Citat:
În prealabil postat de ancah
De ce sarbii?
Este un film pe You tube cum dau foc albanezii la o biserica ortodoxa sarba. Si au dat foc la mai multe biserici. Interesant e ca sunt unii care se urca pe acoperis pentu a indeparta crucile, in vreme ce biserica arde, fiind stropita din belsug cu benzina. Vi de sufletul lor, cand vor fi la Judecata!
|
Ancah, dar stii si contextul in care s-a intamplat incidentul? Intereseaza-te, s-a intamplat in 2004 cand doi copii albanezi, au fost fugariti de niste sarbi intr-un rau pana s-au innecat. Eh, asta nu mai arata Youtube. Furia albanezilor in cazul asta mi se pare justificata. Ca s-au razbunat pe biserici, nu au facut-o ca sa se razbune pe Hristos, ci pe sarbi pentru care bisericile inseamna ceva. Sa vedem ce o sa spuna si Hristos la judecata acelor sarbi care nu au avut mila de niste copii.
Sa nu mai luam partea nici la sarbi, nici la albanezi. Toti au hibele lor, la fel ca si noi.
Oricum, ce mi se pare mie ipocrit este asta: sarbii se dau de ceasul mortii ca Kosovo e al lor. Bun. Dar cati dintre ei s-ar muta in Kosovo? Daca iubeau Kosovo asa de mult s-ar fi mutat acolo in masa ca sa contrabalanseze pe albanezi. Dar nu. Ce sa mai spunem ca dupa ce au facut in 1999 in Kosovo, nu stiu cum isi mai puteau imagina ca o sa ramana Kosovo in Serbia.
Citat:
mirceap 11: "Nu am inteles niciodata ura asta mare a unora dintre noi fata de catolici (sau fata de alte religii) ! Eu am mai multi prieteni catolici si sunt painea lui Dumnezeu!"
Ti-a daramat vreunul dintre ei biserica, a incercat careva sa-ti schimbe din crezul tau, sau sunteti pe picior de pace, va respectati reciproc, deci sunteti la nivel de "Adam"?
Cei la nivel de Adam nu-si fac rau unii altora, dar nici mare bine nu-si fac.
Daca ura ar fi inutila, nici nu am avea-o. Dar ea exista tocmai pentru a ne ajuta sa facem fata, atunci cand credinta si integritatea persoanei sunt in pericol. Atunci ura este puterea cu care ne aparam de rau.
|
Ancah, iti dai seama ce vorbesti? Cum adica sa propovaduiesti ura? vai, vai, vai, si asa apar razboiele, si neintelegerile, si rautatile. Ura e de la cel rau, in orice fel vine ea. Nu este ura care sa nasca bine.