Citat:
În prealabil postat de ioan67
Discutabil, Cristian...:)
Ar putea fi si asa, desigur, insa interpretarea visului nu se face in mod generic, categorial ci musai tinind cont de universul persoanei, asa cum il concepe omul insusi!
Nu-i de mirare ca, atunci cand interpreteaza propriul vis, sa il auzi pe unul ca zice, de pilda asa: "vorbeam cu incantare in mijlocul unei multimi, iar bucuria mea se datora iubirii pe care ei o exprimau fata de mine, ingaduindu-ma in mijlocul lor... Cu adevarat am simtit atunci ca se implinise cuvantul "Hristos in mijlocul nostru!" ....
Vezi, deci, ca s-ar putea ca slava desarta sa fie doar in proiectiile noastre, daca ne aventuram in visele altora...:))))
|
Păi eu în nume propriu vorbeam (scriam) dând acest exemplu. Ideea era să ne punem întrebări cu privire la propria persoană întâi, mai ales atunci când simțim că suntem purtați pe înălțimi de har.
Era un filmuleț rusesc în care un călugăraș este cuprins chiar de o astfel de exaltare, după care starețul îl trimite în cimitir să-i laude și apoi să-i ocărască pe cei morți, învățătura fiind, evident, aceea că așa cum reacționează aceștia trebuie să fim și noi față de laude și față de ocări.