View Single Post
Vechi 07.08.2016, 21:05:49
nacu simona nacu simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2013
Implicit Parintii sunt impotriva

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Părintele Galeriu spunea că satana înseamnă vrăjmaș, și că ăsta ar fi înțelesul în care i s-a adresat Mântuitorul lui Petru: Înapoia Mea, tu îmi ești vrăjmaș.

Părerea mea este că l-a certat pe Petru, dar adresându-se satanei care îl ispitea pe acesta să-l îndemne la renunțarea la jertfă.

Da, l-a mustrat nu doar pe Petru - la care s-a intors cu spatele, vorbind cu fata spre ucenici- ci si pe ucenici. Insa "satana" este cel ce desparte pe om de Dumnezeu, nu omul. Iar Hristos atat de mult il iubeste pe om, incat nu ar putea sa incapa in aceeasi inima si jertfa si dezbinarea. Drept dovada ca nu a trecut mult si cel care avea sa fie martor la "schimbarea la fata a Mantuitorului" a fost chiar Petru.
Vorbind despre jignire, Iisus nu l-a jignit pe Petru, nu sta in firea lui Dumnezeu jignirea. El doar spune lucrurilor pe nume in chip nemincinos. De aceea cand spune "satano", El se adreseaza direct satanei, numind-o ca atare. Jignirea are un inteles peiorativ, o amestecare a realitatii cu rautatea, o denigrare a persoanei, o defaimare neintemeiata.
Sa nu fie acest lucru pentru Hristos Dumnezeu.
Reply With Quote