View Single Post
Vechi 09.08.2016, 19:23:14
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Am mai găsit un text, care e... expresiv:

.................
Aș zice că textul e foarte subiectiv și că e făcut de un amator... habarnist cu pretenții de mare teolog ortodox.

Citat:
''În pustnicie, au ajuns, asemenea lui Malpas, la cea mai vârtoasă înșelare demonică și Francisc de Assisi și Ignațiu de Loyola si alții ca ei, nevoitori latini, după căderea Apusului, de la Biserica din Răsărit, dar recunoscuți de latini ca sfinți.
Păi așa cum susțin cei din răsărit, după marea schismă, despre cei din apus că sunt înșelați de demoni sfinții apusului tot așa cei din apus susțin despre cei din răsărit că sunt înșelați de demoni. Aruncarea de anateme și de ''demonstrații'' a continuată și continuă pînă astăzi. Avem noi dreptul să judecăm pe cineva?

Citat:
Atunci când Francisc de Assisi a fost rapit la cer, spune scriitorul vieții acestuia, că Dumnezeu Tatăl, văzându-l pe Francisc, S-a întrebat Domnul: cui să dea întâietate, Fiului Său Celui după Fire, Hristos sau fiului Său după har, Francisc?" Iată ce cumplită este această hulă, ce poate fi mai întristător decât această amagire?" - Sfântul Mitropolit Ignatie Briancianinov, "Despre Înșelare".
Cine a făut această hulă? Tatăl?.. căci despre El se spune că a grăit. scriitorul vieții lui Francisc?... căci el a scris. Sau Francisc?.. care poate că i-a povestit.

Dar dilema rămîne: Cui să dea Tată întietate în om: Fiului Său după fire? căci creștinul împărtășindu-se des cu Hristos devine prin metanoie, după Fire, asemena cu Iisus adică asemnea Tatălui sau poate că mai bine ar fi să dea întietate fiului credincios înduhovnicit prin har care are un nume de botez creștin?... în cazul acela Francisc?

Știe cineva răspunde Tatălui?

Citat:
Însă eu zic să ne rugăm ca Biserica Ortodoxă să rămână cu hotărârile în Adevăr, să ne rugăm să fim feriți de ereziile de tot felul și să mulțumim Domnului.
Bine spui... dar ferește-te să judeci tu pe aproapele tău.

Citat:
Dumnezeu să-l odihnească pe Arsenie Boca, că a fost destul chinuit pe pământ... eu asta spun...
După ce ai dat toate linkurile compromițătoare și denigratoare și ai dat și textul unor amtori în ale ortodoxiei dar cu pretenții mari de mari analiști ai Fenomenului A.B. vii să spui să-l odihnească Dumnezeu compătimindu-l pentru cele ce a suferit de peste tot? Bine faci... și mă bucur că măcar la sfîrșit ți-a venit mintea la cap... de aia e și zicala romînului:

''Dă-mi Doamne mintea cea de pe urmă a romînului'', asta pentru că înainte de ea e în stare să scrie și să susțină după mintea lui, foarte ''ortodoxă'' toate nebuniile gLumii pe bază de zvonuri, de bîrfe, de pîre și să osîndească el așa cum a citit ''înșelările'' în cărțile unor sfinți. Le aplică ei de nu te vezi... pînă și lui Iisus... dovedindu-i că e înșelat de demoni. :)))))

Sper că nu te superi iarăși... bunul și dragul meu prieten... Nu-i așa?
Dacă te superi, atunci înainte să-mi răspunzi așteaptă să-ți treacă supărarea.

Last edited by vsovi; 09.08.2016 at 19:25:24.
Reply With Quote