View Single Post
Vechi 12.08.2016, 23:36:24
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Mai omule tu esti normal ? Nu vorbeam despre hotararile de la Sinod sau alte cuvantari ale Sf. Marcu. Vorbeam despre acel moment in care grecii solicita sa se citeasca vechile canoane. Nu ma intereseaza sa imi spui alte lucruri despre Sf. Marcu ci sa-mi spui daca IN ACEL MOMENT, Sf Marcu i-a numit pe catolici Biserica Romei. Cu B mare sau b mic conteaza mai putin, ca aia e la latitudinea celui care a tradus.
Este descris in cartea ta verde de hartie acel moment ? Da sau nu ?
Ploiești, Pitești... :) Of, măi suflete...

Nu-i nimic dacă nu vorbeai tu despre acele hotărâri și nu le vrei tu, vreau eu să le postez, din dulcea dorință de a arăta Adevărul prin grăirea Duhului Sfânt a Sfântului Marcu al Efesului, Evghenicul, și prin el, eu, păcătosul, de-a păzi Biserica de nebuniile mincinoase de tot felul.

Tu postează ce vrei tu, susține-ți afirmațiile greșite, să le numesc în alt fel, și eu voi posta ce voi vrea eu. Dar te rog, data viitoare, cu surse. Verificabile. Și preferabil originale, nu povestiri sau istorisiri.

E bine așa? Cu Domnul ! Iartă-mă pentru tot răul ce ți-am pricinuit.

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Încă nu te-ai prins ?
P.S. asemenea discuții cu Emilian au mai avut loc. La un moment dat a susținut că el nu e Emilian. La ce te mai aștepți ?
De ce minți, suflete? Nu am susținut așa ceva niciodată. Am spus că: "nici nu confirm, nici nu infirm, numele meu real, ci folosesc un pseudonim".

Dar de mucenicie, dacă ne e frică, nu suntem creștini și nu iubim pe Domnul, deci dacă are vreo-unul gânduri de „bucurie și iubire față de mine”, otrăvit, pușcat, înjunghiat, ce bucurie va fi la cununa cerească! Că de Hristos, nimeni, nimic, niciodată, nu ne va despărți ! Mai bine Mucenici, decât să murim lași ascuns după perdelele întunericului, îngrozit de teamă de ecumenism sau alte minciuni !

Biserica trebuie să spună clar, la sfârșitul oricărui Sinod Ecumenic, precum de anvergura celui de la Creta de care personal mă bucur foarte mult: "Anatema tuturor ereziilor, dăm satanei învățătura asta și asta, că sunt stricătoare de suflete și mântuire.”
Cum de altfel erau amintite la fiecare Sfânt Sinod Ecumenic, ereziile anatematizate de Sinoadele de dinaintea lor.
Iar în Duminica Ortodoxiei, se reamintesc anatematismele. De ce făceau Părinții așa? Pentru păzirea Bisericii, a nu pierde Harul și mântuirea !

Așa se proceda la fiecare Sfânt Sinod Ecumenic și înaintea sinodului de la Creta, de Dumnezeu prin Sfinții Părinți. Dar Sinodul de la Creta s-a numit sinod misionar, nu dogmatic, de aceea această practică a lipsit.

Deci te rog nu mai minți, papistaș micuț poznaș. Și lasă ereziile, că sunt dovedite minciuni și hai la mântuire, că zeama catolică te duce-n iad.

Oare vei veni ?
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 31.05.2018 at 19:23:33.
Reply With Quote