Consideră ce te duce căpșorul, atâta poți, atâta împrăștii pe-aici.
Consideră că am un profund defect de caracter, probleme medicale, da, mă doare puțin splina... Toate le am, sunt păcătos, nu sunt perfect, cine nu-i păcătos? Cine nu are defecte de caracter și probleme medicale?
Studiul acela afurisit, există pe net, nu am mințit, dacă nu poți, nu vrei sau nu ești în stare să-l găsești, nu te mai pot ajuta eu.
Aline, poftim, îți scriu cu durere mare în suflet :
Nu așa se dialoghează, cum faci tu, nu așa se vorbește, nu așa se invită la teologie, nu așa se iubește... Dacă nu ești capabil și nu ai răbdare cu omul și nu știi să te porți și să vorbești, te ignor, fiindcă asta vrei !
Părintele Nicolae Steinhardt spune că "dacă nu poți fi bun, măcar fi politicos". Tu nu ești blând, ești cel mai agresiv membru de forum de aici, nu ești bun, nu ești nici politicos, nu ești nobil în gândire, în exprimare... Îi respingi pe oamenii cu care vorbești, în loc să le fi de folos, îi repugni, te-am urmărit de multă vreme și nu vrei absolut deloc să faci o îmbunătățire în viața ta... Așa-i caracterul și năravul tău probabil. Nu ești sfios, nu ești delicat nici câtuși de puțin, arunci acolo să fie spus, primu gând ce-ți vine în minte, nu mai contează ce simte celălalt, cum pică în inima lui și când vrea să-ți fie de folos, îl trântești și mai tare dacă poți ! N-ai măsură a iubirii, n-ai bun simț, ești foarte ciudat. Așa înțelegi tu că-i bine... Nu, nu așa se face !
În fine, pentru mine nu-i bine deloc, nu mă simt bine lângă tine, răspunzând și vorbind cu tine, ești ca un arici, care orice faci, oricât de bun vrei să fi cu el, el înțeapă mereu. Nu așa se face... Nu te pot ajuta, fiindcă nu vrei să primești nimic, ești veșnic nemulțumit, neîmplinit, agitat, mă obosești cumplit, măsura mea nu te poate duce... Ar trebui să alini, după cum ți-e numele, dar tu aduci iadul cu tine, în jurul tău... Aș vrea să fac atât de multe pentru tine, dar simt că mă bați, că mă plesnești de fiecare dată, în cel mai grosolan mod în care-am văzut pe forum. Și dacă era doar cu mine, nu era niciun necaz, dar așa faci cu toți, asta mă intrigă și mă supără cumplit. Dacă mai continui așa, meritând să fi banat aproape de fiecare dată, în 18.000 de postări cât ai, de ce nu ai fost banat, nici nu vreau să aflu, dar dacă tot așa o ți, eu te voi pune pe ignore, să nu mai văd ce postezi, va fi mai aerisit forumul, în ochii mei.
Deci mai departe, fie că crezi că mint, sau altele, sincer, iartă-mă, dar nu dau doi bani pe agresivitatea ta, părerile tale stricate și orice crezi tu de pe piedestalul tău de aur, din turnul de fildeș, măi păcălici... vorba ta...
---
Recitind ce am scris, știu că nu-i foarte bine ce-am zis, poate deloc bine...
Ar trebui să te suport mereu, orice ai face, orice ai zice... Să te iubesc orice-ar fi. Fiindcă dacă nu te pot suporta aici pe pământ, cum te voi putea suporta în Rai?
În fine, în Rai, în Împărăția Cerurilor, cei care-i agită pe alți oameni mereu ca și aici pe pământ, acolo sunt puși în alt loc, cei cu foarte multă dorință de agitare și nemulțumire, ca să trăiască în mediul care îl iubesc ei, de agitare și nemulțumire continuă (sper că nu iadul, că nu vreau să fie în iad cineva).
Fiindcă cei care nu vor să se implice în rezolvarea problemelor, că nu vor ei, sau nu pot, Domnul știe, eu habar n-am, deci care vor numai să agite, să instige, fără să găsească și ei în ceva a fi de folos, cumva, cu ceva, vor fi puși separt de cei care vor liniște, pace, blândețe, dragoste și bucurie, împlinire și mulțumire, măsură în capacitatea lor limitată, de creație, de creaturi a Domnului și odihnă și împăcare în binele tuturor... Ca să nu-și tulbure unii altora bucuriile și realizările, răsplătirea și înmulțirile, tainele și împlinirile...
Deci, mă gândeam, din nou, cum să fac cu tine, să fie bine, să-ți fiu de folos, să ne folosim de sprijinul tău, de împărtășirea ta, bucuria și dăruirea ta.
Și îți mai spun așa:
Uite, eu, aici în topic, m-am gândit să-l las, din punctul meu de vedere, organizat doar în "sola Scriptura", ți-am spus și mai sus motivul, că nu ne e rușine să ne dovedim numai cu Biblia.
Dar uite, te rog, fiindcă nu sunt eu dictator în topic și niciunde nu vreau să fiu, te rog, fi tu cel care contribuie cu lucrul nou ce și-l dorește, vino tu cu citate din Sfinții Părinți, nu mă supăr, dar nu mă poți obliga pe mine sau pe nimeni, să facă ceva, ce din rațiuni consistente, refuză. Bine? E just și demn ce cer și ce spun?
Și nu acuza, nu pleca din start de la premisa rea și sinistră, că un om e rău și bolnav cu capul și patologic și așa... fiindcă uite, de exemplu și colecționarii de obiecte ori de care, sunt patologici, dar majoritatea covârșitoare a lor, sunt oameni minunați și buni. Gândește pozitiv pentru om, despre oameni, fi de folos, caută să-l înțelegi, să-i fi alături, nu să-l alungi, să-l înțepi, dacă simți că nu-l poți ajuta, nu-i mai răspunde, caută să te ferești de el, dacă simți că îți face rău, lasă-l în pace, cu neputințele lui, dacă nu-l crezi ce spune, ce face, nu-i fă rău, fi neutru, nu-l apăsa, nu-l cicăli și pistona psihic, și sufletesc și mental, nu-i bine, nu-i creștinește, nu-i omenește, nu-i moral, nu-i etic. Fi om ! Demn și integru, frumos și luptător pentru oameni și binele tuturor, fără să faci rău nimănui, nici dacă vine el să-ți facă rău, lasă-l, pleacă de lângă el, roagă-te să se calmeze, să fie mulțumit...
Nu știu cât de mult înțelegi ce ți-am scris... M-am silit cât am putut să-ți fiu de folos. Asta mi-a venit acum în minte...
Iartă-mă te rog, dacă am fost aspru cu tine, țin la tine foarte mult și mă simt neputincios, mai ales când văd că nu pot ajuta și celălalt e mereu nemulțumit de orice fac și se oprește din a mai contribui și el (când avem atâta nevoie) pentru binele și mântuirea noastră a tuturor...
Hristos în mijlocul nostru.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 10.08.2016 at 19:30:43.
|