Citat:
În prealabil postat de AlinB
da' parca erai plin de har, revelatii, ai vazut lumina necreata inca fara pic de pocainta, etc.
iar bipolar, treci de la o extrema la alta?
|
Da, am văzut Lumina Necreată. Și da, ca și toți creștinii (nu ereticii) avem foarte multe momente când vine harul. Poate de zeci de ori pe zi.
La cele mai mici gânduri de smerenie, vine harul și la cele mai mici gânduri de mândrie, pleacă harul Domnului și ne dau târcoale "haruri" demonice.
Problema-i alta: știm când avem har? Știm când suntem ispitiți?
Și da, sunt o beșică de puroi, tocmai mie stricatului împuțit și vrednic de iad în fiecare secundă ce sunt, mi s-a arătat Lumina Necreată. Nu înțeleg nici eu de ce, nu am meritat, nici acum nu înțeleg de ce, și pentru ce. Nu știu dacă am avut nevoie de acea Lumină, nu știu dacă vreodată am nevoie de ea, ce nevoie are Lumina de la mine? Nu știu ce să fac, fiindcă nu mă consider cu nimic în plus față de alți oameni...
Nu sunt bipolar, fiindcă nu am mințit în nimic din ce am scris... Îmi asum tot ce am spus și mi-e tare frică de aceste taine, peste măsura mea de înțelegere...
Repet, citiți cărțile postate anterior:
"Dogmatica Empirică", de părintele Ioannis Romanidis.
și
"Psihiatria pentru duhovnici", de Dr. Dmitri Avdeev.
Și cât de mult puteți, din Sfântul Grigorie Palama, Sfântul Simeon Noul Teolog, Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Grigorie de Nyssa, Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Ignatie Briancianinov și alții.
Pe aceștia i-am citit și eu și îi iubesc tare mult...
Pomenește-mă, frate Aline.