View Single Post
Vechi 08.08.2016, 12:02:08
nacu simona nacu simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Mulțumesc mult pentru răspunsul tău, din inimă, frate "copăcel".

În timpul comunismului, nu dansau pe Sfânta Masă (aveau teatru și săli de dans) o striveau cu buldozerul... și ofițerii pușcau cu pistolul în cap pe Maica Domnului, în Sfintele Icoane pictate pe lemn, pe care le scoteau în fața Bisericii afară, la ofițeri, probabil ca o execuție se gândeau ei... Iar în Rusia, înainte de demolare, se urinau în Biserică, în Sfântul Altar, poate și pe Sfânta Masă... și altele făceau... În fine...

Aș putea să-ți mai răspund la câte una alta, dar nu știu cât vei primi, că tu nu vezi ca pe o învățătură reciprocă, acest dialog al nostru, ci poate ca un război, Doamne ferește. În principiu ai spus bine, cea mai mare parte din lucruri, iar altele, le va mai rândui Dumnezeu.

Un singur lucru adaog doar, ca un amănunt tehnic să-i spunem, că acele 3 semne de întrebare le-am pus eu în citatul ei, de aceea sunt și puse în paranteză, nu sora "nacu simona", dacă ai fi mers să verifici postul original, vedeai asta. Dar greșeala e a mea, trebuia să mai bun și "notă personală Igor : ???".

Și sincer, te rog să mă ierți, și frăția ta și oricine pe care poate l-am smintit sau nu a digerat bine ce am scris. Nu vreau să smintesc pe nimeni, dar cred că e imposibil să nu smintesc pe careva. Iar însuși faptul că îmbunătățirea se face prin "smintirea" așezărilor, sedimentelor, mizeriilor, lăsate de necurații jucăuși, prin cotloanele sufletului nostru, ar trebui să ne fie spre bucurie.

Pomeniți și iertați.

Draga Igore,

Iarta-ma si tu pe mine, ca-ti raspund in numele altcuiva.
Dar stau asa si incerc sa-mi inchipui ce legatura are prima scena pe care o descrii anterior cu betivul care juca in altar, cu scena din urma in care comunistii impusca icoane, urineaza in Sfantul Altar si altele.
Daca in prima scena ar fi posibil sa-l iei pe "necurat" de chica si sa-l dai afara, la scena a doua nu pot sub nicio forma sa-mi inchipui cum mai scoti de guler pe soldatul cu mitraliera, sau cum mai iei la suturi buldozerele care intra prin pereti?
Sa fie la mijloc doar dorinta ta nestavilita de a crea scenarii rupte de realitate, sau pur si simplu te incapatanezi sa faci obiectii fara ...obiect?
Reply With Quote