Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Da, am văzut Lumina Necreată. Și da, ca și toți creștinii (nu ereticii) avem foarte multe momente când vine harul. Poate de zeci de ori pe zi.
|
Mă bucur dacă ai văzut Lumina necreată și dacă ai dese momente cînd vine harul. Astea însă nu-ți permit să te auto-îndreptățești în minciunile pe care le spui la adresa mea sau a altora. Nici scrierile sfinților sau învățătura pe care ne-o prezinți.
Citat:
La cele mai mici gânduri de smerenie, vine harul și la cele mai mici gânduri de mândrie, pleacă harul Domnului și ne dau târcoale "haruri" demonice.
|
Așa.
Citat:
Problema-i alta: știm când avem har? Știm când suntem ispitiți?
|
Dragul meu, pînă la ispitiri mai bine te-ai preocupa de crasele tale vicii (denigrarea, afirmația calomnioasă, minciuna...), mai bine te-ai curății de cele 7 patimi și de cele 8 gînduri ale răutății căci dacă tu crezi că ești ISPITIT atunci musai crezi că ești deja un sfînt care e ispitit și că nu mai ai vicii mari și late ci stări de mare sfințenie din care deminii te ispitesc să cazi.
Citat:
Și da, sunt o beșică de puroi, tocmai mie stricatului împuțit și vrednic de iad în fiecare secundă ce sunt, mi s-a arătat Lumina Necreată.
|
Te cred dragul meu... Mai mare decît aceea este Lumina Cuvîntului și a Iubirii neegoiste a lui Dumnezeu.
Citat:
Nu înțeleg nici eu de ce, nu am meritat, nici acum nu înțeleg de ce, și pentru ce.
|
Păi pentru ca să te întărească Dumnezeu în credință. E dar și nu un merit!
Citat:
Nu știu dacă am avut nevoie de acea Lumină, nu știu dacă vreodată am nevoie de ea, ce nevoie are Lumina de la mine? Nu știu ce să fac, fiindcă nu mă consider cu nimic în plus față de alți oameni...
|
Păi se poate ca dracii să vrea să te facă să crezi că dacă tu ai văzut Lumina Necreată atunci să crezi că musai tu ai dreptate și așa își bat joc de tine căci tu nu-ți dai seama că LUMINA Cuvîntului lui Dumnezeu e mult mai mare decît Lumina Necreată. De ce uiți că scriputra vorbesc de Iisus ca Lumină a Lumii căci dacă ar fi fost mai mare Lumina Necreată ca Iisus atunci o trimitea pe ea să ne Mîntuie și ar fi zis Tatăl: ''De Lumina necreată să ascultați'' dar nu a zis așa ci a zis ''Acesta este Fiul Meu preaiubit, de El să ascultați''... de Mîntuitorul pe care ni L-a trimis neexcluzînd din ascultare sfinții și drepții VT.
Citat:
Nu sunt bipolar, fiindcă nu am mințit în nimic din ce am scris... Îmi asum tot ce am spus și mi-e tare frică de aceste taine, peste măsura mea de înțelegere...
|
Ai mințit mult mai ales la adresa mea... și a altora făcîndu-mă în toate felurile. Păi e normal să-ți fie frică de el căci sunt înfricoșătoare dar trebuie să ai o astfel de frică bună care să te ajute să nu mai minți și să nu mai păcătuiești.
Citat:
Repet, citiți cărțile postate anterior:
"Dogmatica Empirică", de părintele Ioannis Romanidis.
și
"Psihiatria pentru duhovnici", de Dr. Dmitri Avdeev.
Și cât de mult puteți, din Sfântul Grigorie Palama, Sfântul Simeon Noul Teolog, Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Grigorie de Nyssa, Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Ignatie Briancianinov și alții.
Pe aceștia i-am citit și eu și îi iubesc tare mult...
|
Mă bucur că ai citit dar sper că nu pentru ca să te lauzi tu cu meritele altora. Dar una e să ne recomanzi să citim și alta să faci pe inchiziția ortodoxă!
Citat:
Pomenește-mă, frate Aline.
|
Te iubește Dumnezeu așa că nu te mai panica... te iubesc și eu și nu vreau să ne părăsești ci să te limpezești... să fii mai lămurit și mai prident în afirmații căci nu poți să afirmi toate grozăviile despre mine sau despre alții doar pentru că tu ai citit cîte ceva și necrezînd că e Adevărul ce-ți spun atunci musai trebuie să mă porcălești cu tot felul de josnicii.
Te-am iertat și te mai iert... dar te rog nu mai fă acuzații fără acoperire crezîndu-te infailibil ci mai prident. Mai chibzuit, mai cuminte. Te rog frumos... și să știi că te iubesc împreună cu Iisus așa că nu știu ce te sperie în halul ăsta? Ba știu... lovind în Cuvîntul lui Dumnezeu să știi că-ți va fi tot mai greu.