View Single Post
Vechi 08.08.2016, 19:49:44
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nacu simona Vezi mesajul
Doamne ajuta!
Citat:
Si in credinta noastra ortodoxa, Domnul Iisus este canonizat ca sfant? De unde ti-a venit aceasta idee suprarealista?
Păi sigur că este canonizat ca sfînt, este mai mult decît un simplu sfînt, este crezut ca fiind un Dumnezeu, deci una din persoanele sfintei Treimi și asta este trecut în sfintele canoane și dogme și este mărturisit și revelat la toate sfintele sinoade ecumenice ale sfinților.

Citat:
Pai tocmai asta est problema voastra, ca il mpuneti pe Arsenie Boca in locul lui Iisus Hristos, nu mindu-l Sfantul Ardealului. Nu exista decat un Sfant al Ardealului si al Bisericii intregi: Domnul Iisus Hristos, Unul Sfant, Unul Domn.
Așa este draga mea, nu există altul ca Domnul Iisus Hristos afară de Tatăl și de Duhul Sfînt, dar numele de sfîntul Ardealului nu știrbește cu nimic din Dumnezeirea și din sfințenia Domnului nostru Iisus Hristos pe care a dat-o drept moștenire ucenicului Său AB care s-a făcut vrednic de o asemenea urmare mucenicească pe timpul regimului comunist ateu totalitar.

Citat:
Eu nu am vorbit de denigrari, ci de falsa lui ortodoxie.
Ți se pare că AB sau Petrache Lupu ar fi jucat teatru sau erau ipocriți sau că trăiau o falsă ortodoxie? Păi ai studiat tu viața lor și de ce prigoane au avut parte?

Păi eu susțineam tocmai că cei despre care vorbim sunt și mucenici creștini și eroi în lupta cu sistemul comunist de tristă amintire, ducînd ei lupta lor cea bună fără compromisuri, fără colaborări, fără delațiuni și fără semnături cu securitatea pentru a accepta să fie informatori.

Neadevăru lui Arsenie Boca? Încă așa ceva n-am mai auzit. Tu crezi că e cineva care minte cu interes atunci cînd mărturisește despre minunile la care a asistat? Păi sunt oameni care au fost vindecați și ei spun exact ce li s-a întîmplat. Tu negi mărturisirile oamenilor? Păi acei oameni nu erau ucenici ai părintelui ca să aibă vreun interes ci oameni care au au fost să-i ceară binecuvîntare și vindecare și care au primit și s-au vindecat. Mărturiile astea îți vorbeau ție despre NEADEVĂRUL lui Arsenie Boca? Nu știu despre ce vorbești, așa că te rog să clarifici.

Citat:
Nu cred ca esti in stare sa discerni adevaratele minuni, de falsele minuni. Oamenii profani cred orice le-ai spune, cred si in scamatorii. Eu nu cred in ce spune ba baVeta, ci in ce ne invata sfintii despre falsele minuni si vedenii. Iar la acest capitol, A.Boca nu a trecut testul.
Păi falsele minuni sunt false, n-ai văzut tu filme destule în care se fac atîtea trucaje? N-ai fost la circ sau n-ai văzut ce fac iluzioniștii și scamatorii? Sunt emisiuni cînd arată cum îi păcălesc ei pe oameni. Alea sunt false minuni și false miracole. Minunile cele mărturisite de baba Veta care a fost oarbă sau surdă sau șchiuoapă și că apoi, după întîlnirea cu Sfîntul Ardealului sau cu Petrache Lupu a putut vedea sau merge sau să audă... alea sunt minuni reale. Neamurile ei și vecinii ei pot confirma că era oarbă sau handicapată și tu poți vedea că acum nu mai este. Aia e minune reală! Așa pot discerne eu și așa poate discerne oricine.

Cum să nu știu, este pe net, poți găsi picturile de la Drăgănescu.

Păi fiindcă l-a prigonit toată viața lui ca la final să-l omoare prin otrăvire.

Citat:
De unde stii? Cine a dat marturie? Numele, credinta si recomandarile din partea unui preot de buna credinta.
Păi cum să nu știu, am cercetat, am citit, m-am documentat și am înțeles picturtile respective.

Citat:
Gasesti pe net icoanele acelor eretici purtand aura de sfinti, exact asa cum apar ei pe peretii bisericii de la Draganescu.
Păi pentru catolici, sfinții ortodocși de după marea schismă sunt socotiți eretici așa cum e și pentru ortodocși cînd vorbesc despre sfinții catolici de după schismă... deci numai Domnul poate să se pronunțe la așa ceva și dacă A.B. nu s-a încumetat să le nege catolicilor sfinții lor, te încumeți tu? Cine ești tu să te credem pe tine mai mult decît pe păr. prooroc A.B.?

Citat:
Asta tocmai ce spuneam ca se numeste argutie, sau daca nu intelegi, atunci mai explicit este vorba despre erezie. Nu trebuie sa ma crezi pe mine, ci pe sfinti si unul dintre ei scrie negru pe alb chiar despre ereticii din discutie, si acesta este Sfantul Ignatie Briancianinov.
Sunt eretic pentru că nu-i judec pe catolici? Dar de unde știi că e vorba de icoanele lor în Picturile de la Drăgănerscu? Scrie acolo că e vorba despre acei doi sfinți ai catolicilor sub pictura murală? Sau ce crezi, în afară de ortodoxie ar mai fi putut exista oameni cu o viață sfîntă în cadrul creștinismului după marea schismă ca să aibă și ei sfinții lor?

Duhul sfînt nu ne învață să judecăm pe nimeni. Deci pe AB asta l-a învățat!
Citat:
Unde ti es pare ca judecam pe cineva? Noi judecam dreapta credinta, fara de care nu se mantuieste nimeni. Cat despre sfintenie? Fara dreapta credinta? Visezi? Te rog, NU mai incurca borcanele.
Păi nu îl judeci pe AB zicînd că a fost eretic și că i-a pictat cu aureole pe sfinții catolicilor deși nu știu ca la Drăgănescu să fii scris numele respectivilor sub icoane... și nici nu știu să fi pictat AB sfinți de a-i catolicilor. Deci nu încurc niciun borcan.

Pentru tine sfintele proorociri din pictura de la Drăgănescu sunt o urîciune? Păi toate picturile sunt Adevărate și toate s-au împlinit și se împlinesc. Ai văzut acolo nava spațială Discovery și telefonul mobil pictate cu zeci de ani mai înainte de a apare exact așa și a le vedea toată lumea exact așa? Dacă tu nu știi citi picturile respective asta nu înseamnă că sunt o urîciune.Acolo e un adevăr pictat ca să poată vedea și înțelege oricine. Tu se pare că îl urăști pe A.B. De ce? Cine te-a învățat să-l urăști? Ce ți-a făcut ție rău sau altora?
Citat:
Cand vei parasi erezia in care ai cazut, vorbim si despre "proorociile" de la Draganescu.
Adică eu am căzut în erezie? În care? Tu văd că mă judeci ca inchiziția deși nu ai voie punîndu-mi verdict de eretic. Asta fac ereticii: osîndesc mai rău ca inchiziția. Iar a crede că părintele AB a fost un sfînt din pricina cunoașterii vieții sale și a minunilor saale și a proorociilor sau a picturilor sale este pentru tine o erezie de a mea sau de a lui? Mă uimești dragă Simona cît de ușor folosești termenii cu care osîndești!

Păi AB era creștin ortodox veritabil deci cum ar putea el susține altă învățătură față de BOR? Asta e o forțare logică de-a ta... că dacă și cu parcă atunci musai eu susțin ceea ce ai dedus tu complet aiurea ca să mă înneci.

Citat:
Ia , vezi, cine era Daniil Stoienescu?
Nu, desigur ca nu propovaduia in gura mare credinta lui, dar nu iese fum fara sa faci foc. Si astazi sunt extrem de multi care dau marturie de ratacirea lui, nu din auzite, ci din cunoastere nemijlocita.
Ceea ce a ajuns la voi, idolatrii lui A.Boca, este o poveste frumos redactata, pe care o credeti fara sa va intereseze daca este adevrat sau nu.
Cine sunt cei ce dau mărturie? Păi eu văd că sunt mii care dau mărturie de minunile făcute de el în taină și de prigonirea lui mucenicească în timp ce ăia pe care ți-i lauzi tu făceau colaboraționism sau erau informatori sau chiar ofițeri acoperiți din serv-vicii.

Citat:
Il cred pacatos? Pe cine, frate?
Ori tu, crezandu-l sfant pe A.Boca, esti atat de sigur ca nu vei cadea in groapa? Cine ti-a garantat?
Mi-a garantat credința lui plină de roade... a rodit mulți sfinți ucenici și multe vindecări și minuni reale, nu false ci reale.
Citat:
Lasa-mi duhovnicul in pace, ca nu a pus nimeni problema sfinteniei lui.Duhovnicul tau e sfant? Sau e mort? Caci A.Boca vorbea si cu mortii, avand ca duhovnic pe Sfantul Serafim de Sarov. Nu stiu cum se face, ca Arsenie Boca le facea toate ortodox, dar numai pe dos si altfel decat toata Biserica si invatatura crestina.
Păi dacă sf. Serafim de Sarov e mort pentru tine atunci ce sens să mai vorbim? Păi sfinții sunt vii și nu sunt morți așa ca restul necredincioșilor chiar dacă au trecut la cele veșnice, deci mă mir cum poți să vorbești fără credință sau fără înțelegerea scripturilor lăsîndu-te dusă de ura absurdă pe care o ai față de AB.

Nu priecep că e sfînt cu o viață sfîntă și că a murit ca un mucenic?.. ca un erou al luptei cele bune dusă cu regimul comunist? Ce e atît de greu de priceput?

Deci dacă ai o părere bună despre duhovnicul tău, practic tu crezi că e mai sfînt ca tine și de aia îl asculți. Ok. Cred că faci bine. Deci e ok să-l crezi mai sfînt pe duhovnicul tău. Tot așa îl cred eu mult mai sfînt pe AB ca mine avînd tot dreptul să îl consider și să îl cred sfînt oricît m-ar condamna inchiziția... ''ortodoxă'' făcîndu-mă nonstop sectant sau eretic.

Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 20:15:37.
Reply With Quote