Bunurile de care se fac partasi unii oameni nu sunt, spre deosebire de cele materiale, bunuri individuale.
Intelepciunea, de pilda, nu este doar atributul unui om ci mai degraba ridicarea acestuia intr-o alcatuire comuna si altora. Sunt bunuri comune, impartasite inlauntrul membrilor unei comunitati.
Ca urmare, atingerea unui lucru care face parte din zestrea celor imbisericiti nu lezeaza doar pe unul. Ci pe toti cei partasi, din Cer si pe pamant.
In concluzie, Veilur si Simona, cand judecati si comentati dupa propria voastra minte si experienta astfel de lucruri, v-as ruga sa va imaginati ca poate fi vorba si despre altceva, care nu are de-a face cu individualismul judecatii noastre personale.
Dar am vorbit destul. Vad ca deja ati dat curs unor judecati straine de mesajul pe care l-am postat, astfel incat trebuie sa ma opresc aici. Nu e rolul meu sa pledez mai mult, nu sunt pus avocatul celor amintite, am vrut doar sa atrag atentia asupra unei posibile perspective. Mai departe e treaba voastra ce alegeti sa cugetati si sa scrieti, desigur.
Toate cele bune!
Last edited by ioan67; 12.08.2016 at 16:40:26.
|