Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Deci acum ceri sursa, daca iti dau sursa o sa spui ca asa e dar ca Sf. Marcu nu spune ce spune ci ti-a facut tie cu ochiul si intelegi ca spune "adunarea papistasilor".Exact cum faceti de fiecare data, aveti cate o inchipuire si daca cineva va arata ca sfintii au zis altceva atunci spuneti ori ca sfintii au gresit, ori ca nu-s chiar asa de mari sfinti ca voi, ori ca au spus de fapt altceva decat au spus.
Pasajul este din cartea Viata si nevointele Sf. Marcu al Efesului aparuta in colectia Stalpii Ortodoxiei.
Pagina 26.
Deci contrar a ceea ce ai afirmat tu, Sf. Marcu ii numeste pe latini biserica. Si punct. Nu va mai ridicati propriile idei la rang de dogme ortodoxe.
|
Nu mai bate apropouri la mine căci dilema cu Saul și cu sf. prooroc și judecător Samuel, cu sfinții Vasile cel mare, Grigorie de Nyssa și Fericitul Augustin cred că am lămurit-o... eu... tu n-ai avut curașul unui referat ci tu vii cu acuzații că facem noi mincinoși pe sfinți.
Păi ai voie să minți pentru a păstra Taina și pentru a păzi turma de cădere în Vrăjitorie și ca nu cumva să pîrăști pe fratele tău dîndu-l pe el pe mîna ''inchiziției'' lumești sau ''ortodoxe''...
Deci dacă sfinții au mințit atunci bine au făcut căci erau în Duhul și Calea cea strîmtă spre mîntuirea turmelor peste care au fost ei puși ei de Dumnezeu ei o aleg și o urmează și o hotărăsc.
Deci Dumnezeu cu sfinții hotărăsc și nu oamenii cu maimarii lor căzuți din dreapta credință!... oricît s-ar ascunde după bibliotecile lor pline de cărți ortodoxe... pe care defapt le calcă în picioare mimînd grija și lupta pentru apărarea ortodoxiei.