View Single Post
Vechi 09.08.2016, 17:40:01
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit Dragă soră... nu știu de ce-ți mai răspund. Și Bublișor?

Citat:
În prealabil postat de nacu simona Vezi mesajul
...Și sentimentele lui Stăniloae în urma acestei îndepărtări se pot descrie printr-un singur cuvânt: dezamăgire profundă".
Înseamnă că Stăniloae chiar îl iubea pe păr.A.B.

Citat:
"Într-o zi, venind acasă, am găsit-o pe mama cu fața plânsă, cu ochii roșii. Fusese în oraș și o întâlnise pe Julieta Constantinescu, respectiv maica Zamfira, fosta stareță de la Prislop. „Am auzit c-a murit părintele Stăniloae”, i-a spus ea mamei cu o totală lipsă de tact. „Nu-i adevărat! Niciodată!” „Zâmbea când m-a întrebat!”
De aici rezultă că și păr. A.B. îl iubea pe păr. Stăniloae din moment ce a trimis-o pe stareța Zamfira să bată apropoul despre Credință căci de aia zîmbea!

Citat:
Pagina 30 din Cuvinte vii – Arsenie Boca :
"Sundar Singh s-a facut „shadou” , adica invatator sau apostol al lui Iisus Hristos , acum in veacul nostru , ca o marturie a viului Dumnezeu Iisus , de peste veacuri ".
Păi dacă acest credincios creștin anglican a mers în India, în patria sa natală ca să propovăduiască credința în Iisus și acolo a suferit pentru Iisus moarte mucenicească de la compatrioții lui... oare cum ar trebui el privit? Nu ca o mărturie peste veacuri? Pe deasupra a făcut și niște afirmații profetice deci se pare că era în Duhul proorociei acel ''înșelat'' mucenic al lui Hristos.

Citat:
O depozitie data la Securitate in 1955, sub interogatoriu, a calugarului Antonie (Leonida) Plamadeala [2], arata ca in primavara-vara anului 1949, Julieta Constantinescu venise la Manastirea Prislop si statuse acolo continuu 2-3 luni. ...Totodata disperata ca va pleca din manastire, i-a spus calugarului B.A. ca daca o va alunga se va sinucide, fapt pentru care B.A. motiva fata de noi retinerea ei in manastire.
Nu știu cîtă credibilitate poate oferi o delațiune, dar ai fi vrut s-o alunge ca să se sinucidă?
Citat:
3. In "Jurnal duhovnicesc" scris de Arhim. Paulin Lecca, care l-a cunoscut personal pe Arsenie Boca.... n-am vazut o lepadare publica a sa de toate acele rataciri spiritiste si erezii steineriene.
Păi dacă el îl acuza și cerea lepădare publică și dacă el n-a văzut o lepădare publică atunci A.B. urma acestor erezii? Păi ce-ar fi să te acuz eu de satanism sau de comunism sau de hitlerism și dacă nu văd o lăpădare publică de ele atunci să susțin că ești satanistă și comunistă și hitleristă. Nu merge așa. Nu poți acuza un om pe baza necredințelor tale de care vrei să te lepezi punîndu-l pe el să facă ce vrei tu. A.B. nu credea în tot felul de prostii dar avea dreptul să citească și să se informeze căci războiul călugăresc e dur și trebuie să știi și să cunoști tot ce este necesar.

Citat:
La paginile 109-110 citim marturia IPS Mladin despre inselarile lui Arsenie Boca: " Am venit odata cu el aici [la Manastirea Sambata]. Pe cand era inca neimbracat in haina calugareasca, se ocupa cu ghicitul in palma.
Păi dacă încă nu era călugăr și nici preot putea ghici și în stele și în cafea dacă vroia... un mirean oarecare... îl poți acuza de ceva cu ce toată lumea se ocupă?

Citat:
Femeile din satele vecine ziceau intre ele: "Hai la popa vrajitorul!". Cand Mitropolitul Balan [Doamne apara-ne de astfel de ierarhi!] a vazut ca vine lumea sa-l caute, a zis: "Sa-l facem preot, ca sa foloseasca lumea care vine la el".
Deci nu era nici preot nici călugăr pe vremea aia.
Citat:
Parintele A. mi-a dat o carte introdusa in doua plicuri mari, unul in altul, atragandu-mi atentia, in mod special, sa nu le dezlipesc si sa nu umblu inauntru, ci s-o dau in mana parintelui Pandoleon. .... Era o carte de Rudolf Steiner, in care se vorbea despre clarviziune, aura, etc.
E clar că a vrut să-l ferească de sminteală căci cartea era pentru părintele Pandoleon. (fie i-o înnapoia fie i-a cerut-o și acela să se lămurească.)
Citat:
E de mirare, deci, ca cel ce isi incepe lucrarea cu practici oculte poate ajunge un impostor?
Sau poate ajunge sfînt... dar A.B. nu era nici călugăr și nici preot în relatări și abea apoi a pus început bun.

Citat:
Secta lui Arsenie Boca a inceput sa ia amploare dupa moartea parintelui Cleopa.
Adică te pomenești că le era frică oamenilor de păr. stareț. Cleopa Ilie și au așteptat ca el să moară ca să ia amploare ''secta''.

Citat:
Cat a trait parintele Cleopa nu au avut curaj sa iasa asa pe fata. Secta a luat amploare dupa ce a murit parintele Ioanicie Balan, Arsenie Papacioc si Parintele Iustin Parvu. Toti duhovnicii batrani si batranii ierarhi care l-au cunoscut pe Arsenie Boca au spus intr-un glas ca: Arsenie Boca era VRAJITOR!!!
Eu nu știu să fi făcut el vrăji sau să fi lăsat vreo vrajă ci știu că a fost preot creștin ortodox și călugăr stareț și a făcut multe minuni reale.

Citat:
Caseta pe care este convorbirea parintilor Arsenie Papacioc si Ioanichie Balan, este 100% reala, am ascultat-o inca din anii '90 . Cineva a primit-o de la Manastirea Sihastria si apoi a ajuns pe net! In spatele sectei sunt cei ce vor compromiterea si distrugerea BOR, dar si preoti si ierarhi din Ardeal mai ales care profita de fluviul de bani ce curge de la Prislop si murdareste BOR!!! Dezbinarea creata de calendar este nimic, fata de cea care vine prin (...) Arsenie Boca! Rugati-va la Domnul nostru Iisus Hristos, la Maica Domnului si la vechii sfintii ai Bisericii Ortodoxe sa se stinga aceasta secta!
În afara unor bîrfe și denigrări și etichetări cu secta... nu este decît o gogoriță și o acuzare de intenție, un proces de intenție făcut nu lui A.B. cît ucenicilor. După care se îndeamnă ca la PCR, fariseic, la a se face o rugăciune comună prin care să se dorească stingerea ''sectei''.

Maica Domnului a fost și este în Mînăstirea Prislop la loc de cinste. Deci mai bine rugați-vă Ei să vă ajute să vă revină mintea la cap!

Mă iartă... iară.

Last edited by vsovi; 09.08.2016 at 17:46:02.
Reply With Quote