primește și deci cred că chiar sunt sfinți mulți dintre sfinții canonizați de diferite biserici creștine.

Prietene,

Gasesc in vorbele tale mult neadevar prezentat intr-o veritabila argutie.
Ce legatura au evreii cu... nici nu-mi vine sa scriu aceasta blasfemie, cu ...lui Iisus Hristos?
Deci tu il compari pe Dumnezeu cu Arsenie Boca , sau invers? Renunta la acest argument, pentru Numele lui Dumnezeu!

Apoi mai renunta si la argumentul acela ca l-au denigrat pe Arsenie Boca anumiti preoti ai securitatii.Adica Dumitru Staniloae era acolit al securitatii, parintele Ioanichie Balan, Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc, Paulin Lecca, Antonie Plamadeala, etc ?

Multi dintre cei care s-au opus regimului comunist au murit in puscarii, altii au supravietuit, dar nimeni nu i-a judecat dupa ce spunea securitatea despre ei, ci le-a fost apreciata dreapta lor credinta, indiferent ca au fost denigrati sau omorati de securitate, sau au supravietuit.Caci nu are importanta de fapt ca au murit in inchisoare, ci important este daca au avut credinta dreapta. Una sunt eroii si alta sunt mucenicii.

Pe mine nu m-au influentat scrierile denigratoare despre Arsenie Boca, ci tocmai cele laudative, in care am descoperit multime de adevaruri care vorbeau de la sine despre neadevarul lui Arsenie Boca.
Insa vad ca nu stii nici ce a pictat A.B. in biserica de la Draganescu. Mereu spui de securitatea. Securitatea a pictat pe ereticii Francisc d'Asissi si Ulfila cu aureole de sfinti, cand cu un secol mai devreme Sfantul Ignatie Brincianinov ii declarase eretici si inselati? Cine ii aratase lui Ignatie ca aceia nu sunt sfinti, adica Duhul Sfant, Acelasi ne-a invatat pe toti si tot Acelasi ar fi trebuit sa-l invete si pe A Boca.Dar se vede treaba ca nu Duhul Sfant l-a invatat pe A.Boca sa picteze uraciunea de la Draganescu. Dar daca ii dai dreptate lui A.Boca inseamna ca Biserica Ortodoxa este eretica, deoarece sustine alta invatatura decat A.Boca.
Citeste in cartea lui Daniil Stoienescu despre Arsenie Boca, "Omul imbracat in haina de in si Ingerul cu cadelnita de aur" si vei vedea ca la pag. 112-114 este transcrisa invatatura lui Arsenie Boca despre metempsihoza, asa cum a fost ea gasita in manuscrisele acestuia.

Imi spui de asemenea ca daca eu cred ca duhovnicul meu este sfant sa-l marturisesc ca sfant.Dar cine sunt eu sa-l fac sfant? Numai Biserica daca il va gasi canonic, in urma unei cercetari, il va canoniza sfant printr-un sinod. Eu cel mult pot sa dau marturii despre el si am dat, fara a face completari cu pareri personale. Si daca vrei sa stii, chiar am fost impotriva oricarei idolatrii sau a vreunei "reclame" mass-media tocmai din cauza acestui pericol al idolatriei, sau al demonetizarii persoanei. Daca orice botezat vine cu pretentia ca stie el mai bine decat ierarhii, atunci nu mai avem Biserica , ci anarhie.
Chiar daca in inimile noastre speram ca cei pe care ii iubim sa fie si sfinti , cu toate astea nu avem dreptul sa le garantam sfintenia cu atata convingere, chiar si minuni de au facut.
Oare nu stii ce le-a spus Dumnezeu celor care au facut minuni in numele Domnului , de au inviat si morti, dar care de fapt nu erau si sfinti? El le-a spus:"Duceti-va de la Mine, blestematilor, nu va cunosc pe voi".
Una este judecata oamenilor si alta este judecata lui Dumnezeu.

Dar nu poporul il facuse sfant si pe Inochentie de la Balta, sau pe Petrache Lupu? Si pe cati alti inselati?
Unde-i trecut in sinaxar Petrache Lupu, cel care isterizase o tara cu vedeniile lui?
Poporul face sfintii?Sau Dumnezeu?
Biserica nu este poporul, ci toti impreuna suntem Biserica si Iisus Hristos nu a lasat poporul sa scrie vietile Sfintilor si sa-i treaca in calendar, sau sa participe poporul la sinoade, ori sa slujeasca in Sfantul Altar. Haideti sa ne vedem fiecare de treaba lui si sa facem ascultare , nu anarhie, ca-i pacat de Dumnezeu!

Maica Domnului sa ne ajute!
Reply With Quote