Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nu intareste nimic sectare.
|
Tu ești sectar, sectare ! Sectarul e eretic, eu nu sunt eretic, tu ești hulitor, deci eretic.
Citat:
"logica" de sectar nepriceput in a pricepe mantuitor Sfanta Scriptura.
|
Da, eu sunt nepriceput, dar tu pricepi tu atât de multe, că ești ca un profesor aici în mijlocul nostru. Să-ți reamintesc cum ai spus la tu altora: taci, măi Aline păcălici ! :-)
Citat:
Firesc, nefiresc e cum tragi tu concluzia ca Duhul Sfant intra in obiectele astea cum intra dracii in porci.
|
Duhul Sfânt, fiind Creator, nu ca dracii creaturi, El se manifestă prin har în creatură, om, animal, obiect, dar nu putem separa harul de Duhul Sfânt, care izvorăște harul, fiindcă nu suntem ca ereticii "romano-catolici". Harul este necreat, fiindcă Duhul Sfânt se mainfestă în om, prin har, în animal, prin har, în obiect, prin har.
Citat:
Arata-ne studiul, minciunila.
|
Mergi și caută-l singur. Da, sunt de acord că e un studiu-minciună.
Citat:
Pai nu, dar un lucru e limpede: roade ioc.
|
Domnul știe roadele mele. Să-ți înmulțească Domnul și ție roadele.
Citat:
Daca esti asa citit cum de n-ai putut produce nici macar un citat din Sf. Parinti care sa arate ca Duhul Sfant "intra" in obiecte?
|
Aici în topic, pătrez "sola scriptura", am mai spus și repet, fiindcă doar prin asta pot exista și respira ereziile neo-protestante.
Bisericii, Ortodoxiei, nu îi este frică să rămână și să se dovedească prin "sola scriptura", fiindcă tot ce este în Ortodoxie, în Biserică, există fiindcă este în Biblie, fiindcă Ortodoxia a existat înaintea Bibliei și fiindcă Biserica, Ortodoxia, a născut Biblia, prin Sfânta Tradiție: creștinismul ce a existat înaintea Bibliei.
Citat:
Bun, trimite pe privat, daca exista asa ceva, retractez, pana una alta ramai mincinos.
|
Crezi că-mi pasă dacă mă consideri tu mincinos, sau nu? :-) glumești, nu? Ți-am spus că nu am venit să demonstrez nimănui nimic, decât să mărturisesc, printre altele.
Nu sunt mincinos, studiul există pe internet, Biblia spune: "caută și vei găsi", Biblia nu minte, nici eu nu mint, când îți spun caută studiul și-l vei găsi.
Mergi cu Domnul...