Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Lucrul ce l-a făcut Hristos, este plin de răutate, spui? Tocmai ai hulit pe Duhul Sfânt.
|
Dar n-a spus asta.Citeste cu atentie , ca este cu trei semne de intrebare.
Era o intrebare adresata tie.
Citat:
Ai citit măcar acel capitol, Marcu 8 ? .....
|
Ai luat-o pe aratura, te-ai dus in lanul de porumb....
Citat:
Femeie, tu vi să ne înveți mila, jertfa și iubirea? Care vroiai să o desparți pe "Bublișor" din primul post al tău aici, de prietenul ei?
|
Bre si-a spus doar parerea.Ia-o usurel.
Citat:
Fără să te lupți nici câtuși de puțin pentru ei? Acum tu vi și vorbești despre milă, jertfă și iubire?
|
Cum sa "te lupti pentru ei " ?
Citat:
Hristos nu numai că "jignește", dar îi numește pe alții nu numai "satană", dar și pui de vipere, morminte văruite pe dinafară, îi dă afară cu biciul din templu, pe bișnițari și pe cei cu schimbul valutar.
|
Pai le-a spus adevarul.Nu i-a jignit.Alo.Ba chiar a fost cam diplomat.
Citat:
Explic:
1. Tu dacă intri în Biserică, și vezi un om în Sfântul Altar, cu picioarele suit pe Sfânta Masă dansând, mai dând și cu picioarele în Sfântul Chivot sau altele făcând, nu te repezi la el să-i dai vreo două după cap și să-l scoți afară de haine, târâș?
|
Eu n-am vazut pe nimeni facand asa si nici n-am cunoscut pe nimeni care sa fi auzit de asa ceva si nici in istoria bisercii nu este consemnat asa ceva, nici
maca in timpul navalirilor barbare dar nici in perioada comunismului / fascismului.
Eu din cate stiu , la piciorul Sfintei Mesei sunt ingropate particile din moastele unui sfant.
N-are cum sa se aproprie necuratul de aceea masa.
Aaaa, ca o face in gandurile tale, asta e partea a 2-a.N-are treaba nici cu
realitatea nici cu o alta pseudo-realitate.Este imaginatia ta.
Ti-am mai zis eu cu imaginatia asta.Tai-o ca nu e buna.
Citat:
Și când l-ai scos afară, poate te mai milostivești de el și mai mult, să-i arunci și o găleată de apă rece pe cap, să-și revină, poate, din amețeala băuturii... Îi citești și câteva rugăciuni, îl miruiești, poate vor ieși demonii din el... Nu?
Sau cum? Fără să-l atingi, îl rogi frumos să iasă de bună voie? Iar el zâmbește ștrengărește, ridică mâinile în sus, continuă dansul și mai lovește și alte obiecte liturgice de pe Sfânta Masă, nu? E bine?
|
Mai vezi ca ai visat urat.
Citat:
2. Și chiar Pavel care spune: "Nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește întru mine", deci Pavel, în care locuia Hristos, îi dă satanei pe Imeneu și Alexandru, spune Biblia, ca să se învețe să nu hulească, spune acolo.
Deci nu doar că îi numește "satană", lucru care ar fi ușor și de preferat, dar îi dă satanei, adică anatema, afară din Biserică, pentru huliri. Ereziile sunt huliri. Toate hulirile sunt împotriva Duhului Sfânt și ale Sfintei Treimi. Și păcatele împotriva Duhului Sfânt, sunt de neiertat, spune Scriptura.
|
Eu stiam ca singurele pacate care nu se iarta sunt
pacatele pe care tu nu
vrei ca Dumnezeu sa ti le ierte.
Citat:
Iar cu vorbitul cu demonii, este când nu ne dăm seama ce gânduri primim, ce ispite vin în minte, le dăm drumul în inimă, le ascultăm, vorbim cu ele, deci cu demonii
|
Ca asta ?:
Citat:
.... și vezi un om în Sfântul Altar, cu picioarele suit pe Sfânta Masă dansând, mai dând și cu picioarele în Sfântul Chivot sau altele făcând, nu te repezi la el să-i dai vreo două după cap și să-l scoți afară de haine, târâș?
|
Igore nu mai vorbi cu dracii(prin imaginatie) ca na visezi urat sau ai halucinatii.
Citat:
Nu știm că sunt ispite, nu știm să le alungăm, nu știm să le ținem departe, nu știm ce e harul, nu știm să deosebim harul Domnului de cel al demonilor, care au fost și ei îngeri de lumină și imită harul, fiindcă au trăit în el, deci nu știm să ne deschidem harului Domnului, nu știm să-l păstrăm...
|
Sfintii parinti au zis-o mai direct fara atatea "boceli":Imaginatia este podul dracilor.Doborara podurile, nu mai construi altele.
Citat:
Asta se numește că stăm de vorbă cu demonii. Sfântul Pimen cel Mare, în Pateric, avea ascultare de la duhovnic să primească demonii, ispitele și să stea de vorbă cu ele, cu toate, cât mai mult, ca să vadă unde ajunge minciuna și înșelarea demonică, să știe să se lupte cu ea și să o biruiască. Dar era un caz aparte. Un duhovnic luminat sau îndumnezeit, la 3 persoane diferite, ce au același păcat, dă 3 canoane diferite. Deci "vorbirea cu ispitele", e subiect foarte vast.
|
Matale nu esti nici un sfant.Asa ca sa-i lasam pe "profesionisti" si noi sa ne
vedem de ale noastre.
Citat:
Te lauzi că faci Pavecernița mică? Că ești cantor, te lauzi? Că știi tipic și liturgică?
Ce folos îți este, dacă tu vi de la Pavecerniță, unde-ai stat o oră, și te pui pe youtube și stai 2-3 ore? Chiar o oră dacă stai pe youtube, au răpit demonii lucrarea ta cea bună, adunată de la Pavecerniță.
|
Ehm, youtube fura Pavecernita ? Dar Miezonotica cine o fura ?
Dar Utrenia si Ceasul 1 cine le fura ?
Dar ceasurile 3,6 pe alea cine le fura ?
Dar ceasul 9 si Vecernia, pe astea cine le fura ?
Google ?
Citat:
Youtubul face ca pământul inimii tale să fie plin de spini. Și se împlinește cuvântul de la pilda semănătorului, "Altele au căzut între spini, dar spinii au crescut și le-au înăbușit." - Matei 13, 7.
|
Alo, bre youtube este un software.
Citat:
Deci să răspund și eu întro doară la întrebarea ta, să nu spui că sunt arogant și evit răspunsul, nu că n-aș fi, pomenește-mă, dar uite, pun toate cântările care le găsesc, pe glasul de rând al săptămânii.
|
Dar nu te-am rugat chestia asta.Trebuia sa spui doar atat:
Cantarile de Duminica, pe glasul 6
Dar unde ma uit ca sa aflu glasul: pai daca suntem in zi de Duminica ne uitam frumusel in calendarul Ortodox si vedem la ziua de Duminica care este redata in orice calendar astfel:
Sfantul (Sfintii) care se sarbatoreste(esc) /Praznicul, Duminica X dupa perioada curenta a anului bisericesc, Evanghelia saptamanii,
glas X, voscr. Y [stihurile Invierii(la Utrenie)].
Daca suntem in timpul saptamanii ne uitam la Duminica ce-a trecut si vedem glasul saptamanii , precum si Stihurile Invierii pt Utrenie in saptamana curenta(vezi voscr. in calendar)
Si nu sunt cantor, sunt (vorba Trimisului) mirean din BOR.Dar de unde stiu eu
informatiile astea ? Din Ceaslov Igore.
Asa ca hai mai bine sa ramanem la Ceaslov si sa-i lasam pe altii cu filocalii sau alte chestii mai elevate.
Noi suntem sub nivelul Ceaslovului, mai avem pana la filocalii si sa ne dam cu parerea despre Sfinti.
Uite vezi in alt topic ziceai ca ai absolvit Fac de Teologie(de aia ti-am pus si intrebarea cu glasurile) iar in altul zicei ca ai doua fac de Teologie.
Pai se poate ? Sa fim dublu licentiati in Teologie si sa nu stim sa citim Calendarul Ortodox cap-coada ? Sa vina un outsider (eu) sa-ti zica cum sa citesti Calendarul ? Nu-i frumos.Nu se cade unui teolog cu vasta ta experienta asa ceva.
Se poate ? Este ca si cum ai fi un neurochirug care nu stie sa faca diferenta dintre spirt si rivanol .
Bine in Romania chestia asta este aceptabila la nivel de societate, dar nu se poate sa ramai asa.
Deci hai sa revenim la Ceaslov, mergem la duhovnic inapoi, cerem canon pentru cele 7 laude zilnice, si o sa vezi ca ti se mai linisteste imaginatia aia
si iti trece cheful de a fi profesor pentru altii.