Citat:
În prealabil postat de ioan67
Stiam eu ca de fapt ii iubesti mai mult pe psihologi, nebunaticule...:) Uh, ce ghidus esti bre!
Da sa stii ca ma speriasem, credeam ca tu chiar iubesti pe Dumnezeu si Ortodoxia.
Acu insa m-am linistit, acu stiu ca esti un psi camuflat, pupa-te-ar moshu!
|
Apă(i)... să-mi fie cu iertare frate Ioane... nici frăția ta, nu ai toate facultățile acasă... :-)
Iubesc cu adevărat pe Dumnezeu și Biserica Sa. Mai mult decât mulți forumiști adunați la un loc. Nu mă laud cu asta, e de la Domnul, slavă Ție Doamne. Domnul Treime Savaot Iubire, Biserica lui Hristos, Sfinții Lui, e singurul motiv pentru care trăiesc și unicul motiv pentru care vreau să mor.
Și nu, nu sunt psiholog, sau alt psi, deși îți spuse-se-m mai deunăzi că la un moment dat, am început să-mi învăț pentru admiterea la psihologie și din varii și binecuvântate motive și rațiuni, am renunțat, deși m-am pricopsit cu "humanitasul" ăsta de dicționar de psihologie pe-acasă, pe care l-am găsit interesant pentru cultură generală:
https://images8.okr.ro/serve/auction...pped=1&fixed=1
Revin.
Știi de ce am spus frăției tale, că mai grav este că unii psihologi sunt azi atei, decât că atunci toatî Ortodoxia era în erezie?
Fiindcă atunci, datorită marii milostiviri a Domnului, a Duhului Sfânt prin Sfântul Maxim Mărturisitorul, Ortodoxia și-a revenit, mulți, marea majoritate de atunci a creștinilor pe tot pământul, au fost salvați din eres, iar cei care nu au vrut să se întoarcă în Biserică, ei bine, fiind acum adormiți și nici nu le știm numele, nu mai putem să facem multe pentru ei.
Dar da, e mai grav că azi sunt mulți psihologi atei, fiindcă ei sunt în viață, pentru ei se mai poate lupta, pentru salvarea și mântuirea lor, trezirea și revenirea lor, și avem și noi o parte de vină pentru ateismul din lume, că nu facem mare lucru pentru vindecarea ateismului și nici nu putem să facem foarte multe și apoi au și ei partea lor de vină fiindcă nu vor să se întoarcă și fiindcă se adâncesc în nebunia lor și trag și pe alții după ei, răspândesc minciuni și otrava sufletului și minții lor ateiste...
Acum înțelegi? Asta-i rațiunea afirmației. O susțin și-o întăresc... e adevărul...
Citat:
Tinere, eu sunt de acord cu existenta! Parol. Sa fie, bro, sa fie! Ce, ma vezi pa mine, om batran care m-am bucurat atat amar de ani de existenta, sa nu fiu de acord cu existenta?!
Zau asa, oi fi eu pacatos nevrednic, dar cu existenta sa stii ca, totusi, sunt de acord. Foarte de acord!
Chiar ma gandeam azi sa fondez un Partid al existentei. Ce zici, te bagi?
|
Referindu-ne la "existența" studiului, nu la altceva, (cum și Hristos și Apostolii și toți Sfinții au fost întâi persoane adevărate, istorice, ca Napoleon de exemplu, faptul că nu i-ai văzut pe Hristos sau pe Napoleon, nu înseamnă că ei nu au existat). Deci, sincer le respect libertatea de a face orice studiu îi duce capul, cum și Domnul o respectă, dar n-o susțin și n-o încurajez, asta-i altceva, cum nici Domnul nu vroia ca Adam să cadă, dar nici nu i-a dat peste mână când mușca fructul oprit.
Citat:
Cat despre corectitudine, verdicte sau diagnostice - habar nu am daca au fost niste oameni care au facut ce zici tu, nu am nici o cadere sa le supervizez eventualele studii, n-am citit nimic concret despre povestea pe care ne-ai zvarlit-o, etc.
|
Nu mai face valuri cu prostioare inventate de tine, Igor taica. Nu te crede nimeni, e limpede ca bati campii.
Am găsit acuma studiul acela pe net, am verificat și bibliografia, are trimiteri la alte studii pare-se... săracii de ei... dar nu vreau să postez nimic aici pe forum, din respect față de forum, destul e întinat cu neputințele oamenilor, nu vreau să-l întinez mai tare.
Cine vrea crede, cine nu... N-am de acolo nici două parale... :-) nu sunt aici să demonstrez ceva, cuiva... decât să mărturisesc, să învăț, să fiu învățat, să ajut la mântuire, să fiu ajutat... și-așa...
Citat:
Si daca tii mortis sa afli opinia mea despre eventualii psihologi care L-ar diagnostica pe Hristos, ei bine, opinia mea este asta: .........:-))) Sau, daca vrei, chiar si asta: ......:-((((
|
Să zicem că am înțeles. Sunt de acord. Felicitări. Și mulțumesc. :)