View Single Post
Vechi 12.08.2016, 21:42:37
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Vorbesti prostii. Nu poti avea un dialog in felul asta. Intelege si tu diferenta dintre a folosi o denumire istorica si a-i considera Biserica.

Invata macar de la Sf. Marcu ala despre care spuneai ca nu a zis ce a zis :
Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Sa-i spuna careva lui saccsiv ca Sf. Marcu al Efesului trebuie oprit de la pomenire ca le-a spus catolicilor biserica, in loc sa le spuna adunarea papistasilor, asa cum e ortodox. :)
Iuliu,

Cu atât mai mult, e greșit și mai periculos să-i numim "biserică istorică", automat ei își arogă dreptul de a pleca de pe poziție de egalitate cu noi Biserica, își vor atribui vreo corectitudine în erezii și la fel ca în argumentarea Sfântului Marcu al Efesului, în Sinodul de la Ferrara-Florența, când le-a descalificat ereziile purgatoriului și indulgențelor, și a ahrului creat, latinii tot nu au vrut să primească Dreapta Credință, au rămas intenționat pe mai departe în erezie, fiindcă dacă ar fi primit răspunsul în Duhul Sfânt dat de Sfântul Marcu al Efesului, atunci ar fi trebuit să desființeze și erezia primatului papal și erezia infailibilității papale, și sigur că n-au vrut așa ceva. Ortodoxia a plecat biruitoare de acolo, chiar dacă Sfântul Marcu al Efesului, a fost SINGURUL din toată delegația de ortodocși, care n-au semnat Sinodul de unire între Biserica Ortodoxă și "Biserica Romano-Catolică". Au spus latinii: "dacă Marcu n-a semnat, nimic nu am realizat". Iar asta în condițiile în care însuși Împăratul Constantinopolului, i-a cerut să semneze și l-a amenințat cu moartea dacă nu semnează. I-a răspuns împăratului: "Mai bine să mor mucenic de mii de ori, decât să semnez unirea cu erezia și minciuna și să trăiesc o viață și-o veșnicie fără Hristos."
Nu a fost omorât, au plecat supărați pe el, delegația ortodoxă, de la Sinod, în frunte cu Împăratul Bizanțului, dar au plecat biruitori, prin el, Sfântul Marcu.

Iuliu, te rog să-mi pui sursa adevărată, din PG, pentru imaginea scanată ce ai postat-o aici mai sus, fiindcă am tot Codul Migne acasă, toate cele 500.000 de pagini de literatură Patristică, în format digital pe 12 dvd-uri, și pot să verific sursa din PG.

Până atunci, vreau să răspund la articolul-argument al părintelui Petru Pruteanu, pe forum la el, te rog să mă lași să dau răspunsul, fiindcă nu m-am apucat să-l scriu... Sunt intrigat pe sursele părintelui, că scrie el în articol:

"Sf. Marcu Eugenicul se adresa frumos romano-catolicilor și considera că Îl avem pe același Hristos și aceeași credință, și cinstim aceeași Treime€" - (sursa PG - ??? - nu există... notă personală igor)

Așa ceva ca să nu spun că e o fabulație, spun doar că eu nu am găsit așa ceva în aceste două cărți traduse din originalele grecești PG, pe care te rog să le citești și frăția ta, poate la o bibliotecă, că pe net, în format pdf nu le-am găsit :

Interesant de subliniat un ultim aspect, Volumul 1 cu (663 de pagini), editura Pateres 2009, și volumul 2 (507 pagini), editura Gândul Aprins 2014, dar la volumul 2, părintele Marcel Hancheș, nu s-a mai băgat să traducă, a fost tipărit la o altă editură, nouă, 5 ani mai târziu față de volumul 1, dar l-am putut prinde, volumul 2, că tot în 2014, am dat și licența "Ereziile romano-catolice" și din februarie când a apărut, l-am citit volumul 2, l-am pus și la bibliografia licenței, nu am găsit să-i numească pe latini, "biserică", nici "romano-catolici" și nici "creștini"... Ci îi numea latini, și îi numea fiii satanei, iar asta verificabil pe sursă orginală în PG.

Vreau să văd sursa părintelui Petru Pruteanu, că ce pune el acolo, e cel puțin ciudat...

Deci te rog să-mi pui sursa originală, Iuliu. Mulțumesc mult.

Iertare. Pomeniți-mă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 12.08.2016 at 21:50:54.
Reply With Quote